Tilbakeblikk: EM 2004

EM ble arrangert  Ungarn dette året. 

Spillerstall, Norge:
Kjersti Beck 
Isabel Blanco
Karoline Dyhre Breivang
Randi Gaustad
Gro Hammerseng (kaptein)
Elisabeth Hilmo
Vigdis Hårsaker
Kari Mette Johansen
Katrine Lunde
Kristine Lunde
Else Marthe Sørlie Lybekk (kom inn for Isabel Blanco i mellomspillet)
Katja Nyberg
Therese Pedersen
Linn-Kristin Riegelhuth
Gøril Snorreggen
Camilla Thorsen
Ragnhild Aamodt

Trener: Marit Breivik
Assistenttrener: Thorir Hergeirsson. 


Etter et dårlig VM året før og tilskuerplass under OL, var Norge revansje lystene. Norge trekte en tøff gruppe, de skulle møte både Spania og Ukraina i sine to første kamper. Det var mange unge spillere med, og mange av dem hadde ikke vært med året før. Flere veteraner sa nei denne ganen, Tonje Larsen og Heidi Tjugum pga skadet og Cecilie Leganger prioriterte studier. Vi stilte nå med to keeperdebutanter og en keeper som hadde fått lite spilletid i tidligere mesterskap.Selv uten super keeperne, så var det ikke mange som tvilte på Katrine Lunde og Kjersti Beck. Norge vant både Møbelringcup og en firenasjonersturnering i forkant av EM, og vi viste at vi hadde mye i oss. 

Igjen møtte vi Ukraina i åpningskampen, og vi vant kampen selv om vi ikke storspilte. De vant også mot Spania, men denne kampen ble litt mer dramatisk. Det ble usikkerhet og mye stress mot spanjolene, og både avslutninger og forsvarsarbeid gikk ikke som det skulle. Heldigvis klarte de å kjempe seg til seier. 
Norge senket skuldrene mot Tsjekkia, fordi om de tapte betydde det ingenting i mellomrunden. Nøkkelspillere hvilte og mange andre spillere fikk prøve seg i denne kampen. Det ble seier til oss, og vi gikk inn i mellomspillet med full poengpott.


Timeout under Norge- Spania.

I mellomrunden ble Russland første motstandere, Norge møtte disse i finalen i møbelringcupen. Den kampen endte uavgjort, men Norge vant på straffekast. Nå skulle de møtes igjen, og Norge ledet under hele kampen. Angreps. og forsvarspillet var bedre og de klarte å vinne kampen.
Norge var best i sin pulje, og de trengte kun 1 poeng på de to siste  kampene for å komme til semifinalen. De kontret seg til seier mot Serbia, og de var sikret semifinale spill. Eneste som var dumt var at Isabel Blanco fikk en håndskade og måtte rett til Norge for å operere.
I siste mellomrunde kamp hadde Norge verken noen ting å vinne eller tape. Det hadde der i mot  motstanderne, Slovenia. Hvis de vant ville de få kjempe om femteplassen og en billett til neste EM. Norge ville ikke at dette skulle skje, så det ble en oppvisning med godt kontringsspill og god fart hos jentene. Det ble en tjuetremålsseier for jentene våre. 
...
// Kari Mette Johansen mot Serbia. 


Forsvaret til Norge var solid, selv uten Tonje Larsen.


Før semifinalen ble Else-Marthe Sørlie Lybekk hentet inn som erstatter for Isabel Blanco. Ungarn sto på den andre siden av banen, og dette ble en historisk kamp. Mange mener at semifinale kampen er den beste kampen et landslag har spilt noen gang i en avgjørende kamp. Norge tok fra Ungarn europarekorden i scoringer, og kampen endte 44-29. Kontringsspillet var utrolig bra, og det var stor fart i jentene nok engang. 
I finalen var det Danmark som ble motstandere og det skulle vise seg at disse ikke var like lette å slå som Ungarn.

Ungarn ble knust av de norske jentene.

Kontringsspillet var ikke like lett å utnytte mot Danmark, disse to lagene kjenner hverandre andre ut og inn. De norske jentene har sto respekt for ''For Mortensen'' (Karin Morensen, målvakt. ) 
Kampen gikk fram og tilbake, og ingen av lagene ledet med mer enn to mål. De siste ti minuttene ble avgjørende og Norge fikk et overtak. Marit Breivik endret forsvars formasjonen, og  det norske offensive forsvaret forvirret danskene sånn at angrepsspillet ikke gikk så bra. 
På slutten fikk Norge 3 hele utvisninger, og Gro Hammerseng fikk den ene. Siste sjansen for Danmark gikk ikke så bra, da Mette Sjøberg mistet ballen da det gjenstod 50 sekunder. Timeout kortet som Marit Breivik hadde spart på ble lagt på bordet 9 sekunder før slutt. Da ledet Norge med et mål, og de kunne avslutte på en god måte. Karoline Dyhre Breivang løp igjennom det danske forsvaret og satte inn 25 - 27 til Norges store glede. Karoline satte oss tilbake på håndballtronen, og vi fikk vårt første gull siden 1999. 
...

Gro Hammerseng, kapteinen, kom på allstarteam som beste playmaker, og ble kåret til turneringens beste spiller. Katja Nyberg var den med mest målgivende pasninger, og hun var en av de som fikk igang kontringsspillet mest. Hun viste også frem sine gode skudd, og hun var viktig i forsvar. Mange mener hun også burde vært  på all star team laget! Elisabeth Hilmo var EMs beste blogger, og Camilla Thorsen lagde flest kontringsmål. 
Kjersti Beck og Katrine Lunde Haraldsen fikk sitt internasjonale gjennombrudd. Linn-Kristin Riegelhuth kom også fram i lyset dette året. 

På idrettsgallen i 2004 ble håndballlandslaget kåret til årets lag og Marit Breivik til årets trener. Kjersti Beck ble nominert til årets nykommer. I tillegg vant pressefotografen med et bilde i sin klasse som viste seiersgleden til jentene. Dette bilde:

Ingen kommentarer


Skriv en ny kommentar