Fakta om: Kristine Lunde-Borgersen

Kristine Lunde-Borgersen
 
Født: 30.03.1980
Kommer fra: Kristiansand
Lag: Våg & Norge
Debut på landslaget: November 2001
Draktnummer: 9(Norge) og 44 (Våg) 
Kallenavn: Kikki

Kristine Lunde kom til verden 30.mars 1980 tre minutter etter tvillingsøsteren Katrine Lunde. Hun har også en eldre søster, Kristine vokste opp sammen med disse og sine foreldre i Hånes.

Håndballkarrierern  startet i Hånes. Laget manglet noen spillere, og da ble Kristine og Katrine spurt om å bli med. I starten ville de bare ha det gøy, og de hadde ingen store mål med det første. Familien flyttet, og da bytte de klubb til Kristiansand IF. Etter at Kristine hadde blitt 16 begynte hun i Våg sammen med søsteren sin. Det ble to sesongen i 2 divisjon, og en i 1. før de rykket opp i eliteserien i 2001/2002 - sesongen. Katrine og Kristine hadde en stor ære for at de klarte dette. I sin første sesong i eliteserien havnet Kristine og Våg på en 8.plass!
17 ÅR GAMLE: Sølv i Narvesen-cupen i 1997. Katrine t.v. - Hun er den litt mer rolige typen, sier mor.
Her er Kristine og Katrine litt yngre, bilde er funnet  på kjendis.no

Våren 2001 (da Kristine fortsatt spilte i 1.divisjon) ble hun innkalt til sin første landslagssamling. Kristine fikk sin debut mot Tyskland i en turnering. Det var mange skadde spillere før VM 2001 i Italia,og Kristine fikk derfor sjansen til å prøve seg i Møbelringen før VM. Marit Breivik så potensialet og valgte å ta henne med. Det ble ikke en stor suksess for Kristine. Hun tråkket over på trening før turneringen, og måtte stå over de første kampene. Hun fikk bare spille to kamper, og når hun først kom på gikk det meste galt. Hun lærte allikevel mye, og kom sterkere tilbake. Norge gjorde det mye bedre som et lag, og det endte med sølv i første mesterskapet til Kristine. 

Kristine slet med skade høsten 2002, og fikk derfor ikke blitt med til EM. Sesongen 2002/2003 ble en opptur for Våg, og de klarte å få bronsemedaljen. De var derfor klare for europacupen sesongen etter. 
Hun fikk en liten revansj i VM 2003 etter det dårlige mesterskapet i 2001. Denne gangen var det omvendt, for Kristine sin del gikk det bra, mens for Norge gikk det ikke veldig bra. Hun spilte godt, og huskes best fra uavgjort kampen mot Ungarn i mellomspillet. Norge lå under med tre mål til pause, og i andre omgang gikk lyset i hallen. Etter en time og 44 minutter startet kampen igjen. Norge spilte seg opp igjen og tok igjen ledelsen til Ungarn. Det gjensto 8 sekunder og Ungarn ledet med et mål. Marit Breivik tok timeout og sa at Kristine skulle skyte. Hun fikk god sperrehjelp, hoppet opp og banket ballen i målet. Da hadde de fortsatt en sjanse til å nå semifinalen. 
Det hjalp egentlig ingeting, for Norge havnet på en 6.plass i mesterskapet. .

I 2004 Vipers mot Byåsen

 2003/2004 sesongen startet veldig bra for Våg, de slo alle lagene utenom Larvik. Etter jul gikk det ikke like bra, og de tapte flere kamper. De havnet derfor på en 4.plass, og klarte ikke å forsvare bronsen fra året før. I EHF-cupen der i mot imponerte de stort, de klarte å komme seg helt til semifinalen. Der tapte de mot Gyør, men det er allikevel stort gjort av et lag med få stjernespillere. Kristine ble kåret til årets spiller i eliteserien denne sesongen. 

I 2004/2005 sesongen gikk Kristine og tvillingsøsteren Katrine over til Aalborg i Danmark. Laget var i sin første sesong i eliteserien i Danmark og de holdt på å bygge opp et kjempe lag. De hadde som mål å bli blant de fem første i serien. Det gikk mye bedre enn forventet, Aalborg slo det ene laget etter det andre. Da sesongen var over hadde de bare Slagelse foran seg på tabellen, en imponerende prestasjon. I sluttspillet kom de seg til finalen, men tapte mot nettopp Slagelse. Nok et sølv, men allikevel veldig bra. Kristine utviklet seg veldig i denne sesongen, og hun ble stadig mer sentral i laget. Før EM 2004 slet Kristine med mageskade, og var inn og ut av landslaget i en periode. Hun ble klar til EM, heldigvis. Hun ble en avlastningsspiller , og steppet inn når andre trengte å hvile litt. Kristin startet mesterskapet på benken, men ble mer og mer fremtredene på laget. Mot Danmark i finalen viste hun hva hun var god for. Linka og Gro bommet på straffe, og da tok Kristine over. Hun traff på fem av fem straffer, og hun ble toppscorer i finalen med 6 mål. 
I VM 2005  fikk Kristine en mer sentral rolle på landslaget, mange av de sentrale spilleren var ute med skade (Gro,Katja,Linka) og hun ble sett på som sjefen på banen. Hun klarte det kanskje ikke så bra som forventet, det var mange urutinerte på laget og det var ikke bare bare. Det endte med en 9.plass for Norge dette året... 

Før EM 2004

I 2005/2006 sesongen fikk Aalborg spille i Champions Leauge, siden de kom på 2.plass sesongen før. De kom seg til semfinalen, men de tapte mot Krim Ljubljana. Det ble en 3.plass i serien!
Katja Nyberg var tilbake i EM 2006, men hun ble skadet i den første kampen. Derfor ble Kristine førstevalget på venstre backen. Dette gikk veldig veldig bra, og savnet etter Katja ble ikke like stort. Hun scoret ikke bare masse må, hun sto godt i forsvar og gjorde de andre på laget gode. I semifinalen scoret hun 3 av de 4 siste målene, noe som sikret de en plass i finalen. Hun bidro også veldig godt i finalen, og scoret 3 mål.
DA MAMMA SLUTTET: Mor fikk ikke fri for å følge Kristine (t.v) og Katrine( i keeperskjorta9 under EM i Sverige. Da sluttet hun.
EM 2006

Foran 2006/2007 sesongen mistet Aalborg flere spillere. De klarte allikevel å henge med i toppen, og endte med 3.plass i serien. De kom seg til kvartfinalen i CL, og møtte Hypo! De vant første kamp med ti mål, men klarte å tape med tolv mål borte.. Derfor tapte de sammenlagt! Det var mye bråk og uro i klubben, den siste sesongen  Kristine spilte der. Katrine og Kristne bestemte seg allerede høsten 2006 at de skulle bytte klubb, og skrev derfor under en treårskontrakt for Viborg i 2007/2008 sesongen. 


Det ble ikke en debut i Viborg med det første, for allerede siden 2005 hadde Kristine hatt problemer med skulderen. Dette har ført til masse hektinger, det gikk fint helt til en landskamp mot Ungarn i februar 2007. Det førte til en del nye hektinger og hun måtte derfor ta seg en pause fra håndballen. Kristine måtte trene alternativt, og det gikk i en periode oppover. Plutselig sa det stopp, og hun måtte operere. Hun ble operert sommeren 2007, og måtte stå over VM i desember samme år. 

Kristine fikk sin debut for Viborg i romjulen 2007, dette var i pokalfinalen mot FCK. Det ble bare forsvarsspilling, men det var bedre enn ingenting. Viborg vant, og Kristine fikk sin første klubbtittetl. I tillegg vant de det danske grunnspillet og sluttspillet. De skuffet dessverre i Champions Leauge, de kom til mellomspillet med ble slått ut av Hypo og Zvezda. 


Igjen fikk hun en skade i skulderen februar 2008. Det var lenge usikkert om ble frisk nok til å bli med til OL i Beijiing. Det var kun 14 spillere som kunne bli med og alle måtte være friske og tåle et tøft kampprogram. Kristine meldte forfall til en turnering i Portugal, men etter det var hun med på alle samlinger. Hun viste fremgang, og Marit Breivik måtte bare ta henne med. Kristine spilte godt da hun fikk sjansen i OL, hun fikk dessverre et tilbakefall i skulderen i kvartfinalen mot Sverige. Hun prøvde seg i semifinalen, men måtte gi seg etter 2 minutter. Heldigvis ble det bedre til finalen, og hun fikk være med på superkampen. 

I OL mot Sverige

Under EM 2008 ble Kristine kaptein, siden Gro og Katja valgte å ta en pause fra landslaget. Hun fikk ikke en så god start, siden skulderen ble skadet igjen på trening før åpningskampen mot Spania. Det gikk heldigvis bra, og hun utførte rollen som kaptein veldig veldig godt. Så god var hun at hun ble kåret til mesterskapets mest verdifulle spiller. I mellomspillet mot Danmark viste Kristine at hun hadde temperament. Norge ledet, og var veldig gode noe som gjorde at Danmark måtte ty til stygge trik for å stoppe Kristine på banen.  Det endte med at Kristine dyttet til lagvenninne  Lene Lund Nielsen, hennes egen lagvenninne i Viborg. Etter kampen sa hun følgene: '' Jeg skal ikke ta en kaffe med henne med det første'', dette gikk stor oppmerksomhet i media. 
Hun fikk også tildelt bragdstatuetten sammen med søsteren Katrine. Denne fikk de fordi de var sentrale spillere da Norge vant EM & OL gull året 2008, i tillegg til at de vant serie-og sluttspillet med Viborg i sesongen 2007/2008.

Mest verdifulle spiller

I 2008/2009 sesongen gikk det også veldig bra for Viborg. De vant pokalcupen i romjula 2008, mot KIF Veijen.I serien vant de 22 av 22 mulige kamper, og kom da på første plass.
 I Champions Leauge gikk det også veldig bra for Kristine og Viborg. De sikret seg semifinale plass (noe de ikke gjorde sesongen før) med en 31-26 seier mot Podravka Koprivica. Kristine scoret 3 mål, mens søsteren Katrine sto godt bakover. I semifinalen vant de første kampen, men de imponerte ikke i andre semifinalenkampen. Det ble uavgjort, men i og med at de vant kampen før så gikk de videre til finalen. 
I første finalekampen ble det tap mot Gyør(?), 26-24. Det ble en dramatisk andre kamp, men Viborg klarte å vinne 26-23, altså 50-49 sammenlagt. I tillegg til å ha vunnet mesterligaen og cupmesterskapet ble de også danske mestere denne sesongen. 

Kristine mot Larvik i mesterligaen

Kristine Lunde ble til Lunde-Borgersen da hun giftet seg med Ole Borgersen sommeren 2009.  

Kristine giftet seg i 2009, her med Katrine. 

Før VM samme år var det igjen usikkert om Kristine kunne bli med, denne gangen var det kneet som var problemet. Hun mistet mange kamper i Vigborg, og måtte trene seg opp igjen. Hun gjorde comeback mot Leipzig i mesterligaen sammen med klubblaget. Da klarte Kristine å spille en hel omgang i forsvar! Hun kjempet seg nok en gang tilbake og var klar for VM i Kina.  Selvom ikke kneet var helt frisk gikk det allikevel greit. Det var heldigvis ikke så hard motstand i starten av turneringen, så Lunde-Borgersen kunne få seg litt pause innemellom. Mesterskapet gikk ikke helt smertefritt, for hun fikk en strekk i lysken noe som førte til at hun måtte stå over noen kamper. Kikki (som Kristine kalles)  var en viktig brikke for Norge, selvom hun ikke hadde hatt et stort VM frem til da.Det endte med at hun ble sendt ut av VM før mellomrunde, da ble smertene for store. Allikevel var det fortsatt et håp om at hun kunne komme tilbake etter mellomspillet. Heldigvis ble hun klar til semifinalen mot Russland. Dessverre ble ikke det en fest for Kikki og resten av Norge. De gikk på en smell og tapte 20 - 28, og det ble en bronsefinale for jentene. Det ble heldigvis en opptur der, og de fikk med seg bronse medaljen hjem. Der spilte Kristine bra, og scoret hele 6 mål. 

Det ble en del tribunesitting for Kikki under VM 2009. 


Det ble nok en suksess i Viborg 2009/2010 sesongen, og de vant nok en gang Champions Leauge. I tillegg til at de ble danske mestere. Det var egentlig meningen at Kristine skulle gå over til Hypo etter sesongslutt, siden det var så mye tull i Viborg. Dette skjedde ikke, for hun fikk beskjed om at kontrakten var annulert. Treneren til Hypo ble sparket, og da mente de at kontrakten ikke gjaldt lenger. Derfor endte det med at Kristine gikk over til Våg for 2010/2011 sesongen. Hun har enda ikke spilt en kamp for klubben, før overgangen kom det nemlig frem at hun var gravid. Kristine og mannen Ole fikk en sønn i februar, og det er fortsatt usikkert på når Kristine er tilbake. En ting er klart, og det er at hun vil tilbake på topp. 

Kristine og Katrine har alltid hatt et godt forhold. Her under EM 2010, Kristine er gravid!

Jeg synes Kristine er en veldig god spiller. Hun er god i forsvar, og hun er flink til å spille opp sine medspillere. Kikki er en spiller man kan stole på, selv om det har vært en del skader de siste årene. Hun kan spille både venstre back og playmaker. Kristine har bevist ved flere anledninger at hun er en god leder for det norske landslaget :-)  Hva synes du om Kristine Lunde-Borgersen? 

Tok litt lang tid å få innlegget ferdig, men bedre sent enn aldri :) 

Kilder:
Europamester
Wikipedia 

12 kommentarer


Hanna
-16.04.2011 kl:01:08


Kan du skrive om Nora Mørk ?:)
Larvik (og Norge) - håndball
-16.04.2011 kl:01:20


Hanna: Har allerede skrevet om henne her: http://larvikognorge.blogg.no/1295193560_fakta_om_nora_mrk.html :)
Karoline og Vanessa
-16.04.2011 kl:10:35


åå, det er så gøy at noen tar seg tid til å skrive dette! Kjempe gøy å lese, og kjenner jeg er super stolt som er fra Kristiansand og Hånes. Både hun og Katrine er jo bare helt fantastiske håndballspillere, og virkelig noen herlige personer! :)

Kjempe bra skrevet!!
mysingapore
-16.04.2011 kl:10:43


en lærer på skolen min gikk på samme skole som de og de var et år eldre:P Han sa mangen kalte de guttene siden de syntes de linget på gutter................ :P
barehandball
-16.04.2011 kl:11:03


Kjempe bra skrevet. Syns Kikki er en kjempe god spiller. Har ikke sett hun spille så mye, men de gangene jeg har sett hun!:D
Larvik (og Norge) - håndball
-16.04.2011 kl:13:49


Karoline og Vanessa: Takk for det :-)

Skjønner at du er stolt da ja, de er utrolig gode begge to!
Larvik (og Norge) - håndball
-16.04.2011 kl:13:49


mysingapore: Hahaha, såppas ja :P
Larvik (og Norge) - håndball
-16.04.2011 kl:13:50


barehandball:

Har ikke sett hennes så mye jeg heller, men litt så :) hehe!

Takk for det!
slagelse
-16.04.2011 kl:15:40


Veldig godt innlegg om Kikki. Jeg gleder meg til at hun gjør comeback. Hun har hatt noen strålende sesonger i Aalborg og Viborg. Det blir morro å se henne igjen på banen. Spennende med Vipers neste sesong.
Larvik (og Norge) - håndball
-16.04.2011 kl:15:57


slagelse: Takk for det :)

Jeg også gleder meg til hun gjør comeback, hun er veldig god :)
Karoline og Vanessa
-19.04.2011 kl:21:12


Kikki er en verdifull spiller! Jeg trener litt med Vipers (Våg) nå, og hun er i full gang med opptreningen!

GOD PÅSKE!
Larvik (og Norge) - håndball
-19.04.2011 kl:21:24


Karoline og Vanessa: Så gøy at du trener litt med Våg da :) Så bra at hun er i gang med opptreningen, gleder meg til å se henne på banen igjen!

God påske til deg/dere også! :-)

Skriv en ny kommentar