Tilbakeblikk: Håndballsesongen 10/11 DEL 2

Her kommer del to av håndballsesongen 10/11. Fint at bilde opplasteren ikke funka, så jeg måtte kopiere noen små bilder fra nettet. Blir en del Heidi Løke/Linn Sulland bilder, men det får bare gå. Skal få lagt inn noen bilder av Cecilie Leganger og Katja Nyberg når den greia funker igjen :) 

Larvik fortsatte å fosse igjenom serien,  mot Sola ble det en solid 41-25. Både Gro Hammerseng (som var skadet)og Cecilie Leganger sto over, det sier jo sitt. Junioren Camilla Bach fikk sin debut i Larvik, og scoret også sitt første mål. Ikke uventet ble Heidi Løke toppscoreren med 13 mål. 

Nok engang skulle Larvik i ilden mot Randers, laget de knuste på hjemmebane. Ville dette gjenta seg på bortebane? Gro Hammerseng mente det ikke ville bli noen overkjøring i denne kampen, det tok hun helt feil. Jentene satte forsvaret fra start, og Randers var sjanseløse. Det ble tilslutt en 38-20 seier, Linka ble toppscorer med 7 mål og 10 av jentene kom på scoringslista.
Jentene var nå klare for mellomspillet i Mesterligaen, men hvis de slo Toulon ble de nummer 1 i gruppa. Dette ga fordeler i forhold til seedingen og veien videre. 


Før dette var det derimot tid for semifinale i cupen, der Larvik skulle møte Storhamar.  Gro Hammerseng var tilbake etter skaden, og gjorde sitt comeback. Det skulle vise seg at Storhamar ikke ville gi fra seg seieren så lett. Til pause sto det 11-10 til LHK, og de holdt følge frem til 16-15. Deretter sa Larvik bye bye, og sikret seg nok en NM finale. Karoline Dyhre Breivang fikk bestemannsprisen i kampen. Både Tonje Larsen og Kari Mette Johansen sto over. 


Toulon kom på besøk 13. november, og det ble ikke et hyggelig besøk. Klubben Larvik spilte sin 750 kamp og det ble  en 38-26 seier til vertene.Nå hadde Larvik vunnet gruppa, selv med en kamp igjen. Tine Rustad Kristiansen og Linn Sulland fikk skryt av sjefen, og han mente helt klart at disse forsterket en plass i EM-troppen. Det mente ikke Thorir Hergeirsson, han vraket dem fra EM 2 dager senere. 

Linn og Tine ble vraket til EM. 

I sin siste seriekamp før jul skulle Larvik nok engang møte Storhamar. Larvik gjorde mange feil, og Storhamar gjorde nok engang et tappert forsøk på å vinne. Etter 4 minutter ledet de faktisk 3-0 etter flere skuddbom og feil. Linn Sulland virket litt preget av EM vrakingen og startet ikke så bra. Hun startet med et bom, deretter fikk hun prøve seg fra straffemerket og der bommet hun også. Så scoret hun 7 mål og ble toppscorer for laget.

Det var et  redusert Larvik lag som dro ned for å spille mot Oltchim Valcea 21.11.2010. Både Kari Mette (spillefri), Gro(skade), Tonje (spillefri) og Cecilie(studier) deltok ikke i kampen, i tillegg ble Linka fratjålet passet sitt og fikk ikke være med. Grunnen til at flere sto over var fordi vi allerede var sikret gruppeseieren
Dette var Larviks 100. mesterliga kamp, og Nora Mørk spilte sin 100 seniorkamp på klubbnivå. Også Lene Rantala hadde jubileum med 90 Champions Leauge kamper. Det ble dessverre et 33-28 tap til Larvik, men det var små marginer som skilte lagene i følge Karl Erik Bøhn. Nå var det landslaget som gjaldt for flere av spillerne, og dette var klubbens siste kamp før jul. 

Nora Mørk spilte sin 100.senior kamp på klubbnivå. 

Det var tid for Møbelringen cup for landslaget. Mange ble overrasket da Stine Bredal Oftedal, som ikke hadde spilte en eneste A-landslagskamp, ble valgt i stedet for Linn Jørum Sulland og Tine Rustad Kristiansen. Stine var med på junior VM (som de vant) og ble også tatt ut på All star team der. Se resten av troppen her 
Norge startet mot Island i Møbelringen, og det ble ikke uventet nok en overlegen seier (35-14). Debutanten Nora Mørk ble toppscorer sammen med Heidi Løke, også Stine Bredal Oftedal fikk prøve seg. Hun spilte sin aller første A- landslagskamp + at hun scoret sitt første mål. Kari Aalvik Grimsbø sto halve kampen, pga at Katrine Lunde Haraldsen var skadet, og hun gjorde ikke en dårlig jobb mellom stengene. Hun reddet 12 av 17 skudd i løpet av de første 25 minuttene. Ingrid Ødegård gjorde også en god jobb. 
Ingrid Ødegård Kari Aalvik Grimsbø
Keeperne spilte en god kamp.
Serbia var neste motstander ut, og denne kampen ble preget av flere tekniske feil. Forsvaret sto i perioder veldig bra, og keeperene (Katrine og Kari) jobbet godt. Larvikgjengen sto for 18 av de 30 målene, Kari Mette & Heidi ble toppscorere med 5 hver. Marit Malm Frafjord ble kåret til banenes beste og Gro scoret sitt 600. mål i kampen!

Marit Malm Frafjord  Gro Hammerseng Kari Mette Johansen
Marit, Gro og Kari Mette spilte en god kamp.

Det ble gruppefinale mot Danmark, og det var ingen tvil om hvem som vant. I en periode sto det 12-5 til Norge, men vi levde litt farlig da Danmark nesten tok oss igjen. Til pause sto det 13-10 etter en dårlige norsk periode. Norge hadde noen fine perioder med godt forsvars og kontringsspill. Tonje Larsen som var tilbake i Møbelringen (var ikke med i Worldcup) ble toppscorer med fem mål i denne kampen. Stillingen ble tilslutt 26-18! 
Tonje Larsen 
Tonje kunne spille begge veier i Møbelringen.

Tonje Larsen, Kari Aalvik Grimsbø, Heidi Løke, Nora Mørk og Gro Hammerseng kom alle inn på Allstarteam laget i Møbelringen cup. Heidi ble uventet nok også toppscorer for Norge (havnet på 4.plass totalt), hun scoret 14 mål på 3 kamper. Nora Mørk (12 mål) scoret nest flest for Norge, Camilla Herrem og Kari Mette Johansen scoret begge 11 mål hver. 
Kari Mette Johansen Camilla Herrem
Begge venstrekantene scoret 11 mål hver.

Ryktene gikk allerede før EM om at Heidi Løke var på vei vekk fra Larvik. Heidi var ikke fornøyd med lønnen hun fikk i klubben, og vurderte et tilbud fra Gyør. 

Norge vant også generalprøven mot Nederland, men Thorir var ikke så fornøyd etter kampen. Det startet ikke så bra, og Norge slet mot rutinerte nederlendere. Det var en 15-12 ledelse til pause, men hele 8 av målene kom på straffe. Det gikk bedre i 2.omgang, og det ble en 29-22 seier. 

Før EM ble Kari Aalvik Grimsbø kloret av en katte og var ikke med i åpningskampen (eller hun var med i 8 sekunder på et straffekast). Hun var heldigvis tilbake mot Slovenia, i tillegg slet Tonje Larsen med sykdom før EM. Hun var klar til første kamp, mens Ida Alstad sto over 2 kamper pga ryggskade. Du kan lese mer om EM 2010 her, gidder ikke å skrive noe mer om det i dette innlegget.   
Etter EM gullet måtte Larvikspillerne gjøre seg klare til NM finalen i romjula. Hammerseng hadde gledet seg til å spille denne finalen i flere måneder, men måtte dessverre finne seg i å bli sittende på tribunen.Under EM hadde hun gjort akillisen verre.  Finalen ble etter Cecilie Legangers mening enkel - og det er jeg enig i. Selv var jeg i Oslo Spektrum og det var en kjedelig finale. Selvfølgelig er det morsomt å se på flere av Norges/verdens beste spillere, men når de vinner 31-18 er det ikke så gøy. Det lovet godt i starten, da ledet Vipers Kristiansand 3-1. Dessverre skulle ikke dette vare ut kampen. Det kladdet litt i første omgangen, men dette ble bedre etter pause.
 

Dagen etter kom meldingen om at Heidi Løke skulle gå til Gyør i neste sesong, hun og Karl Erik dro til Ungarn for å underskrive kontrakten. Dette skulle føre til problemer på nyåret! 


Del tre kommer i løpet av uka :) 
 

Ingen kommentarer


Skriv en ny kommentar