Tilbakeblikk: OL 2000

Mange regnet Norge som favoritter siden de hadde vunnet både EM i 98 og VM i 99. Hvorfor ikke ta OL gull i samme slengen? 
Olympiske leker ble dette året arrangert i Sydney, Australia. 

I oppkjøringen til OL røk playmakeren Mette Davidsen og Janne Tuven korsbåndet. Disse to var egentlig tatt med til OL, men fikk da ikke vært med. Tonje Larsen slet fortsatt med jumpers knee og spilte som regel bare forsvar. 

Her er spillerstallen: 
Susann Bjerkrheim (kaptein)
Kristine Duvholt
Ann Cathrin Eriksen
Kjersti Grini
Trine Haltvik
Elisabeth Hilmo
Mia Hundvin
Tonje Larsen
Cecilie Leganger
Jeanette Nilsen
Marianne Rokne
Monica Sandve
Birgitte Sættem
Elsa-Marthe Sørlie Lybekk
Heidi Tjugum 

Trener: Marit Breivik
Assistenttrener: Arne Högdahl

Det var mye fokus på Mia Hundvin(Norge) og Camilla Andersen(Danmark) sitt forhold før OL. Noen måneder før OL hadde de giftet seg. Dette var historisk at to ektefeller skulle spille mot hverandre i OL, både dansk og norsk presse var interessert  i dette.

Norge vant alle kampene i sin pulje i innledningsrunden, også kampen mot Danmark. Norge spilte best i kvartfinalen mot Romania, der overbeviste de stort. Dessverre gikk det ikke like bra i semifinalen, og de tapte mot Ungarn. De hadde da spilt sin dårligste kamp i mesterskapet, forsvaret satt ikke som det skulle.  Det var bare Kjersti Grini og Mia Hundvin som spilte på normalt nivå i semifinalen. Selvom Norge var skuffet for tapet, tok de seg sammen og kjempet om bronsen mot Sør-Korea. Det var en jevn og spennende kamp, men Norge klarte til slutt å vinne kampen. Det var Mia Hundvin som fikk æren av å score seiersmålet da de vant med kun et mål. 


Kjersti Grini ble turneringens toppscorer og kom seg på All Star Team laget sammen med keeperen Heidi Tjugum. Kaptein Susann G.B som deltok i sitt 4. OL, spilte sin siste og beste mesterskaps turnering noen sinne. Bronsefinalen ble hennes siste landskamp, og hun sluttet etter 300. kamper. Susann ville fortsette, men knærne hennes ødela og hun måtte legge opp som håndballspiller.Trine Haltvik sluttet også på landslaget, men spilte et år til på Byåsen.

Mia Hundvin, Cecilie Leganger, Heidi Tjugum og Ann Cathrin Eriksen sa alle nei til landslaget, og ble ikke med til EM to måneder senere. 

Det var Danmark som tok OL gullet i 2000.  De tok også gull i 1996!

Kilder
Evas Håndballside

Ingen kommentarer


Skriv en ny kommentar