Fakta om: Stine Bredal Oftedal

Stine Bredal Oftedal

Født: 25.09.91 
Kommer fra: Nittedal
Lag: Stabæk og Norge
Debut på landslaget: World cup 2010
Draktnummer: 4 (Norge) og 10 ( Stabæk)

Stine startet å spille håndball som 7 åring. Moren hennes spilte tidligere håndball i eliteserien, og dette var en av grunnen til at  Stine begynte med håndball. Hennes mor var treneren hennes gjennom hele oppveksten, i tillegg har hun også to yngre søsken som spiller håndball. Som hos de fleste andre var det ikke bare håndball som tok mest oppmerksomhet, Stine drev også med friidrett og fotball. Håndballen kom alltid først uansett, og hun visste at det var det hun ville satse på videre. 

Nit-Hak var Stines første klubb, og der spilte hun frem til hun var 16 år gammel. Med dette laget var hun med å vinne Partille cup to ganger, første gangen var som 14 åring. Da vant faktisk Nit-Hak mot Bækkelaget (og der spilte Nora og Thea Mørk), og andre gangen vant de mot et tyskt lag.


Kaptein Stine i Partillecup som 14 åring

Da Stine begynte på Wang toppidrett i Oslo byttet hun klubb til Fjellhammer og der fikk hun sin debut i eliteserien. Stine gikk på Wang sammen med bl.a Mørk tvillingene. 

Nora og Stine har kjent hverandre lenge og spilt sammen på juniorlandslaget.

Det gikk ikke så bra for Fjellhammer og de rykket ned til 1.divisjon etter bare en sesong i den øverste serien. Da Fjellhammers daværende trener meldte overgang til Stabæk ble Stine med (i 2008/2009 sesongen). Der var det mange gode etablerte spille, noe som førte til at hun ikke fikk så mye spilletid i sin første sesong. Mange av de ''gamle'' spillerne byttet klubber og dette førte til at Stine fikk mer ansvar og ble en av de med mest rutine. Stabæk overrasket å forsvaret 6.plassen fra sesongen før, selv med et mye yngre lag. De nådde også semifinalen i NM, men lengre kom de ikke. I tillegg kom de til kvartfinalen i sluttspillet, men der var Byåsen for sterke. 
Stine var også med på Stabæks juniorlag, og de tok faktisk NM-gull. De slo Storhamar i finalen, 38-23! Stine var svært delaktig i kampen og ble toppscorer med åtte mål. 


Juniorlaget til Stabæk ble NM mestere i 2009

Allerede som 15 åring fikk Stine sjansen på det yngre landslaget. Her har det godt veldig bra for både laget og Stine, men det tok litt tid. I EM 2007 ble det en skuffende 9.plass, også fikk de sølv i OL etter å ha tapt med et mål mot Russland. Det ble ikke noe VM året etter, men de imponerte og vant  European Open istedet for.
1990 - årgangen har de siste årene hatt en stor suksess, rett og slett for de har brukt de samme spillerne over lang tid. I 2009 viste de at dette var en fordel, da ble det gull i EM. Året etter fortsatte suksessen og de ble verdensmestere! Stine var veldig delaktig i spesielt VM gullet, hun sto for sju av målene i finalen mot Russland. (Det ble en solid 30-21 seier til Norge). I tillegg kom hun seg på allstarteamet som midte bakspiller!!  Junior landslaget var det første norske laget som hadde vunnet VM på det høyeste juniornivået! 


VM GULL!

I løpet av høsten fortsatte Stine å imponere for Stabæk, og dette skulle vise seg å være bra for Stine sin del. Hun fikk nemlig en plass i Thorirs EMtropp, og det var det ikke mange som hadde forventet. Uten en eneste landskamp og med en treningssamling bak seg var hun en av de heldige som fikk spille EM på hjemmebane. Thorir ville tenke på fremtiden, og derfor fikk de unge spillerne en sjanse. Det var ikke bare Stine som var debutant i dette mesterskapet, også Nora Mørk og Mari Molid fikk sjansen. Stine fikk sin debut i Møbelringen cup, og hun gjorde det ganske bra. Det ble et mål for Stabæksjenta i den første kampen + to assist. 
- Stine fikk en grei kamp å debutere i, men det blir nok tøffere fremover. Sa landslagssjefen etter kampen! 
 Mesterskapet kom, og mange var spente på hvordan debutantene ville takle det. Stine fikk ikke veldig mye spilletid, men klarte å få med seg 3 mål på de seks kampene hun spilte. Før finalerunden ble hun erstatte med Linn Jørum Sulland!
På den tiden hun fikk spille viste hun ihvertfall at hun hadde et potensiale, hvis hun fortsetter som nå har hun ihvertfall en god sjanse til å etablere seg på landslaget. Det blir ihvertfall gøy å se Nora og Stine sammen fremover for de har et veldig godt samarbeid (noe de også viste litt av i EM), de har jo tross alt spilt sammen i flere å på juniorlandslaget. Det ble ihvertfall gull i Stines første seniormesterskap, og hun fikk være med å bidra littegrann. Litt er bedre enn ingenting! 

Etter en scoring i EM! 


Det gikk også  bra med Stabæk denne sesongen, de klarte å klatre seg oppover mot en 4.plass. De viste også godt spill mot flere av de ''store'' lagene. I sin andre elitekamp denne sesongen (2010/2011) klarte de faktisk å utforde Larvik. De ledet omtrent hele 1.omgangen, og det sto 16-16 til pause. Stine bidro godt og ble toppscorer med sine 7 mål. Tilsammen klarte Stabæk jentene å sette 26 baller bak Leganger og Rantala, ikke verst. Det ble allikevel et seks målstap, men Stabæk viste at på sitt beste kan de også være med å kjempe om en enda høyere plass i serien. Med sin 4.plass i år slapp de å møte Larvik, Tertnes og Byåsen i kvartfinalen i sluttspillet. De trakk Levanger og det det ble en sammenlagt nimålsseier. I semifinalen sa det dessverre stopp da det ble tap mot Tertnes. Stine kom ut av kampen med toppscorertittelen nok en gang. 


Stine kom også på årets lag i Postligaen, der hun ble kåret til sesongens midtback. I tillegg ble hun toppscorer for Stabæk med sine 121 mål totalt. Hun ble nummer fem på toppscorerlista for hele Postligaen, Heidi (som kom på første) scoret ''bare'' 100 mål mer enn henne. 


Stine med sine lagvenninner etter en seier

Årets Stabæklag er ungt, men det har kanskje vært en fordel for Stine. Hun har hatt mulighet til å utvikle seg sammen med spillere som er i samme situasjon som henne. Hun får prøve og feile litt, noe hun også lærer veldig mye av. Før årets sesong, og denne sesongen, fikk hun et tilbud av Byåsen - noe hun takket nei til. Etter min mening tror jeg det var lurt, det er bedre for henne å bli i Stabæk der hun får tillit og spilletid. 

Stine begynte egentlig som venstre back, men ble byttet over til midten etterhvert - mest pga høyden. Det ser også ut som om Thorir ønsker at hun skal utvikle seg mer på midten. 
Stine har alltid vært bestemt og satt seg høye mål. Nå har hun mest fokus på å bli bedre i forsvar, bli mer stabil og variere skuddene litt mer. Hun har nådd langt, og hun kan absolutt nå enda lenger. Stine er hurtig og spenstig, i tillegg til at hun er fokusert og målbevisst. Stine har flere ganger blitt sammenlignet med Gro Hammerseng, og det kan jo henne hun blir erstatteren hennes om noen år. Stine har fortsatt å delta på landslagssamlinger etter Em, og jeg tror ikke det stopper med det første! 


Stine Bredal er en spiller for fremtiden - jeg gleder meg til å følge henne videre! 


Kilder: 
Stabakhandball.no
handball.no 
europamester.dk


5 kommentarer


Sara
-28.05.2011 kl:09:45


Digger Stine :) Utrolig snill og flink jente :D
Gina
-28.05.2011 kl:16:29


Hun har jeg tro på utover !! :D Hun kan nok lære mye av Gro, og kanskje ta en plass for henne etterhvert ^^, :D Gleder meg til å se henne videre ! ! : D
Larvik (og Norge) - håndball
-28.05.2011 kl:16:55


Gina: Jeg også! :)
Rikke <3 NM <3
-07.06.2011 kl:14:23


Jeg skal til Partille Cup i år! Litt rart og kommentere på en såpass "gammelt" innlegg ;))
Larvik (og Norge) - håndball
-07.06.2011 kl:16:54


Rikke NM: Kult da :)

Skriv en ny kommentar