Er vi for gode??

Det var veldig mange som reagerte da Larvik sikret seg duoen Katja Nyberg og Gro Hammerseng tidlig i fjor. Da FCK ble lagt ned vendte også Linn-Kristin Riegelhuth tilbake, sammen med kollega Cecilie Leganger. 
LHK hadde fra før Kari Mette Johansen, Heidi Løke, Tonje Larsen, Tine Stange, Linn Jørum Sulland, Nora Mørk, Karoline Dyhre Breivang, Lene Rantala osv. I tillegg hadde Amanda Kurtovic skrevet under en kontrakt med klubben, men valgte å dra til Byåsen da hun fikk vite at Linka også kom tilbake. Amanda kom tilbake på nyåret i år, etter en del frem og tilbake. 

Det ble mye fokus på Larvik da Gro og Katja kom til klubben

Så mange stjernespillere på et lag, vi har jo landslagets første rekke:
Leganger (tidligere landslaget) - Johansen - Larsen- Hammerseng- Løke- Riegelhuth - N.Mørk.
Ikke nok med det vi kan omtrent bytte ut disse å sette inn sju andre landslagsspillere:
Rantala - Breistøl - Stange/Nyberg - Kristiansen - Løke - Breivang - Sulland
Resten (som ikke er  dårligere enn resten):
T.Mørk - Medvedeva (vært med på det russiske landslaget) - Kurtovic (akkurat debutert på landslaget)

Larvik har hatt mye å juble for de siste årene, ihvertfall i Norge. 


Grunnen til at vi ville skaffe oss så mange spillere var for at vi skal klare å få tak i det etterlengte Champions Leauge trofeet. Skal vi få til det må vi ha mange gode, rutinerte spillere. Men det var/er en ulempe med det, den norske eliteserien ble/blir ikke noe spennende. Larvik får egentlig ikke så mye motstand, og vinner med omtrent 10 mål eller mer i nesten hver eneste kamp. Jeg vil jo selvfølgelig at Larvik skal vinne, men jeg må jo si at det blir litt kjedelig når dem kjører over nesten alle lagene i serien. Det er mye morsommere når det er litt jevnt, og at det er spenning.  Men jeg skjønner greia, i og med at de vil ha CL gullet. Nå har de faktisk en veldig god sjansen til å få det, og det er jo bra.

LHK er et lag med veldig god økonomi, noe ikke så mange andre lag har. Spillerne skryter jo også av miljøet i i klubben, det er mange gode spillere der, et godt sted å utvikle seg og de får spille i Champions Leauge. Mange spillere blir fristet av dette, og det skjønner jeg veldig godt.   
Det er jo egentlig greit for de andre lagene å ha noe å jobbe seg opp til, det er jo ikke umulig å vinne over Larvik. 

Dette kan jo ikke fortsette for alltid, for flere av veteranene (Karo, Cecilie, Lene,Tonje, Kari Mette,Gro) kommer muligens til å gi seg etter OL (dessverre). Da kan det hende ting endrer seg, men det må jo tiden vise. Heidi Løke slutter jo nå og  begynner i Gyør. Det kommer til å merkes godt, selvfølgelig!
Allikevel har dette faktisk pågått i flere år, dette er 7. gangen vi vinner serien på rad. Men det ble jo mer fokus på det nå siden vi hentet enda flere stjernespillere. 

Jeg tror (dessverre) at vi vil miste Larsen, Johansen, Rantala og Breivang etter OL neste år 

Storhamar var jo veldig nær seier sist for eksempel, så de viste at det var en liten mulighet ihvertfall. I tillegg må jeg jo nevne NM finalen i 2007, der Byåsen vant (det var selvfølgelig før Gro, Katja og Nora kom, men allikevel) 

Dette ble jo et stor tema da Gro & Katja kom, men det må jo sies at Larvik har dominert i serien i flere år!! Jeg synes det er morsomt at alle yndlingsspillerne mine er på samme lag, og jeg vil som sagt at de skal vinne. Men jeg skulle ønske det var litt jevnere! 
Dette er ihvertfall min mening om saken (er litt dårlig til å forklare ting, men håper dere skjønner hva jeg mener). kan hende jeg ikke har fått med meg alle faktorene, men fikk skrevet ned hovedgreia. Om dere er enig eller uenig så er det bare å si hva dere mener. Så lenge dere holder det seriøst, jeg respekterer at dere har andre meninger enn meg! :) 


Her har du hele laget til LHK 2010/2011

> Hva synes du om Larviks dominanse i eliteserien? 
> Er det greit å gjøre dette for å satse på CL gullet? 
> Hva synes du generelt om saken? 

8 kommentarer


Tuvavn - om foto, håndball og vanlig hverdagsliv
-29.03.2011 kl:14:39


skal se larvik-byåsen på Lørdag, gleder meg! :)
Larvik (og Norge) - håndball
-29.03.2011 kl:14:43


Tuva: Har veldig lyst til det selv, men får ikke dratt :/ Du er heldig!
sofiegullaksen
-29.03.2011 kl:15:32


elsker bloggen din, fast leser ! :D
Larvik (og Norge) - håndball
-29.03.2011 kl:16:12


sofiegullaksen: Så hyggelig da :)
Mia
-29.03.2011 kl:16:15


jeg tenkte nei nei nei ! når jeg leste dette:

Dette kan jo ikke fortsette for alltid, for flere av veteranene (Karo, Cecilie, Lene,Tonje, Kari Mette,Gro) kommer muligens til å gi seg etter OL (dessverre). Da kan det hende ting endrer seg, men det må jo tiden vise. Heidi Løke slutter jo nå og det kommer til å merkes godt, selvfølgelig!

Men er det på larvik eller hele håndballen?
Larvik (og Norge) - håndball
-29.03.2011 kl:16:18


Mia: Mener i utgangspunktet Larvik, men veteranene gir seg nok etter OL... dessverre! men selvfølgelig de kan jo overraske!

Heidi Løke fortsetter i på landslaget i flere år fremover tenker jeg :)
slagelse
-29.03.2011 kl:21:55


Larviks dominans i serien er etter min mening kjedelig. Det er jo ikke spenning, og cupfinalen mot Vipers var treg og nærmest handlingsløs. Det er en meget god prestasjon av Larvik å beholde motivasjonen til å vinne år etter år.

Når det gjelder Champions League, så har Larvik handlet inn Leganger, Hammerseng, Nyberg og fått igjen Linka. Selvfølgelig går det utover norsk serie, men har man lyst til å vinne Champions League så er det noe som koster. Larvik manglet bredden i forrige sesong, og det så vi klart og tydelig mot Viborg. Viborg hadde i de tre forrige sesongene dobbel dekning på alle posisjoner med unntak av målvaktposisjonen hvor Lunde Haraldsen var alene om å holde verdensklasse. Det handler om å utnytte troppen mest mulig. I år har Larvik dobbel dekning på alle posisjoner med unntak av strekposisjon hvor Løke er alene. Jeg forstår Larviks ambisjoner, og syns at Larvik har gjort det eneste rette ut fra det. Det hadde vært fantastisk for norsk håndball å dominere i Champions League også.

For min del, så er jeg veldig glad i spennende kamper. Det er kun Champions League som er spennende i norsk sammenheng nå, siden Larvik er med der. Jeg syns det er supert at Larvik har handlet inn spillerne og sørget for bredde i laget slik at de kan henge med og kanskje vinne. Vel, Larvik skal vinne Champions League!
Larvik (og Norge) - håndball
-29.03.2011 kl:22:31


slagelse:

Var selv på cupfinalen mot Vipers, og det var som du sier kjedelig...

Er veldig enig med deg, og jeg håper at de klarer å nå til topps i CL :- ) Det er jo grunnen til at de har hentet de inn alle disse spillerne!

Ja, jeg synes også CL kampene er morsomt å se på. Selv om det morsomt å se på alle stjernespillerne, så er det ikke gøy når de vinner 18-42 liksom :p

Skriv en ny kommentar