Hvis du kunne innført en ny regel i håndballen, hva ville det vært?

Det er ikke alltid (som sagt tidligere) det skjer så mye på landslaget, Larvik og ellers i håndballverden. Derfor må jeg prøve å dytte inn litt gamle saker inn på bloggen innemellom. Vi får se noen andre sider av jentene, og få høre dems meninger om ting. I tillegg driver jeg nå å prøver å få ferdig en video, også kommer jeg til å legge inn bilder litt innemellom. Det må også sies at jeg ikke alltid har tid til å få blogget pga av skole. Vi har allerede begynt med tentamner, i tillegg til en del prøver/innleveringer og snart er det eksamen. Men skal prøve å få blogget minst en gang om dagen ihvertfall :-) 

Dagbladet ga jentene til å si hvilken regel de ville fått innført hvis de fikk bestemme. (På håndballbanen, vel og merke). Artikkelen er fra EM 2010. 

Dronninga av Larvik (Tonje Larsen, hvis du lurte): 
Jeg skulle ønske at dommerne alltid stopper tida når det er straffe, uansett. Nå er det en skjønnsmessig vurdering hver gang og det kan bli litt urettferdig. De stopper alltid tida før, og jeg vil gjerne ha det tilbake. 


Katrine Lunde Haraldsen: 
Jeg vil at det skal telle fem mål hvis keeperen scorer, hehe. Ned, men jeg synes vi godt kunne fått lov til å stå i mål med øredobber, det synes jeg er irriterende. Men, hvis jeg smiler pent pleier det å gå greit. 


Gro Hammerseng: 
Jeg synes regeln om oppdekking inne i feltet er rar og den må være vanskelig å dømme på. Er ikke den streken der for en grunn, for at man skal holde seg utenfor? Ser du noen stå i feltet, skal du kunne satse, så får du straffe hvis den ikke går i mål - men det blir ofte brøyt i stedet. Nora Mørk: 
Det er mye skitten spill i Champions Leauge, som dommerne ikke ser. Hvis vi er i overtall og spilleren en pasning fra motsatt back og ut til kant, så løper motstanderen ofte gjennom feltet for å komme ut for å presse kanten. Det bør straffes med en gang. De bruker feltet bevisst, særlig i CL. Det virker nesten som mer er lov i mesterligaen. Sånt blir jeg veldig irritert over. 


Camilla Herrem:
Hvis du står inne i feltet, bør det blåses - uavhengig om det er bevisst eller ikke.  Det skal være straffe. Nå vet du ike om de vil blåse straffe eller frikast. 


Heidi Løke: 
Hvis du står innenfor seksmeteren så synes jeg ikke det skal ha noe å si om det er bevisst eller ubevisst. Tråkker du på streken er det tramp, der bør det være nulltoleranse. 


Ida Alstad:
Kanskje det skulle vært en tredje dommer på banen. Spesielt noen ganger i motgang, føler jeg det kunne vært en til. 


Karoline Dyhre Breivang: 
Spennende. Det kommer jo endringer hele tida, så jeg vet ikke om det er noe som plager meg spesielt nå. Men det er ting som innenfor/utenfor, brøyt/staffe. Sånt er vanskelig å se selvfølgelig, men det bør være straffe hvis du står innenfor for å sabotere. 


Mari Malm Frafjord: 
Det er kommet nye regler om at vi linjespillere skal stå med skulderbredde i beina, for å ikke bli dømt for ulovelig sperre. Det er litt smalt når du skal lage sperrer. Da står du ikke så stødig, men jeg har ikke blitt dømt på det ennå. Det er vanskelig nok å konse på skrittfeil og sånn, så hvis de skal se på fotstillingen på strekspilere i tillegg, får de mye å følge med på. Jeg reagerer også litt på kontringsregelen, hvor keeper får rødt kort hvis hun er borti en kontingsspiller. For nå kan jo en kantspiller med vilje springe inn i keeper. Jeg forstår regeln, siden det er farlig - men de fleste keepere er flinke til å lese situasjonene. 


Tine Stange: 
Jeg vet ikke helt. Som forsvarsspiller er det jo bra at du kan ende opp inne i feltet, hvis du starter utenfor, uten at det blir straffe. Men som angrepsspiler er det veldig irriterende. Det at du ikke kan sette sperrer med bred beinstilling, er rart. Det må være vanskelig for dommerne å se, siden størrelsen på spillerne er så forskjellig. 


Mari Molid: 
Jeg ville hatt keeperen innenfor seksmeteren, sånn at de ikke kan stjele konringsballer- for det kan oppstå mange farlige situasjoner av det. 


Tonje Nøstvold:
Et godt sprøsmål. At de ikke er konsekvente på straffereglene, er mest irriterende - der vil jeg ha klarere retningslinjer. Noen dommere dømmer hvis du møter en spiler utenfor seksmeter og de tar fire skritt og blir presset inn i seksmeteren. Andre ikke. De må være konsekvente. Men jeg vet det er vanskelig, selv om jeg synes det er lett å se når jeg spiller selv. 


Kari Aalvik Grimsbø: 
Jeg er ikke så veldig glad i den nye regeln om at jeg får skylda uansett og får rødt kort, hvis jeg kommer borti en utespiller som kontrer. Det er greit vi skal passe på, men det er ikke alltid vår skyld. Det kan bli utnyttet også. 


Linn-Kristin Riegelhuth: 
Oi, det var et godt spørsmål. Du er vant til reglene som de er, men det jo noen nye regler. De må være mer presise. Som det å stå inne i feltet, hva vil det egentlig si? Står du i feltet, skal det være straffe. De kan ikke si at du står i feltet, men du oppsøker situasjonen. 


Kari Mette Johansen
Reglene jeg egentlig savnet kom i år. Rødt kort til målvakt ved kollisjon under kontring og dytting fra kant. Jeg har opplevd mye dytting i hofta fra kant, nå skal det være straffe og to minutter. 


Stine Bredal Oftedal
Jeg synes dommerne bør bli mer konsekvente i forhold til det å stå inne i feltet, og så sliter jeg litt med passivt spill. Noen ganger får de stå veldig lenge, mend andre ganger blåses det for raskt. De må bli flinkere til å se om spillerne satser eller ikke, selv om jeg skjønner at det kan være vanskelig. 
4 kommentarer


Rikke elsker Nora <3
-28.03.2011 kl:20:38


Bra innlegg, sånne vil jeg ha flere av!

Gjerne fra nåtiden og ikke får 5 år siden, for da var det mange på Larvik og landslaget som ikke er der lengre ! :)
Larvik (og Norge) - håndball
-28.03.2011 kl:20:44


Rikke elsker Nora: jeg kommer selvfølglig til å ta flere fra nå tid etterhvert også :) men det er jo litt gøy å se hva de mener som litt andre ting en bare håndball, og hva de mente før i tiden også! Det er jo veldig mange fra Larvik som var på landslaget da, og som fortsatt er der. Det blir jo litt minner fra tidligere mesterskap! Men som sagt det kommer flere fra nå tiden også :)
Larvik (og Norge) - håndball
-28.03.2011 kl:21:48


Rikke elsker Nora: Men dette innlegget er fra EM 2010, forresten :p hehe
Rikke elsker Nora <3
-29.03.2011 kl:13:35


Iknow ! :) Oki ;P

Skriv en ny kommentar