Tilbakeblikk: EM 2002

EM 2002 ble arrangert i Danmark. 

Spillerstall: 
Gro Hammerseng
Kari-Anne Henriksen
Elisabeth Hilmo
Mia Hundvin
Vigdis Hårsaker
Anette Hovind Johansen
Tonje Larsen
Katrine Lunde
Else-Marthe Sørlie Lybekk
Katja Nyberg
Lina Olsson Rosenberg
Monica Sandve
Mimi Kopperud Slevigen
Birgitte Sættem
Heidi Tjugum  
Janne Tuven

Trener: Marit Breivik
Assistenttrener: Thorir Hergeirsson 

Norge måtte dra til EM uten sine to viktigste spillere, Kjersti Grini og Cecilie Leganger. Begge hadde pådratt seg en korsbåndskade  før mesterskapet. Karoline Dyhre Breivang røk også ut pga avrevet korsbånd. Heldigvis kom Mia Hundvin, Heidi Tjugum og Tonje Larsen tilbake, de hadde ikke vært med på landslaget siden OL 2000. I tillegg kom to nye landslagspillere inn, Katja Nyberg og Lina Olsson Rosenberg. Flere av VM spillerne fra året før var ute av laget til fordel for nye spillere. Norge stilte derfor med flere nye spillere enn gamle, det var et sterkt lag, men allikevel var mange av dem veldig urutinerte. Mange av dem hadde ikke spilt så mye sammen. Norge kom i den sterkeste gruppen, noe som var så positivt. 
I tillegg ble det mye mediastyr og kritikk rundt Katja Nyberg og Lina Olsson Rosenberg. De kommer jo egentlig ikke fra Norge og at de skulle være med på det norske landslaget var ikke noe positiv for mange.

I første kamp møtte vi Spania, og det ble uavgjort mot spanjolene. Norge vant heldigvis over både Tyskland og Russland. I mellomspillet ble det seier over Tsjekkia, Slovenia og Ungarn.Det var klart at Norge gikk videre til semifinalen, uansett om de vant mot Ungarn eller ikke. Eller de måtte ikke tape med mer enn 7 mål! Jeg vet ikke hvor mange som fikk med seg frikastet til Katja Nyberg i denne kampen?  Den var fra midtstreken, og det var vel egentlig umulig å score. Harald Bredeli klarte å komme med følgene: ''Hvis Katja Nyberg scorer på den, skal jeg gå fra København til Århus''. For å si det sånn han måtte ut å gå, for hun klarte å score pga en keepertabbe.


Harald måtte gå

I semifinalen vant de lett over Frankrike. Norge møtte Danmark i finalen, og det ble en jevn og spennende kamp. Dessverre gikk det ikke veien for Norge, for i de siste 10 minuttene hadde danskene flere effektive kontringer. Norge hadde gode keepere, og de klarte å stoppe flere av skuddene. Gro Hammerseng sa følgene etter kampen: ''Dette var en kamp Norge kunne ha vunnet, men Danmark spilte smartere enn oss. ''

Det var få spillere som spilte jevnt utover hele mesterskapet, men målvaktene gjorde det. Lina Olsson Rosenberg kom på EM laget som beste høyre kant. Det var ingen norsk målvakt på all star laget, for første gang på lenge.
Det norske forsvaret var tilbake i dette mesterskapet, bedre enn noen sinne. Angrepene var ikke så gode som før, det var mange svake avslutninger. Det manglet noen av nøkkelspillerne, og mange var unge og urutinerte. Heldigvis så det positivt for fremtiden, dette kunne bli et enda bedre lag hvis skadde spillere kom tilbake.  
Det må jo nevnes at Katrine Lunde (nå: Haraldsen) måtte sitte å se alle kampene fra tribunene, og fikk sølvet uten å ha vært på banen.  


Bilde er fra en annen anledningIngen kommentarer


Skriv en ny kommentar