Sagt om Linn-Kristin Riegelhuth

Marit Breivik: Lagets kjappeste i løp og skudd (Dagbladet 18.12.04) 

Råskinnet Riegelhuth kan gi Norge EM gull (Dagbladet 02.11.2006) Karl Erik Bøhn: Hun er ganske enkelt verdens beste høyre back. Ingen kommer opp mot henne. Hun har ekstrem fart, meget godt O2-opptak og en fenomenal venstre arm. (Dagbladet 02.11.2006) 

I tillegg til håndballen gjennomfører hun sykepleierutdanning. Fredag forrige uke var Linka ferdig med ti ukers praksis ved Larvik sykehus. Den innholdt også vakter til forskjellige tider av døgnet. Karl Erik Bøhn om dette: Man kan spørre seg hvor hun finner energien. I tillegg er hun den som trener mest for seg selv. (Dagbladet 02.11.2006)

Marit Breivik: Linn er veldig flinkt til å  jobbe målrettet med sine arbeidsoppgaver.(Dagbladet 02.11.2006)

Marit Breivik om Linka før EM 06: Sammen med Kristine vår sterkeste skytter. Hun har en voldsom fart i skuddet og er veldig eksplosiv. Kan også spille på kanten, emn vi vil bruke hennes som bakspiller i 80/90 prosent av tida. Har blitt bedre taklingsmessig.
 

Fakta er nemlig at med Gro Hammerseng, Katja Nyberg og Linn-Kristin Riegelhuth på banen, er Norge ekstremt vanskelige å slå. Dagbladet har skjekket statestikken, disse tre har spilt 36 kamper sammen og kun tapt to. Det sier ganske mye om hvor viktig denne trioen er for Norge. (Dagbladet 08.12.2006) 

 Karl Erik Bøhn: Hos oss får hun være dronning! (Dagbladet 09.12.2006)

Karl Erik Bøhn om Linka etter at hun scoret 14 mål mot Podravka: I dag var hun hysterisk god og delaktig. Han mener Rigelhuht også må være den beste norske bakspilleren gjennom tidene. (11.02.2007) 

Linka scorer mest i Europa - Kan nå 500 mål på en sesong. Hun er både toppscorer i Champions Leauge og eliteserien(Dagbladet 12.02.2007) 

Riegelhuth danket ut Haltvik - slettet ni år gammel scoringsrekord i eliteserien i håndball. (Dagbladet 21.03.07) Karl Erik Bøhn etter at hun fikk scoringsrekorden: Det er formidabelt gjort med det presset hun har hatt på seg på skole, landslag og klubblag. Hun har ikke vært egoistisk, men er flink til å spille fram andre og være nest sist på ballen. (Dagbladet 21.03.07) 

Johan Golden etter at han hadde ledet Larvik i kvartfinalen mot Norstrand: Vi tar ikke så mye av æren for seieren selv, vi gir det meste til Riegeltun (Linn-Kristin Rigelhuth). Henne har jeg forresten bedt ut på date, men hun har ikke svart ennå. (18.04.2007) 


 
Karl Erik Bøhn: Det er gøy å se at Linn-Kristin fungerte så bra sammen med de andre. Nå bruker hun finta si mer utover i banen. Hun har et vanvittig skudd innover,hun er vanskeligere å lese nå. Hun virker også tryggere på landslaget enn hun har vært før (Dagbladet 02.12.2007) 

Karl Erik Bøhn: Jeg ville i hvert fall ikke byttet Linka forsvar/angrep, for du tjener så utrolig mye på å ha henne på banen i forsvar. Da blir Norge ustopplige i kontringsfasen. (05.12.2007) 

Harald Bredeli: Linka har jo en ferrari motor  (under en Norge kamp, husker ikke hvilken)

Etter kamper:
Linka ble toppscorer med 8 mål, Linka med toppscorer med 14 mål, Linka scoret 10 mål i dag og ble toppscorer (Dette sto ofte i artiklene etter de fleste Larvik og Norge kampene) 
Etter Norge-Frankrike i OL 2008:
Skuddarmen til Linka var så heit i starten av andreomgangen, at først da hun fikk et kakk i hånda klarte de franske jentene å stoppe hjenne. Da hadde hun scoret fem mål på åtte minutter (Dagbladet 15.08.08) 
Anja Andersen: Det er en meget spennende spiller vi får til klubben i sommer. Linka kan dekke flere plasser i forsvaret og spille flere posisjoner i angrep, og den allsidigheten tiltaler meg veldig. Jeg gleder meg til å få henne i troppen (Dagbladet 

Larvik freder Linkas drakt i to år (Dagbladet 09.05.2009) 

Ekspertkommentator i dansk TV2, Bent Nyegaard (
kåret Linka til den tredje beste stjernen i dansk eliteserie): Riegelhuth har spilt fast på det norske landslaget i mange år. Hun er en kjapp høyrekant, er god i kontra og er allsidig at hun også kan spille back. Hun har alt, for hun kan også dekke bakover. FCK har hentet en av Norges beste spillere. (Dagbladet 05.09.2009) Cecilie Leganger:
Jeg følte jeg fikk godt tak på Linka, og det vil alltid være gull verdt å stoppe henne. Jeg la litt prestisje i den duellen, for hun var veldig god i den første kampen. Jeg har tenkt på møtene med henne i ei uke. (17.05.2009) 

Linn-Kristin Riegelhuth (20) fyrte av et skudd på 94 km/t i Norges festkamp mot Serbia og Montenegro (16.12.04)

Cecilie Leganger:
Alle som mister Linn-Kristin Riegelhuth vi bli svekket (09.05.2009) 

Karl Erik Bøhn: Det hadde ikke gått uten Linka. Hun er i en egen klasse! (09.05.2009) 

Kari Mette Johansen før møte mot Linka I Champions Leauge: Jeg gleder meg til å spille mot Linka, men tenker ikke at det er henne under kampen. Hun er veldig flink til det hun er god på! 
Linka en målrettet Ferrari (Østlandsposten 08.05.2009) 

Ole Gustav Gjekstad: Vi trengte en keivhendt spiller raskt da vi hadde skader og manglet en på høyresiden. Karl Erik hadde vært på en landslagssamling ved toppidrettssenteret i Oslo og sett ei som hadde høyt temp og et vanvittig rykk i høyre - venstre finter. Så vi fikk i stand en rekordrask overgang og plutselig sto hun i hallen (Østlandsposten 16.082002)

Ole Gustav Gjekstad: Hun er vel blant de mer ambisiøse jeg har vært borti og er ærgjerrig på en god måte. 97 prosent av det blir positivt, mens resten gjør at hun stiller litt for høye krav til seg selv. Linka kom med store ambisjoner og er en type som ønskes og lykkes veldig fort. (Østlandsposten 08.05.2009) 

Marit Brevik: 2008 var i så måte ett toppår for Linn-Kristin, med OL og EM-gull, men også i mesterskap som EM 2004 har jeg små videoklipp i hodet der Linka gjorde veldig viktige ting for laget. Linka utmerket seg i ung alder med store ambisjoner og motivasjon for å utvikle seg. Nå ser hun en spiller som har trygghet i det hun gjør og ikke minst tør å stole på seg selv. (Østlandspisten 08.05.2009)''Duracellen'', ''Ferrari'' eller ''Linka''. Kjært barn har mange navn, og treffende navn sådan. Fart har alltid vært et varemerke for Riegelhuth og det trekkes fort fram av lagvenninnen når man spør om ferdighetene. (Østlandsposten 08.05.2009) 

Karoline Dyhre Breivang:
Vi hadde spillermøte en ettermiddag og Linka fortalte at hun hadde plantet tujaer i hagen. Larsen spurte om hun hadde hatt fri på formiddagen. ''Nei hvordan det?'', svarte Linka.
Da hadde hun hatt praksis med sykepleien i Larvik fra syv til tre og så kjørt hjem til Sandefjord og plantet tujaene. Der er ikke en enkel jobb i utgangspunktet. Deretter kjørte hun tilbake til Larvik og spillermøte begynte klokken fem. (Østlandsposten 08.05.2009) Å se Riegelhuth spille håndball gir et godt innblikk i hvordan ekte idrettsglede kan defineres. Om motstanderen heter Russland, Podravka eller Toten så er det alltid full fres fra høyresiden og en ektefølt jubel med de karakteristiske armbevegelsene hver gang ballen er satt i nota. I året sesong (08/09) er det blitt jublet over 350 ganger. Samtlige med entusiasme bak. I media har Linka alltid laget foran seg selv, og laginnsatsen er ofte det som nevnes fremfor de 10-14 målene hun selv har stått for. 

Gro Hammerseng:
Hun har veldig høye ambisjoner på egne vegne. Noen ganger har hun nok følt trykket om at hun skulle prestere. I OL-finalen var hun veldig sterk. Jeg er glad på hennes vegne.(23.08.2008) 

Rigelhuth - målkåt storskytter (10.02.2007) 

Når man har klart å bli kåret til verdens beste håndballspiller (2008) har man gjort mye riktig innen håndballen. Når man i tillegg har klart det sammen med full sykepleierutdanningen med praksisjobbing og pleid et godt samboerforhold ved siden av. Da har man kontroll på en del baller i luften. Nettopp det har Rigelhuth hatt og har forsatt. Derfor har hun fint kunnet begynne på sin andre bachelorgrad i høst med ernæringsfysiologi samtidig som hun planlegger bryllupet sammen med sin Einar Sand Koren. Nevnte vi at jenta fortsatt bare er 26 år? (Østlandsposten 16.12.2010)

EM gullet i 2008 


5 kommentarer


slagelse
-18.07.2011 kl:19:56


Riegelhuth er en fantastisk håndballspiller når hun er på sitt beste. Det er mange meninger ute og går om Riegelhuth, men at hun er en helt fantastisk spiller kommer man ikke fra. Hun er i verdensklasse, helt klart. I denn sesongen har man sett mindre av henne, men hun er en del av et godt kollektiv og hun gjør mye "usynlig" for laget som gjør henne viktig. Forsvarsmessig er hun fabelaktig, og angrepsmessig har hun vært delaktig med masse assists. Når det har vært nødvendig har hun vist frem slegga og dundret ballen i mål. Hun har et lavt bunn-nivå, men det er sjeldent at vi ser Riegelhuth svak. Siste svake kamp jeg har sett med ferrarien, er da Leganger ydmyket henne i CWC-finalen 17. mai 2009.

Jeg syns Riegelhuth er stabil på toppnivå.
Larvik (og Norge) - håndball
-18.07.2011 kl:20:18


slagelse: Ja, 17.mai.2009 var hun svak. Som du sier: Vi har sett mindre av henne i år, men hun gjør mye bra som er ''usynlig''. I CL finalen 14.mai i år scoret hun tre viktige mål og viste at hun er der når det gjelder. Det har hun også gjort i flere kamper!

Hun har alltid vært min favoritt og kommer alltid til å være det. At hun i tillegg klarer å gå på skole i tillegg til å være toppidrettsutøver er utrolig bra. Hun er et godt forbilde for mange!! :- D
slagelse
-19.07.2011 kl:01:56


Ja. Linka har vært avgjørende for Larvik absolutt. Nå har vi tre venstrendte i Larvik, Sulland, Mørk og Linka. Kurtovic ser jeg ikke på som en innspilt Larvikspiller. Linka har det høyeste toppnivået, og er generelt den mest stabile. Og siden Løke nå er i Gyør, så vil jeg tro at Linka inntrer mer i målscorer-rollen. Da foretrekker jeg Linka og Mørk i høyresiden, så kan heller Sulland være innbytter. Sulland har et høyt toppnivå, men hun har også et forferdelig lavt bunn-nivå. Linka var på sitt beste etter min mening i 08/09 sesongen. Får vi henne slik, vil Larvik være vel så farlige som i år. Forsvaret er forsterket etter at Løke dro.
Larvik (og Norge) - håndball
-19.07.2011 kl:03:02


slagelse: Ja, enig med at forsvaret er forsterket nå! Jeg har sagt hele tiden at jeg tror kantene kommer til å bli enda farligere nå,siden spillet må endre seg litt. Det blir nok litt mindre innspill til strek og mer til kantene. Enig i at vi må bruke Mørk og Linka på høyre, og at Linn må være innbytter/straffeskyter :) Gleder meg til denne sesongen, og jeg håper den blir bra for både Linka og resten av laget!
Leah
-19.07.2011 kl:12:41


Linka <3

Skriv en ny kommentar