Europas store stjerner!

EM har vært arrangert ni ganger tilsammen, og Norge har stått øverst på pallen med gullmedaljen rundt halsen hele fem ganger. Første medaljen kom i 1998, men så tok det seks år før vi skulle få gullet igjen. I EM 2000 ble det et generasjonsbytte og mange debutanter (B.la Gro Hammerseng og Karoline Dyhre Breivang) fikk sjansen. Dette førte til at det bare ble en 6.plass på våres jenter. I EM to år senere kom vi oss til finalen, men der sa det stopp mot Danmark! 
Deretter skulle alt snu, det ble en omkamp i finalen 2004 - Norge mot Danmark - og denne gangen var det Norge som viste mest muskler. Den vi kanskje husker best fra denne kampen var Karoline Dyhre Breivang, som sikret Norge seieren med å få oss opp i en tomålsledelse rett før slutt. Dette hindret at Danmark kunne score utlikningsmål og få ekstraomganger.
Det ble så stort rom i det danske forsvaret at jeg bare måtte skyte. Jeg ville angret resten av livet hvis jeg ikke hadde gjort det. Men hadde jeg bommet, så hadde jeg blitt drept. Jeg håper Marit Breivik tilgir meg for det. Også får jeg vel spandere en ekstra brus på Kari Mette, som egentlig skulle hatt ballen. (Dagbladet.no)


Dette skuddet avgjorde hele EM finalen i 2004

I VM 2005 var flere av våres viktige spillere ute med skade, men før EM 2006 var disse tilbake. Vi skulle nå forsvare gullet vårt fra forrige EM. I dette mesterskapet var det Kari Mette Johansen som fikk sitt store gjennombrudd. Hun spilte et strålende mesterskap, og finalen mot Russland er Kari Mettes aller beste kamp hittil. Larvikveteranen scoret 9 MÅL PÅ 9 SKUDD!! Hun sto godt i forsvar og hadde i tilegg 0 tekniske feil - Kari Mette fikk en 10er på de fleste spillerbørser etter denne oppvisningen. I tillegg ble hun premiert med å bli mesterskapets beste venstrekant, vel fortjent. Tilsammen spilte hun 6 t 27 min og 10 sek under hele mesterskapet, og det var mest av alle de norske jentene. 
Kari Mette sa dette til dagbladet etter superkampen: Jeg er litt tom nå. Både tom for krefter og litt tom i hodet.Jeg merket allerede før kampen at jeg var sliten, men det gikk bedre når oppvarmingen startet.  Vi fikk en kjempestart i dag. Det er så godt å være kantspiller når vi har et så bra forsvar. 

KMJ etter en av sine 9 scoringer!


Linn-Kristin Rieglehuths gjennombrudd kom i 2008 på landslaget! 
Norge var vel forhåndsfavoritter til å vinne nok et EM gull, i og med at de tok OL gullet bare noen måneder før. De åpnet kanskje ikke så bra, uavgjort mot Spania ( 21-21), men det gikk heldigvis bedre etterhvert. Norge fikk revansje mot Spania i finalen, og der var det ingen tvil om hvem som var best (i andreomgangen ihvertfall). Linka scoret 6 mål i finalen, og hun ble toppscorer i hele mesterskapet med 51 mål totalt. I tillegg fikk hun for første gang en plass på Allstarteam laget som beste høyre kantspiller. 
Å vinne gull, komme på stjernelaget, bli toppscorer i EM og ha en fest med gode venninner, da kan det ikke bli bedre - sa Linka etter finalen. 

Linka kunne fortjent løfte EM trofeet over hodet etter et fantastisk EM!  


Katrine Lunde Haraldsen har hatt mange veldig gode mesterskap for Norge, men hadde et fantastisk mesterskap i 2010. Så fantastisk var det at hun ble kåret til verdens nest beste spiller for året 2010. Katrine har også blitt kåret til OLs beste keeper, og EMs beste keeper i 2008 og 2010. Kampen mot Ungarn i gruppespillet i EM i år blir kanskje husket godt, Katrine var dronningen på banen - uten tvil!  Dagbladet omtalte kampen som en av tidenes keeperkamp av Lunde Haraldsen. Hun tok hele 67 % av skuddene!! 
Dette sa hun til dagbaldet etter kampen: Jeg synes egentlig litt synd på dem, de tørte jo ikke å skyte mer. Det var ikke bare min fortjeneste, forsvarsspillet var fantastisk.
Katrine spiller jo til vanlig i ungarske Gyør, og for henne var kampen ekstra spesiell.
Det er veldig gøy å spille en sånn kamp foran dem, det er mange fra Ungarn som så denne kampen på tv. 


Det var ingen tvil om hvem som var best mot Ungarn. Her bøyer alle de andre jentene seg i støvet for Katrine!! 


Det har vært fire EM gull på rad - fire historiske gull  og fire historiske jenter som har vært med på alle sammen. 

Karoline blir ikke lagt så godt merke til, men det har blitt sagt at hun gjør all ''dritt jobben'' for de andre. Hun tar fighten og er forsvarskjempen i Larvik og på landslaget. I tillegg har hun et utrolig godt stegsskudd!!
Debuterte på landslaget i 2000, men hun var skadet foran alle mesterskapen før EM 2004. 

Linn-Kristin Rieglehuth debuterte i 2003, men fikk (som sagt) sitt gjennombrudd fem år etter. Hun har ikke vært så ille i sin første mesterskap heller, men det var i 2008 alt stemte for Linka. Etter at hun kom hjem fra FCK har ikke alt gått så bra for ''Ferrarien'' verken i Larvik eller på landslaget. Vi får se om det løsner i LHK først, nå som Heidi Løke har dratt fra klubben. 

Kari Mette har også sliti i årets sesong, men det ser ut som hun har kommet litt tilbake. Hun er kanskje ikke den som utfordrer mest (ikke like mye som Camilla Herrem i hvertfall), og de andre spillerne er kanskje ikke så flinke til å se ut på kanten. I kontra er Kari Mette giftig, så jeg håper denne sesongen går hennes vei. Fikk sin debut i 2004 (skulle egenltig ha vært med før, men jumpers knee satte en stopper på det!) 

Katrine - superkeeperen! Trenger ikke å si noe mer, hun er en av verdens beste keepere rett og slett. 


De fire store - Karo (2004), KMJ (2006), Linka (2008) og Katrine (2010)


> Hva synes du om disse jentene? 
 

10 kommentarer


Gina
-30.05.2011 kl:08:49


Er det rart vi kaller den GULLEJENTENE !!!! :D De beviser igjen og igjen at dem er best !! :D <3 <3
Larvik (og Norge) - håndball
-30.05.2011 kl:09:03


Gina: JA :- D
-30.05.2011 kl:14:25


Jeg lurte på om du vet om de selger larvik-drakter på nett?
Larvik (og Norge) - håndball
-30.05.2011 kl:17:02


Anonym: Du får ikke kjøpt larvik drakter på nettet... enda. De skal begynne med nettshop på larvikhk.no etterhvert, men jeg vet ikke når det skjer :) De begynner vel sikkert med det i løpet av neste sesong. Jeg kan komme med mer informasjon når jeg vet mer!
Leah
-30.05.2011 kl:18:33


Du har ein fin header nå, men har du planer om å bytte snart? Fin blogg du har :)
Larvik (og Norge) - håndball
-30.05.2011 kl:19:11


Leah: Har ikke hatt denne så lenge da :) Kommer ikke til å bytte med engang, kanskje etter sommmerferien!

Takk for det! :)
slagelse
-30.05.2011 kl:20:53


Jeg syns Katrine er den suverent største profilen av disse fire. Hun har en utsatt posisjon som målvakt, og målvaktene pleier å bli helter og ofte ufortjent tittelert som syndebukker. Katrine har et høyt toppnivå, sterk kapasitet. Og ofte er hun matchvinner.

Karo har en egen evne til å avgjøre kamper. En klar toer for meg.
Larvik (og Norge) - håndball
-30.05.2011 kl:20:59


slagelse: Ja, Katrine har vært god veldig lenge og avgjort mange kamper. Kari Mette og Linka hadde hvert sitt gode mesterskap, og har hatt noen helt greie mesterskap ellers =) Ja, Katrine har et veldig høyt nivå - Norge er avhengig av henne!

Karo er veldig god, men ikke alle ser hvor mye hun betyr for Norge/Larvik på banen! :)
Leah
-30.05.2011 kl:21:08


Ok :) Har et til spørsmål hvor gammel er du ?
Larvik (og Norge) - håndball
-30.05.2011 kl:21:29


Leah: 16, snart 17 :)

Skriv en ny kommentar