Sagt om Cecilie Leganger

Lars Riis Ellingesen (sportslig leder i Tertnes,2002): Hun sto mot Lunner tre dager etter at rettsaken var over og reddet omtrent 70 % av skuddene. Det var helt fantastisk. Det viser hvor stor evne hun har til å holde fokus. (Bergens Tidende 30.04.02) Du kan lese mer om konflikten mellom Bækkelaget, Tertnes og Cecilie her

Odd Egil Eidsæther (Tertnes-trener): Cecilie har talentet til Odd Iversen og treningsiveren til Bjørn Dæhlie. 

Marit Breivik: Det er akkurat som om hun har et ekstra gir når det gjelder. (Aftensposten 16.12.01) Cecilie Leganger er svært distre. Glemmer hvilket hotellrom hun bor på. Prøver å låse seg inn på sitt rom, men er i feil etasje. (Aftenposten 11.12.01)

Oddvar Bjørnestad: Hun har lett for å se det komiske i alle situasjoner. Når Cecilie tenner i bånn, kan hun gå på vannet.(Aftensposten 14.12.01)

Krunbholz (Frankrikes trener): Det er to store problemer i å møte Norge. Det ene heter Cecilie Leganger. Hun er verdens desidert beste keeper. Det andre er Kjersti Grini.(Adresseavisen 12.12.01)

Marit Breivik: Cecilie er unik i treningsarbeidet. (Aftensposten 10.12.01)
Oddvar Bjørnestad (keepertrener): I løpet av kort tid kan hun skifte fra det totalt likegyldige til total fokusering. Ute på banen er Cecilie helt hensynsløs, mens hun før hun kommer inn i hallen kan være sjenert og beskjeden. Ja, gjøre mye for ikke å stikke seg fram i det hele tatt. Det aller meste av tiden er hun den blide, hyggelige og sjarmerende ungjenta. Men hun kan i løpet av en-to-tre få det vi i Bergen kaller et skikkelig skittsinne. Da er hun vrien. Det har fart noen ting gjennom lufta de få gangene hun er slik. Disse skiftene er noe av det mest fascinerende med henne. Det er nok også med på å gjøre henne til den idrettsutøveren hun er. (Drammens Tidende 04.12.01)

Marit Breivik: Når det gjelder å prestere stabilt på toppnivå, så er jeg ikke i tvil om at Cecilie er verdens beste kvinnekeeper gjennom tidene. (VG 30.11.01)

Mette Davidsen (under Cecilie-BSK-konflikten): Hun var helt utrolig god. Det var sinnssykt å se på. På bakgrunn av det hun har vært gjennom den siste tiden, blir dette bare enda sterkere. (Aftenposten 14.10.01)

Zeljko Tomac (BSK-trener): Cecilie betyr mer enn 50 prosent for hvilket som helst lag hun spiller på. (Adresseavisen 06.06.01)
Leganger høyt, lavt, vidt og bredt. (Adresseavisen 26.09.00)

Marit Breivik: Cecilie var en kraft i laget fra første stund. Hun er aktiv i gruppen og bidrar i aller høyeste grad. Samtidig er det positivt at hun går sin egen vei på trening. Dette gir nysgjerrighet hos andre og dermed utvikling. (Aftenposten 13.09.00)

Zeljko Tomac (BSK-trener): Det verste var da hun holdt Camillas (les: Camilla Andersen) skudd i fast grep. Da ble det stille i hallen. Husk på at Camilla er Danmarks beste skytter. (Dagbladet 04.09.00)

Mats Olsson (keeperkonsulent) om Cecilies raske vei til toppformen etter skadeavbrudd: Cecilie er et målvaktsbarn. Hun er født til dette. Det er en fantastisk prestasjon å komme tilbake sånn etter to og en halv måned uten ordentlig håndballtrening. (Nettavisnen 17.08.00)
Kan Cecilie vinne gull helt alene? (..) Gårsdagens keeper-show har verden trolig aldri sett maken til. Det var fantastisk morsomt, men samtidig skremmende å se at landslaget er så avhengig av én enkelt spiller. (..) Norge har en fantastisk lagånd, men bare én verdensstjerne. Cecilie kan ikke avgjøre alene hver gang. (Dagbladet 8.12.99)

I westernfilmen var det syv uovervinnelige. For Norge holdt det med en i åttendedelsfinalen mot Ukraina i Nidarøhallen. (..) Til slutt hadde ikke Ukrainas trener flere nye straffeskyttere å sende frem. Da hadde Cecilie reddet seks. I tillegg gikk to utenfor. I håndball regnes det som keepers fortjeneste. (Aftenposten 08.12.99)

Anja Andersen: Cecilie er en typisk matchvinner. (Dagsavisen 30.11.99)

Gunnar Pettersen (etter VM-kamp 1999): Jeg har holdt på og skrevet håndballstatistikker siden 1981. Jeg har aldri opplevd makan! Jeg har aldri opplevd å telle 33 redninger for en keeper i en landskamp. Det er bare helt vilt, helt fantastisk! (Dagsavisen 30.12.99)

Else-Marthe Sørlie: Å ha en keeper som Cecilie bak seg, er det beste du kan ha. (Aftenposten 29.11.99)

Like suveren på distanseskudd, som på nærskudd. Samspillet med forsvaret er én årsak til storspillet. Hennes fenomenale reflekser forklarer resten. (Adresseavisen 11.11.99)


Cecilie Leganger drømmer om jubel på hjemmebane og piping på bortebane. (Aftenposten 07.05.99)

Cecilie Leganger var i alle tre hjørner: det høyre, det venstre og det umulige. (Aftenpsosten 19.12.98)

Anja Andersen: Når hun er på topp - slik som nå - er hun bedre enn resten av EM-keeperne til sammen. Når hun spiller sånn passe er hun like god som resten likevel. (Dagbladet 15.12.98)

Marit Breiviks svar på hvorfor Cecilie har blitt så god: Supertalent, enorm treningskonsentrasjon, flink i nye treningsmetoder, stor appetitt for resultater. (Nettmøte i VG des. 98)
23-åringen framstår ikke lenger (les: etter comebacket) som en sjenert og forsiktig ungpike. Hardt press og tøffe erfaringer har gjort Cecilie til en kvinne med klarere meninger og et sterkt temperament. For bare noen uker siden sto hun hardnakket på at landslagsspill var uaktuelt. Men fredag den 13. november utløste hun jubel i Håndball-Norge. Da ble plutselig de norske håndballjentene en gullfavoritt i EM. (Bergens Tidende 22.11.98)

Anja Andersen: Tro det eller ei; Cecilie er en veldig temperamentsfull type, det liker jeg. Også er hun aldri fornøyd. Dessuten synes jeg hun har hatt god fremgang mens hun har vært i Bækkelaget. Hun er verdens beste målvakt, ferdig med det! (VG 15.5.98)

Odd Egil Eidsæther: Hva håndballen angår, er det ikke mulig å sammenlikne henne med noen andre norske kvinnelige målvakter. Hun skal vurderes mot helt andre tabeller.(Dagbladet 15.1.98) 

Karl Erik Bøhn: Det er vanskelig å si hvor bedre Leganger er enn nunmer to, men totalt sett har vi en fantastisk keeperduo som er 5 mål bedre enn alle andre. (Dagbladet 08.10.2010) 


Karl Erik Bøhn om Legangers overgang til Larvik: En legende vender hjem. Hun har vært rangert som verdens beste keeper så lenge hun har vært skadefri, fra 1993. Hun ble kåret til verdens beste som 17-åring,og siden den gangen har hun befestet den posisjinen hvert eneste år så lenge hun har vært skadefri. Jeg er veldig stolt og glad for at hun valgte Larvik. (Dagbladet 13.07.2010) 

Anja Andersen etter at Leganger hadde reddet et straffekast i siste sekund i cupfinalen 2010, FCK vant 23-22. Leganger avgjorde enda en gang, det må vi bare konstatere. Det var litt av et comeback. (Dansk TV 2 02.01.2010). Cecilie hadde vært ute med skade i 6 måneder før denne finalen. 

Vi snakker tross alt om en målvakt som har vunnet alt i Danmark og to Champions Leauge titler de siste årene. Hver gang den beste keeperen skal kåres under et VM eller EM, kan man for eksempel krangle om det skal være vår egen Katrine Lunde Haraldsen eller Russlands Inna Suslina som fortjener utmerkelsen. Men alle er enig i at, om vi skal kåre verdens beste, da må vi ta med Cecilie Leganger i betrakningen. (Dagbladet 10.05.09) 

Marit Breivik: Hun er en unik målvakt som var i verdensklasse i mange mesterskap og som fortsatt er det i Champions Leauge. Cecilie er reaksjonssterk og eksplosiv. (Dagbladet 16.12.2008) 

En av verdens beste målvakter, Cecilie Leganger, er en av grunnen til at Slagelse vant. Hun leverte et hav av klasseredninger, ikke minst i sluttminuttene. (Politiken  13.03.2006) 

 

 

Kilder: Evashandballside & Dagbladet

6 kommentarer


Hannah
-15.07.2011 kl:23:13


kan du være så snill å lage sån om Nora Mørk, pliss:)

ps veldi bra blogg
Larvik (og Norge) - håndball
-15.07.2011 kl:23:14


Hannah: Den kan jeg prøve på vettu :) Kan prøve å få lagd det til i morgen kveld!

Takk :- )
slagelse
-16.07.2011 kl:17:05


Veldig godt innlegg om Leganger. Det er gøy å lese dette! Gøy at du siterte dagbladet fra 8.12.99 etter superkampen mot Ukraina i 1999 VM. Leganger hadde ikke forsvar å lene seg på og stole på, så hun jobbet alene. Fantastisk.
Larvik (og Norge) - håndball
-16.07.2011 kl:17:10


slagelse: Takk for det :-D
Tonje
-18.07.2011 kl:16:49


Leganger er sinnsykt god! Synd hun ikke spiller for landslaget lenger. Husker jeg møtte henne etter en kamp når hun spilte på Bækkelaget, det var moro :)
Larvik (og Norge) - håndball
-18.07.2011 kl:16:59


Tonje: Ja hun er sinnssykt god :- D Skulle ønske hun ble med til OL, men det ser dårlig ut. Ja, det var nok morro. Har møtt henne jeg også, hun virket som en veldig hyggelig person :- D

Skriv en ny kommentar