Tilbakeblikk: EM 2006

EM 2006 ble arrangert i Sverige. 

Spillertropp: 
Karoline Dyhre Breivang 
Marit Malm Frafjord
Kari Aalvik Grimsbø
Gro Hammerseng (kaptein) 
Anette Hovind Johansen
Kari Mette Johansen
Katrine Lunde
Kristine Lunde
Else-Marthe Sørlie Lybekk
Katja Nyberg
Tonje Nøstvold
Therese Pedersen
Linn-Kristin Riegelhuth
Marianne Rokne (inn som reserve når Katja ble skadet)  
Gøril Snorreggen
Anne Kjersti Suvdal
Ragnhild Aamodt

Trener: Marit Breivik
Assistentrener: Thorir Hergeirsson.

Etter et veldig dårlig VM året før, der Norge havnet på 9.plass, var de klare for å kjempe om medalje i EM: De opplevde skademarerittet før VM, og Linka, Gro og Katja var umulige å erstatte. Disse tre var i midlertidig tilbake i troppen, og overbeviste før EM. Det var en del endringer i laget, men man fikk en liten følelse av gullaget fra året 2004. Det var mer trygghet i laget, og en bedre spillestil. Tempoet og kontringsspillet som var Norges varemerke var tilbake. Marit Breivik overrasket med å ta med kun to strek spiller i år, og vraket Elisabeth Hilmo. Else-Marthe Sørlie Lybekk gjorde comeback og viste at hun var i form før EM. Camilla Thorsen, Isabel Blanco og Kjersti var ikke med pga skader, men erstatterne viste hva de var gode for. Under Møblering Cup før EM, vant Norge mot Russland i finalen. De viste da hvor sterke de var, og håpet om EM full var stort. Til tross for at Norge kontret Slovenia i senk og vant 43-20 i åpningskampen, ble det en marerittstart for jentene våre. Storskytteren Katja Nyberg fikk en korsbåndskade i første kamp, og var ute resten av mesterskapet. Hun hadde akkurat kommet tilbake fra en skulderskade, og har vært korsbåndskadet to ganger tidligere. Dette var en stor nedtur for laget, og alle jentene var triste etter kampen. Marit Breivik innkalte Marianne Rokne som erstatter under en direktesending på TV2. Katja fikk bli igjen i Sverige for å hjelpe trenerteamet og støtte lagvenninnen. 
Norge klarte å få med seg 6 poeng, og gikk til mellomspillet med alle poengene de kunne få. 

En skadet Katja Nyberg!

Det ble seier mot både Østerrike og Makedonia i mellomspillet, uten Katja. Angrepet var varierende til tider, men mot Makedonia slapp de bare inn tre mål i 2.omgang. Det var spillerne, Katja Nyberg og kapteinsteamet som la taktikken mot Makedonia. 
I siste kamp (i mellomspillet) skulle Norge møte Ungarn. Pga at Tyskland hadde en sterk seier mot Ungarn, var ikke fem strake seire bra nok for Norge når det gjaldt semifinale billett. Derfor ville kampen mot Ungarn avgjøre for Norge hvis Tyskland vant sin siste kamp. Norge kunne tape med to mål, og vinne sin gruppe. Eller de kunne tape med 3-5 mål og få andreplassen i gruppa. Eller de kunne tape med 6 mål, og da var det ingen semifinale. Hvis de vant så slapp de å møte Russland i semifinalen, noe de ville slippe. Norge ledet hele kampen mot Ungarn, men de holdt på å ta de igjen da Gro Hammerseng måtte hvile på benken. Kontringsspillet satt, og det var til god hjelp for jentene våre. 

Jubel mot Østerrike. 


Mot Makadonia

Norge - Ungarn

I semifinalen sto Frankrike på motsatt banehalvdel. De hadde tapt to kamper i løpet av mesterskapet, men klarte å få seg til semifinalen. Norge skulle møte et godt offensivt forsvar, de pleide å slite litt med sånn lag. Frankrike klart å stoppe Norges varemerke, kontringsspillet. Derfor ble det en ordentlig slite kamp, som ble avgjort i de siste 5 minuttene. 
Mot Frankrike - vi er i finalen

I finalene skulle de regjerende EM mesterne, Norge, spille mot de regjerende VM mesterne, Russland.  De hadde vunnet alle sine kamper på veien til finalen, og nå var det klart for kamp. 
Da det var spilt 7 minutter av finalen og stillingen var 4-4 måtte en skadet Gro Hammerseng gå ut på sidelinjen. Det ble stille i hallen og foran TV-skjermen, hva skulle skje nå? 
De andre jentene visste at de måtte kjempe hardt, nå som de verken hadde Gro eller Katja på banen. Alle tok ansvar, og flere spilte sin beste kamp i EM. Marianne Rokne, Katjas erstatter, ble kastet ut i kampen og gjorde en god innsats. Norge vant finalen, 27 - 24 etter godt samarbeid og effektiv taktikk. Norge spilte hurtig og Russland hang ikke med, forsvaret vårt og keeperspillet var strålende. 
Siden de vant EM-gullet var de sikret deltagelse i VM 2007, OL og EM 2008. Det var en lettelse at OL-billetten var sikret. Gro måtte følge kampen fra sidelinja


SEEEEIER

Norge var det mestscorende laget i mesterskapet. Kristine Lunde var den som hadde flest assist og  tvillingsøsteren Katrine lå på andreplass over flest redninger.Hun ble slått av den russiske målvakten, som de vant over i finalen. Gro Hammerseng ble toppscoreren og lå høyt på alle statistikker. To nordmenn kom på all star teamet, og Gro ble kåret til den beste playmakeren og beste spilleren i mesterskapet. Kari Mette Johansen holdt et høyt og jevnt nivå under mesterskapet, og ble kåret til den beste venstre kanten. I finalen scoret hun ni mål på ni skudd, var god i forsvar og hadde ingen tekniske feil. Tonje Nøstvold gjorde en god innsats på høyre kanten.
Norge hadde mange klassespillere, og var det beste laget hele veien. Alle spillerne bidro og dro lasset sammen under hele mesterskapet. Ikke bare på banene gjorde de en innsats, men også på benken. Kontringsspillet, godt forsvarsspill og godt keeperspill var oppskriften på suksess. Selvom Gro Hammerseng og Katja Nyberg ble skadet, så kjempet de andre videre istedet for å gi opp. 


Det vil bli lagt ut flere bilder på facebook siden i løpet av dagen :-)

Kilder:
Evas håndballside
vg.no
op.no

Ingen kommentarer


Skriv en ny kommentar