Fakta om: Gro Hammerseng

Fjerde fakta om innlegget, nå er det Gro Hammerseng sin tur. Blir et litt langt innlegg, men det får bare gå. Har egentlig enda mere stoff på Gro, men det får jeg ta litt senere. Greit med litt ekstra stoff hvis det ikke skjer så mye i håndballverden. 
Tidligere fakta om:
Kari Mette Johansen
Nora Mørk
Katrine Lunde Haraldsen

Gro Hammerseng
Gro Hammerseng
Født:                                     10.04.1980
Kommer fra:                           Gjøvik
Lag:                                       Larvik
Debut på landslaget:             29.november. 2000
Draktnummer:                       10

Gro vokste opp på Gjøvik sammen med moren, faren , brødrene sine og adoptivssøsteren Siv. Hun begynte å spille håndball for Gjøvik HK, etter å ha prøvd ut både ridning og fotball. Senere spilte hun på RaufosIs l, Gjøvik og Vardal HK. Hun debuterte på seniorlandslaget i september 2000.

Gjøvik og Vardal HK.
Hun begynte å ta håndballen på alvor som 16 åring. Hun fikk kapteinsbindet før hun fylte 18, og i sesongen 1997/1998 fikk hun Gjøvik og Vardal HK til eliteserien.  

 

Juniorlandslaget/ senior landslaget.
Hun er med på å vinne sølv i junior EM i 1997, og hun beskrives som en dirigent både på og utenfor banen. 
Som 20 åring debuterte hun og Vigdis Hårsaker i sin første seniorlandskamp for Norge mot Polen i Net-Com cupen. I kampen etter blir hun kåret til banens beste og redder Norge i bronsefinalen. 
Hun begynner etterhvert å studere markedsføring og Media på BI, samtidig oppnår hun 6.plass i EM 2000. Der viser hun seg fra en positiv side og spiller godt. Hun får sølv i VM 2001, og drar med seg et sølv i EM 2002.

Rett før VM 2003 ble hun utnevnt som kaptein for landslaget (Else Marthe Sørlie Lybekk var det før henne). Gro Hammerseng har blitt Marit Breiviks nøkkelspiller både på og utenfor banen. Hun bidrar til en stor trygghet for gruppa.  Hun mistet en del oppkjøringkamper og viktige kamper i mellomspillet fordi hun har låst flere muskler og sener i ryggen. I kampen om 5.plass i VM og om OL-deltagelse blåser hun i smertene og spiller. Norge taper dessverre kampen og får derfor ikke delta i OL året etter.


// Linka, KM, Ragnild og Gro etter seier i EM 2004

Året 2004 er er godt år for Gro, hun oppleves som super entusiastisk, uredd, besluttsom og utfører jobben med å bygge et vinnerteam på en utrolig flott måte. Hun gir alt og tar styring når det trengs. 
Gro åpnet EM 2004med å gi Norge en 2-måls ledelse i åpningskampen mot Ukraina. Hun storspiller og det blir bare seier for Norge. EM-semifinalen mot Ungarn ender 44-29, hjemmelaget blir løpt i senk av jentene våre. Gro fikk grisebank men spiller med stor glede og bidrar til et bra spil som man får frysninger av. 
Finalen spilles mot Danmark, og det blir drama så det holder. Før start virker jentene stresset, men Gro viser et vinnerinstinkt og en lyst til å vinne EM for første gang. Hun og jentene snur kampen flere ganger, og kampen ender 27-25. Hun fikk skryt av Marit Breivik og de andre jentene, både for sitt håndballtalent og sympatiske vinnende vesen. Hun ble  kåret til EM's mest verdifulle og beste spiller. 


Etter EM triumfen

Vm 2005 går ikke så bra for håndballjentene, Gro er ute med skade (les hvorfor litt lengre ned i teksten) må jentene klare seg uten kapteinen. Det ender derfor med en 9.plass i VM og jentene gikk på sitt første tap etter 26 kamper.

I august 2006 blir det annonsert at Hammerseng er tilbake på landslaget. Hun scoret 4 mål i sin første kamp etter skaden hun pådro seg i 2005. Norge med Gro i spissen klarte å sikre seg EM gullet i 2006 for andre året på rad! uten Katja Nyberg som ble skadet i første kampen.  Dessverre ble også Gro skadet bare etter et par minutter ut i finalen, så hun måtte se de andre jentene kjempe seg til gullet uten henne. Gro kom seg allikevel på EMs allstarlag, i tillegg til å bli kåret til turneringens beste spiller.En glad kaptein sammen med EMs beste venstre ving

I 2007 ble Hammerseng kåret til Årets lagspiller og forbildet på idrettsgallaen, og hun ble samtidig kåret til verdens beste håndballspiller av IHF. I 2008 ble hun sammen med Else-Marthe Lybekk tildelt Casparprisen. 
Det ble andre plass på Norge i VM 2007. 

Norge vinner OL 2008 for første gang, og Gro storspiller nok engang. Jeg må jo spesielt nevne semifinalen mot Sør-Korea. Norge leder med 3 mål, men gjør mange feil de siste minuttene. Plutselig er stillingen 28-28, seks sekunder før slutt. Katrine sentrer ballen til Karoline D.Breivang som sender den videre til Gro. På et par sekunder klarer hun å løpe fra midtbanen til målet å score. Akkurat i siste sekund! Det er en grunn til at hun ble kåret til verdens beste spiller bare en måned før mesterskapet. 


//OL seier

Hun ble ikke med til EM 2008 pga kne problemer, men Norge klarte allikevel å ta gullet uten super kapteinen. Kristine Lunde Borgersen tok over kapteinsbindet mens Gro var borte! I august 2009 bekreftes det at Gro tar landslags pause pga en del skader. I mai året etter sier hun at det blir et comeback. Hun blir derfor med til EM 2010, og viser hvem som er sjefen. Norge tar nok engang EM-gull, med super kapteinen i spissen. Gro ble også kåret til årets lagspiller på idrettsgallaen 2011. Hun står nå med 167 landskamper og 631 mål.Gro har alltid hatt et godt forhold til Marit Breivik mens hun var trener. Hun likte ikke at Marit sluttet som landslagstrener, men mener at Marit har mye av æren for at Gro har blitt så god.

Ikast- Bording EH:
Som 23 åring (i 2003) grep Gro muligheten og dro til Ikast - Bording EH for å prøve en profesjonell håndballtilværelse.  Dette var et av de beste lagene i Danmark, og hun får være med på både Europacupkamper, CL og tøff seriespill. I starten hadde hun ryggproblemer, og hun måtte ta det litt med ro. Hun spiller derfor ikke så mye, men viser hvor verdifull hun er for laget. Sammen med Tonje Kjærgård var hun en vegg i midtforsvaret. Mot Hypo i finalen i Cup Winnerscup ble hun toppscorer, da vant Ikast-Bording 36-22. Gro fortsetter å imponere her med samme vilje og gjennombruddstyrke som på landslaget. De ryker dessverre ut av kvartfinalen i Champions Leauge og taper cupfinalen samme år. Gro blir kåret til den 4. beste spilleren i ligaen, bak Bojana Popovic, Loise Mortensen og Cecilie Leganger. 

Samme året tar hun over som Brand protector/manager for det danske klesdesignermerket Créton. Planen er å overta ansvaret for det norske markedet på sikt. Dette samtidig med håndballen.

I 2005/2006 sesongen får Gro selskap av to andre norske jenter på Ikast-Bording EH, Ragnild Aamodt og Kari Anne Henriksen.  I en kamp mot Team Esbjerg finter Gro seg igjennom forsvaret og lander med samlede bein og vrir knærne alvorlig. Høyre korsbånd og leddbånd ryker og Gro er derfor ute resten av sesongen. Hun må igjennom en operasjon og opptrening. Dette var verken bra for Gro, Ikast eller landslaget.

Hun begynner å trene igjen i starten av januar 2006, til stor glede for de fleste. Hun var tilbake på håndballbanene etter et par måneder, men måtte ikke belaste kneet så mye. Hun spilte bra for Ikast, og det virket ikke som om skaden hemmet henne så fælt.  
I pokalsemifinalen tapte de 41-35 mot Viborg. Ikast slet med en del skader, men lagene fulgte hverandre tett det meste av kampen. Gro Hammerseng scoret 7 mål i denne kampen. 
Gro fikk selskap av Katja Nyberg på Ikast i sesongen 2006/2007. De ble kjærester i 2005, men de ville ikke snakke så mye om sitt kjærlighetsliv. 


Finner ikke så mye fra 2007-2010 når det gjelder klubblaget. Hun begynte ihvertfall i Larvik i fjor sommer, sammen med Katja Nyberg. Forholdet dems ble avsluttet sommeren 2010, etter 5 år som kjærester. Det har blitt sagt at Gro Hammerseng og Anja Edin har innledet et forholdet, men ingen av dem har bekreftet det. 
Hun har spilt godt for Larvik, men har vært plaget litt med skader. Gro spilte ikke NM finalen for Larvik i desember 2010, pga akilles skade etter EM. 
Min mening om Gro: 
Hun er sykt god på håndballbana, og hun gir alt når det gjelder. Jeg synes Gro virker som en jordnær person, og hun tar vare på de rundt seg. I tillegg har hun en rå latter og en utrolig bra humor
Det er en grunn til at hun har blitt kåret til verdens beste håndballspiller, rett og slett fordi hun er det. Er ikke så mye mer å si om Gro, for den setningen sier det meste.

Ekstra:

evas-handballside
europamester.dk
Om Breiviks farvel
Usikker til VM 2009
Årets lagspiller 2010
Vitapro
Lei all oppmerksomheten
Anja Edins videoblogg
Robbie Williams intervjuer Gro
Hemmeligheten bak Gro sin suksess
Hyller nye Norge
Gro Hammerseng danser
Hammerseng synger av glede
Gro gir Bredeli et lynkurs

19 kommentarer


Anita Iren - Liverpoolsupporter
-23.01.2011 kl:22:43


Fantastisk dame, lagspiller og forbilde! Har alltid betydd my for mæ :) Enorm!
Anna :P
-24.01.2011 kl:20:29


Har bursdag på samme dag som Gro. Hun er sykt god <3
Larvik (og Norge) - håndball
-24.01.2011 kl:22:07


Anna :P: Kult da :p Ja, hun er det :)
MLH
-02.02.2011 kl:16:53


hvor bor hun nå a ?
Larvik (og Norge) - håndball
-02.02.2011 kl:17:14


MLH: I Larvik :-)
MLH
-04.02.2011 kl:22:11


takk :)
Larvik (og Norge) - håndball
-06.02.2011 kl:18:32


MLH: bare hyggelig :)
Håndballdigger<3
-07.02.2011 kl:14:57


Hei:-) Gro Hammerseng er bare helt utrolig! Forbildet mitt.-)

Takk for innlegget, skriver om hun i et skoleprosjekt og innlegget har hjulpet oss å finne på mer å skrive om:) Lurte på om du kanskje kan skrive om Heidi Løke også?

Og gjerne mer om Hammerseng:-)

Taaaakk:-) Klemmer;))
Larvik (og Norge) - håndball
-07.02.2011 kl:17:10


Håndballdigger:

Jeg kan godt skrive om Heidi Løke :- )

Kan se om jeg finner noe mer om Gro, også!

Får dessverre ikke skrevet det i dag, siden mandager skjer det så mye. Men skal få prøvd å skrevet det i løpet av uka!

Bare hyggelig :)
slagelse
-22.03.2011 kl:01:40


Må nesten si at Gro er herlig når hun gir Bredeli den leksjonen eller lynkurset........

Gro er en kvinne i sin beste alder, det er jeg enig i! Hehe.....
Larvik (og Norge) - håndball
-22.03.2011 kl:08:00


slagelse: Haha, ja hun er det helt klart :- D
Line :D
-21.04.2011 kl:16:16


Etter at jeg leste dette nå så ble jeg enda mere glad over at folk sier at jeg ligner på Gro :D
Larvik (og Norge) - håndball
-21.04.2011 kl:16:18


Line :D: hehe, så kult da :- D
Larvik Fan who is not from Norway
-21.04.2011 kl:16:45


Gro Hammerseng Du er best! ♥ mitt forbilde♥

I hope i said that correctly coz i am still trying to learn Norwegian language :p
Larvik Fan who is not from Norway
-21.04.2011 kl:16:50


Gro Hammerseng , Du er best!♥♥ mitt forbilde♥

( I hope i said that correctly coz i am still trying to learn how to write in norwegian language)
Larvik (og Norge) - håndball
-21.04.2011 kl:17:03


Larvik Fan who is not from Nor: That was correct :-)
Larvik (og Norge) - håndball
-21.04.2011 kl:17:04


Larvik Fan who is not from Nor: You're good :) I'm not so good in english, hehe!
Larvik Fan who is not from Norway
-21.04.2011 kl:17:14


no your english is good :) Larvik and Norway fans from all over the world must thank you for this amazing blog about the best handball country in the world Norway <3
Larvik (og Norge) - håndball
-21.04.2011 kl:17:18


Larvik Fan who is not from Nor: Thank you, it was nice to hear:) I'm glad you like my blog.

Skriv en ny kommentar