Fakta om: Heidi Løke

Her kommer det 7. fakta om innlegget. Denne gangen er det Heidi Løke som jeg skal skrive om :) 

Heidi Løke.

Født:                                          12.12.1982
Kommer fra:                               Sandefjord
Lag:                                           Larvik og landslaget
Debut på landslaget:                 7.april. 2006
Draktnummer:                            5 (LHK) og 6 på landslaget. 


Strekspilleren Heidi er en av syv søsken. Hun har fire eldre brødre, en lillesøster og en lillebror. Hele fire stykker av dem spiller håndball, og alle er strekspillere. Mange vet hvem broren, Frank Løke er. Han er regnet som en av de beste mannlige spillere, og har vært en av de faste spillerne på landslaget. Lillesøsteren, Lise spiller for Storhamar sammen med lillesøsteren til Linka. 

Runar og Gjerpen: 
Heidi startet sin karriere i Sandefjord-klubben Runar. Akkurat når hun begynte det vet jeg ikke, men hun spilte der til år 2000. Da skrev hun en toårskontrakt med Larvik, og hennes store mål var å spille seg inn på laget. I tillegg var drømmen å få en plass på landslaget etterhvert. Heidi Løke ble sett på som et fjerde valg, etter Lene Lillevik, Monica Meland og Heidi Flaatnes som strekspiller i Larvik. Hun fikk ikke tillit på A-laget til Larvik, dessverre. Hun fikk være med på B-laget i 2.divisjon. 

Gjerpen:
Hun bestemte seg for å gå over til Gjerpen pga lite spilletid i 2002.  Leif Gautestad overtok som trener, og Heidi hadde hørt mye positivt om han fordi han hadde trent broren hennes. Da Heidi gikk over var klubben nesten oppløst, og besto av mange ungjenter. De manglet bakspillere, og Heidi måtte derfor spille bak istedet for på streken. Heidi tok utfordringen på strak arm og markerte seg som en av Gjerpens beste spillere. Gjerpen klarte seg ikke så bra, de rykket ned i første divisjon dette året. I 1.divisjon var de et av de beste lagene. Etter jul denne sesongen var det sånn at de fire beste i 1.divisjon skulle møte de 6 beste i eliteserien i et B-mellomspill. Gjerpen klarte seg veldig godt, og kom seg helt til kvartfinalen. Der skulle de spille mot Larvik, og ble dessverre knust. I 2004 fikk hun et tilbud av Larvik om å komme tilbake dit. Hun valgte å bli igjen i Gjerpen, for å få mest mulig spilletid. 
De kom seg tilbake tilbake til eliteserien i sesongen 2004/2005. De ble nummer fem i serien, og klarte å kvalifisere seg til Cupvinner cupen året etter. Gro Knutsen forlot Gjerpen, og Heidi fikk mye mer tillit på streken. Hun hadde tidligere vært bakspiller, men klarte seg enda bedre på streken. Hun ble Gjerpens toppscorer, og nummer fem på toppscorerlisten i eliteserien.

Før sesongen 2005/2006 fikk hun skulderen ut av ledd, men kom seg fort tilbake. Hun begynte samtidig å studere idrettsfag ved siden av håndballen. 
Gjerpen startet sesongen veldig bra, og var nummer tre i eliteserien bak Larvik og Byåsen. Vinteren 2006 deltok de i cupvinner cupen, de imponerte stort. De kom seg til kvartfinalen, der de trakk ungarske Dunaferr som motstandere. Mange hadde ikke forventet at de skulle vinne kampen, men de overrasket og vant med et mål. På bortebane mot samme lag, lå de først under med 6 mål. De klarte midlertidig å kjempe seg til uavgjort og vant sammenlagt. De kom seg til semifinalen, men der tapte de mot Buducnost fra Serbia. Det var allikevel utrolig bra gjort av Gjerpen å komme så langt. 
I serien klarte de å rote bort bronsemedaljen. De tapte de siste fem kampene i serieinnspurten. Det ble tap både mot Stabæk og Bjørnar som lå langt under dem  på tabellen og mot Sola som lå på nedrykksplass. Det ble derfor en femte plass, istedet for bronse. Hun ble toppscorer nok en gang, og spilte en strålende sesong. Hun hadde et spesielt godt forhold med bakspilleren Anja Edin. De gode presentasjonene hennes førte til at henne ble kåret til eliteseriens og sesongen beste norske strekspiller. Heidi fikk i tillegg nest flest stemmer til æresprisen året spiller. 
Hun spilte også i  Gjerpen i 2006/2007  sesongen. Hun fortsetter å storspille, og flere lag frykter henne. Larvik var en av dem. 
...
Heidi spilte sammen med søsteren Lise i Gjerpen

Aalborg:
Hun spilte i Aalborg sesong 2007/2008. Er ikke sikker på hvordan det gikk der, for finner ikke  noe info. Hun var gravid før sesongen, og fødte Aleksander i august 2007. På denne tiden var hun sammen med treneren Leif Gautestad (treneren sin). Heidi var raskt tilbake på håndballbanen. Det var noen problemer mellom Gjerpen, Leif og Heidi før hun sluttet der. Er ikke sikker, men tror Leif Gautestad. også ble sparket eller så fikk han  ikke forlenget kontrakten.

Larvik: 
Heidi gikk over til Larvik etter en sesong i Aalborg.  Hun storspilte der også, og fikk mer spilletid enn tidligere. Heidi utmerket seg, og scoret mange mål for Larvik denne sesongen (2008/2009). Selv om hun nesten nettopp hadde fått Aleksander, kom hun seg raskt tilbake i toppform. Hun ble også kåret til kampens beste spiller flere ganger denne sesongen. Heidi fikk være med å vinne NM sammen med resten av Larvik i romjulen 2008. Hun og Linn-Kristin Riegelhuth ble toppscorere. 
Heidi ble kåret til sesongens postligaspiller (kvinner), linjespiller og toppscorer. 
I 2009/2010 ble nok en god sesong for Løke. I kampen mot Selbu scoret hun 24 mål, og hun slo Heidi Sundal sin rekord på 21. ( Den hadde stått siden 1988). 
19.april.2010 var Heidi blitt singel, og bare noen måneder etterpå bekreftet hun forholdet sitt til sin egen trener, Karl Erik Bøhn. Larvik ble igjen NM mestere og seriemestere dette året.


Samme gode tonen gjentok seg i 2010/2011 sesongen (som er halvspilt). Heidi er strålende på streken, og scorer utrolig mange mål. Det er hun, Linn Sulland og Linn-Kristin som scorer flest mål i Larvik for tiden. 
Heidi går over til Katrine Lunde Haraldsen og Gy ör neste sesong. Mange har sikkert fått med seg problemene mellom hennes samboer, Karl Erik og Larvik. Karl Erik fikk sparken av Larvik i januar, og det sies at det har noe med hans forhold til Heidi å gjøre. Heldigvis har Heidi klart å være profesjonell, selvom hun er veldig irritert på ledelsen i Larvik.  
Hun ble NM mester med Larvik igjen i 2010.

Landslaget: 
Hun ble med på sin første landslagssamling i 2004 med rekruttlandslaget. Hun var med på mange samlinger før EM i Ungarn samme år. Det ble ingen EM på Heidi dette året, for det var stor kamp om strekplassen. Isabel Blanco, Elisabeth Hilmo og Randi Gustad var de tre som ble valgt før henne. 
I april 2006 fikk hun landslagsdebut, men fikk lite spilletid. Hun imponerte i sin andre kamp, der hun ble toppscorer med 8.mål. 


Hun fikk ikke være med til VM i 2005, fordi Marit Malm Frafjord og Else Marthe Sørlie Lybekk ble fortrukket istedet for henne.
Det var ikke før i EM 2008 at hun fikk sjansen.  Hun fikk mye skryt av de andre jentene for hennes treningsvilje, og hvordan hun klarte å være mamma i tillegg. Marit Breivik syntes det var viktig å tilrettelegge for Heidi, så hun fikk se sønnen sin i mesterskap. Dette var hennes første mesterskap, og det kun 16  måneder etter at Aleksander ble født. Det var i tillegg til Heidi Løke, 6 stykker fra Larvik som fikk være med til EM dette året.  Heidi fikk litt spilletid, og det ble noen mål på henne. EM 2008 var Heidi Løkes gjennombrudd på landslaget. 

Aleksander og Heidi, så søt!

Heidi fikk en ny sjanse i VM 2009, med Thorir Hergeirsson som landslagssjef. Hun klarte seg bra, og ble toppscorer i flere kamper. 
I EM 2010 spilte Heidi Løke strålende, og man merket at man var avhengi av Heid (selv om Thorir ikke ville innrømme det.) Hun var syk da Norge tapte mot Sverige, og man merket fort at noen manglet på streken. Hun kom raskt tilbake og ble kåret til EM beste strekspiller. 
...
I Em 2010 var det 8 Larvik spillere i EM troppen. F.v: Tonje, Nora, Heidi, Linka, Gro, Kari Mette, Tine og Karoline

Min mening om Heidi Løke: 
Hun er en dame som aldri gir seg før ballen er i mål. Heidi er sterk og har et skikkelig konkurranse instinkt. Hun har et utrolig godt mottak, og tar omtrent alle pasningene hun får. Heidi er også utrolig rask og god til å treffe målet. 
Anja Edin sa  at hun snudde ryggen til hver gang hun hadde sentret til Heidi, fordi hun visste at ballen gikk inn uansett.

23 kommentarer


Anita Iren - Liverpoolsupporter
-08.02.2011 kl:21:14


sv; Når æ gikk 1. året på videregående så hadd æ og kjæmpegode karaktera, og da va motivasjon på topp ;) No når æ går 3. påbyggning, så e det litt vanskeligar og karakteran e jo såklart ikke like god, så e sekkert derfor ;)
Larvik (og Norge) - håndball
-08.02.2011 kl:21:18


Anita Iren: Ja, det er kanskje derfor. Skal kanskje ta påbygg jeg også, og jeg har hørt at det er veldig hardt i forhold til første og andre året. Jeg går helse og sosial, og det er nesten ikke lekser og sånn. Men vurderer heller å ta to år i praksis (en liten ''pause'') før jeg tar påbygg ;p hehe, men vi får se.
SILJE
-08.10.2011 kl:15:29


Denne siden var genial! lager powerpoint om heidi og trenger jeg nyttig fakta ! thankgod <3
Larvik (og Norge) - håndball
-08.10.2011 kl:22:52


SILJE: Så bra at du synes det :- D
Sandra <3
-17.10.2011 kl:18:08


Mye bra info, passer bra når jeg skal skrive et oppdikta intervju med Heidi ; ). Takk!! <3
Larvik (og Norge) - håndball
-17.10.2011 kl:18:15


Sandra: Bare hyggelig :)
Ingrid
-29.11.2011 kl:20:36


Greit om eg låne litt av dette til en peresentasjon ? :)
Larvik (og Norge) - håndball
-29.11.2011 kl:20:49


Ingrid: Det går bra :))
Meg<3
-25.01.2012 kl:15:37


Dette var nyttig for meg som har en oppgave og skrive om Heidi Løke!!! ;)
Larvik (og Norge) - håndball
-25.01.2012 kl:19:04


Meg: Så bra da :) hehe
josefine
-13.06.2012 kl:14:30


hei denne siden er bare døds bra:) skulle ha lekse og vet hvem jeg skal skrive om nå;)
henriette flåten
-06.08.2012 kl:13:47


hei jeg heier på dere i håndball heia Norge jeg kunne ønske jeg hadde atografen deres
anne lene
-29.04.2013 kl:11:13


takk for hjelpen. jeg skriver tentamen om Heidi Løke,

hun er ei rå dame som har insperet meg til og å bli strekspiller....
Larvik (og Norge) - håndball
-30.04.2013 kl:18:05


anne lene: Bare hyggelig :)
Karen
-03.05.2013 kl:12:20


vi skal lage power point på skolen om sitt idol, så jeg har valgt og skrive/ frammføre om deg! denne siden er gennial! finner alt av det jeg skal ;)
Larvik (og Norge) - håndball
-03.05.2013 kl:15:14


Karen: Så bra :) Lykke til med fremføringa!!
Ingeborg
-11.11.2013 kl:18:14


Takk for god info! skriver oppg(biografi) Og ble super glad da jeg fant denne siden.
Larvik (og Norge) - håndball
-12.11.2013 kl:01:04


Ingeborg: Bare hyggelig :D Så bra at du fikk nytte av det, lykke til med oppgaven!
Emilie
-13.11.2013 kl:09:45


Hei. Du har en fin blogg. Nå skal vi lage en engelsk skoleavis. Har du mulighet til å gi oss e-posten til Heidi Løke. Vi skal skrive om hun i vårt skoleprosjekt.Vi vil gjerne vite mer om henne enn det som står på nettet. Sånn som: Om hun gleder seg til VM

Hilsen Emilie og Maren 12 år. Hof skole/ Vestfold
kine marie
-13.11.2013 kl:12:43


jeg har en oppgave og da valgte jeg og skrive om heidi løke. jeg er en stor fan. jeg er også god i håndballe elsker det
Larvik (og Norge) - håndball
-13.11.2013 kl:21:59


Emilie: Har dessverre ingen mailadresse til Heidi. Send henne en mld på facebook hvis dere har det? :)
Larvik (og Norge) - håndball
-13.11.2013 kl:22:00


kine marie: Lykke til med oppgaven :)
-18.11.2013 kl:12:09


Hehe, takk! Det var flere sider på Facebook. Så vi sendte til henne. Håper inderlig at vi får mailen hennes!!! :)
Jenny
-01.04.2014 kl:23:00


skal skrive stil om heidi på skolen. Takk for hjelpen

Skriv en ny kommentar