Sagt om Mia Hundvin

Blid, storkjefta og rampete. Ving-darlingen Mia Hundvin er som før, bare litt mildere. (Dagbladet 07.12.04)

Rampejenta som utfordrer - og av og til gir blaffen i systemet. Skaffer håndballen mengder av oppmerksomhet. (Dagbladet 20.11.04)

Rushtrafikk kler ikke sjåføren Mia Hundvin.(..) Mia Hundvin kjører bil som hun spiller håndball: offensivt og uforutsigbart. (Magasinet i Dagbladet 18.09.04)
 

Hun banner som en bryggesjauer og forlanger Turboneger på full guffe i Nordstrandhallen. (Magasinet i Dagbladet 18.09.04)

Med knallrødt hår, piercing og tatoveringer kastet Mia Hundvin seg inn i offentligheten fra venstre kant under EM i Nederland i 1998. (Magasinet i Dagbladet 18.09.04)

Dagbladet om Mias comeback i Norge: Plutselig rocker norsk kvinnehåndball igjen. Mia Hundvin er tilbake. (Magasinet i Dagbladet 18.09.04)

VG om Mias comeback i Norge: Frittalende Mia blir en befrielse i en serie der mange spillere ikke engang tør si om de har spilt bra eller dårlig. (VG 11.09.04)

Mia er helt på kanten, og tør når andre tier. (Aftenposten 10.09.04)

Heidi Tjugum: Mia er en artist som skaper noe ekstra. På trening får hun oss til å le. Dessuten er hun den eneste som tør å si fra til treneren (Dagbladet 03.08.04)

Marit Breivik: Det var alltid artig og inspirerende å ha henne i miljøet. Hun har spennende tekniske kvaliteter, hun er taktisk og kreativ. Hun er åpen og spontan og har dessuten et temperament som er friskt. (Aftenposten 17.06.04)
 

Firkantet set er hun for lille og let til et spil, hvor kraft og tyngde spiller en dominerede rolle, men hun vinder på dynamik, finsleben teknik og spilopfattelse. (BT Online 09.06.03)

I sterk kontrast til mange andre toppidrettsutøvere lar hun ikke alt gå gjennom et filter så tykt at at alt blir ufarlig, kjedelig og uinteressant. (Aftenposten 15.12.02)

Mia er individualisten, opprøreren, eneren. Den som sier det hun mener og gjør det hun sier. Den som våger å gå sine egne veier, følge sine egne instinkter, og som blir syk av all konformiteten rundt henne. (Bergens Tidende 10.12.02)

Mia Hundvin er en skøyer og en spilloppmaker - og en begavet håndballspiller. Men hun er også befriende frittalende. (Bergens Tidende 10.12.02)

Et smil som hadde gjort Hollywood misunnelig. (VG 28.11.02)

Hun er god, pen, frittalende, moteløve, mystisk og har stor utstråling. (Dagbladet 09.11.02)

Marit Breivik: Mia er en uforutsigbar spiller. Hun gjør ting som ingen andre gjør. Det er viktig for oss. (Bergensavisen 07.11.02)
 

Det er ingen tvil om at Mia er landslagets mest populære spiller utenfor banen. (Bergens Tidende 06.11.02)

Marit Breivik: Mia har et veldig konkurranseinstinkt. (..) God teknisk og taktisk. (Dagbladet 29.10.02)

Marit Breivik: Mia har hatt en god sesong i Slagelse. Hun blir sentral i laget med sitt fine tekniske repertoar. Mia er veldig motivert til landslagsspill igjen. Jeg er glad hun er tilbake. (Bergensavisen 29.05.02)

Marit Breivik: Vi trenger kvalitetene hennes. Hun er en spiller som kan avgjøre kamper på egen hånd. (..) Hun er en fargeklatt både på og utenfor banen. (Bergensavisen 31.12.01)

Marit Breivik: Mia er en kreativ, teknisk og taktisk god spiller som har levert avgjørende bidrag i viktige kamper for Norge. Derfor er jeg glad for å ha henne med i troppen igjen.(Bergens Tidende 29.12.01)

Hun får selv Julia Roberts og Melanie Griffith til at likne blegfede og fallerede filmstjerner (Ekstrabladet)

Anja Andersen: Jeg er veldig glad for at hun er kommet. Hun er en høyt begavet teknisk spiller, og så er hun alltid ute etter å prøve noe nytt og å utvikle seg. Hun vil alltid videre. Det er kult å ha Mia på treningene. (Aftenposten 20.9.01)

Hun er minst på banen. Og tynnest. Med hjelp av lynkjappe føtter, stor vilje og velutviklet teknikk skjærer hun i et eksplosivt øyeblikk gjennom linjen av velvoksne forsvarsspillere, og scorer. Mia Hundvin er på gang. Den minste kan fort bli den største. (Aftenposten 20.9.01)
 

Da Mia Hundvin debuterte på Tertnes' A-lag i 1994, var hun bare 16. Men temperamentet kunne tilhørt en voksen stjerne. Ifølge trenere hennes kunne du høre henne på bane 3 når hun bommet på bane 1, og språket var heller ikke en yndig ungpikes. (Nielsen: Store bergensere)

For her var en type man til da ikke hadde sett maken til i idrettssammenheng. En ordentlig rocker, med farget hår og mystisk tatovering på leggen. Hun så ut som hun skulle på popkonsert og ikke på håndballkamp, i hvert fall ikke spille håndballkamp. Men det skulle hun. Hun skulle faktisk spille skjorta av de fleste andre på banen. Men Mia Hundvin var nesten for god til å være sann. En vaskeekte profil, midt i den erkenorske håndballsporten. (Nielsen: Store bergensere)

Kjersti Grini etter bronsefinalen i OL 2000: Det Mia gjør der, er kjempetøft! Det er slik guts som gjør at vi vinner til tross for at vi sliter spillmessig.

Det er slik vi vil ha henne: Ikke til å lure i forsvar, aggressiv i kontrafasen og trygg på seg sjøl i avslutningene både aleine mot keeper og fra kant. (Dagbladet 28.9.00)

Mia og Myggen er beslektede sjeler. De lider samme skjebne på hvert sitt lag; to lettbente artister blant stål i ben og armer. Og begge utfordrer toppidrettens puritanske regime ved å insistere på å leve nesten helt normale liv ved siden av. (VG 12.9.00)

Hun er smellvakker, med noen flagrende rådyrøyne som ville fått en biskop til å sparke inn altertavlen, bergensk munnrapp og, som en Myggen, full av finter og faen. (VG 12.9.00)

(..) dama kjører verbal Formel 1 (Mann 9/00)

Latteren runger langt ned i naglebeltet. Sit-ups blir overflødig der i gården, det er bare å ta en daglig tur på café, så er jobben gjort. (Mann 9/00)

Med sitt årvåkne blikk er den 165 centimeter høye bergenseren et av Norges sterkeste kontringsvåpen. (Dagbladet 21.8.00)

I tillegg til det gode utseendet, er det nettopp det ærlige, åpne lynnet som har gjort Mia til en av landets største medieyndlinger. (Bergens Tidende 25.3.00)

Mia Hundvin ble kåret til Norges beste spiller i VM-finalen etter fem mål. Selv oppsummerte hun det historiske VM-gullet slik bare Mia kan det: - Dritfet! (Bergensavisen 12.12.99)

Frode Kyvåg: Mia Hundvin har alt som skal til for å bli en profil innen idretten. (..) Det er ene er at man gjør ting på banen som ingen andre gjør. Det andre er at man har et vinnende vesen, slik som Mia har. (Dagsavisen 18.11.99)

Kontringssterk, full av teknikk og kjappe meldinger er Mia fra Bergen for lengst blitt en publikumsfavoritt. (VG 10.11.99)

(..) men det var til slutt Mia Hundvin som utløste bølgen på tribunen da hun både snappet og lobbet og tok frem et bredt register. Stakkars franske gjester. (Aftenposten 10.11.99)

Frode Kyvåg: Mia Hundvin har det meste en klubb kan ønske seg. Hun er en flott og spennende profil, og en veldig god spiller. (Dagbladet 13.10.99)

Ei spontan og blid jente som ikke har alle klisjé-svarene på hentetast. (Dagbladet 22.9.99)

Hun er så dønn ærlig i alt hun sier. Det har vært en ærlighet til besvær. (Dagbladet 22.9.99)

Marit Breivik i forbindelse med Mia-motgang i forkant av VM 1999: Hun har ikke spilt sine beste kamper nå. Men det skal mye mer til for at jeg mister troen på en spiller som allerede har bevist et stort potensial. (VG 16.8.99)
 

Mia Hundvin (22) minner om en krysning mellom tanntrollet Karius og modellen Linda Evangelista. (Det Nye 12/99)

Med fantasifulle hårfarger, tatoveringer, piercing, et smellvakkert fjes og en rapp replikk, scorer hun ekstrapoeng både her og der. (Det Nye 12/99)

Tony Ågotnes (redaksjonssjef i TV Hordaland) om Mia som programleder: Hun har sånne Dolly Duck-øyne som hun borer i intervjuobjektene sine; store, vidåpne glugger med lange, svarte øyenvipper. Når Mia smiler på TV, lyser det ut av skjermen. (..) Alle finner tonen med Mia. (Det Nye 12/99)

Hun forlot Bergen som en rappkjeftet kjæledegge. Mia Hundvin kom hjem som en mester, og fremdeles like rappkjeftet. (Bergens Tidende 22.12.98)

Anja Andersen etter norsk EM-gull: Mia Hundvin var spesielt god. Hun kan bli kjempeflink. Hun er selvfølgelig god allerede, men hun har et stort potensial. Hundvin scorer viktige mål. (Dagbladet 21.12.98)

Mia Hundvin stjal oppmerksomheten mot Danmark. Og brukte fotofjeset til å gjøre et samme på pressemøtet i går. (Aftenposten 19.12.98)

Om Mias debut som 12-åring: Jentungen debuterte i røde Coverse-sko, like stor shorts som Tippen hadde på bronselaget og rosa sokker med hvite striper. Mia Hundvin har talent for oppmerksomhet. (Aftenposten 19.12.98)

Marit Breivik: Hun er frisk, spontan, artig og rastløs. Det gjenspeiler henne litt på håndballbanen. Mia er en kreativ spiller med et veldig spennende teknisk repertoar. Men det som har imponert meg mest her nede, er at hun greier seg så bra i forsvar. (VG 19.12.98)

Mette Davidsen: Hun er litt utradisjonell, men går godt sammen med oss dødelige. (VG 19.12.98)

Det ble en morsom seanse. Å intervjue Mia Hundvin er i grunn et studium i seg selv. Hun tripper rastløst rundt, gjør noen merkverdige grimaser, fleiper, og snakker om alt mulig på en gang - gjerne uten at det helt henger på greip. Men hun opptrer på en veldig sjarmerende måte. (VG 19.12.98)

Hundvin er i skuddet fordi hun er spontan, smilende og dristig på parketten. (Bergens Tidende 19.12.98)

21-åringen fra Bergen er ikke engang i nærheten av hva nordmenn forbinder med norske idrettsutøvere. Mia Hundvin har piercing, tatoveringer (flertall) og farget hår. Hun er den siste som man forbinder med en traust norske idrettsutøver. (Nettavisen 18.12.98)

Mia Hundvin er en drøm for norsk presse. Det er sjelden at en utøver leverer så mange overskrifter på så kort tid som det Tertnes-jenta gjør. (Nettavisen 18.12.98)

Jeg skjønner ikke at det er mulig. Ludo handler jo bare om flaks", sier Mia, som ikke fant seg i flere tap da Siv (les: romvenninne under EM, Siv Heim Sæbøe) her om kvelden gikk opp til 6-1 i seirer. Hundvin rasket med seg det som var av brikker og terninger - og stappet alt inn i munnen. Riktig nok er Tertnes-kometen svær i kjeften. Men et halvt ludospill ble i meste laget. Taperen måtte brekke seg mens terninger og ludobrikker spratt veggimellom på rommet. (VG 14.12.98)

Mia Hundvin var seg selv, scoret tre morsomme mål - og kan bli den kantspilleren Norge trenger. (VG 29.10.98)

Enkelte mennesker kommer alltid i fokus fordi de alltid sier hva de mener. Mia Hundvin er en sånn jente. (Dagsavisen 4.12.98)

Marit Breivik: Mia har en del andre kvaliteter enn resten av laget. Hun har god timing, leser spillet godt og har utviklet en frihet i skuddrepertoaret. Samtidig beriker hun miljøet med sin væremåte. (VG 17.10.98)

Kjersti Grini: Hun er veldig god, en spesiell og uredd spiller som tør å stikke nesen frem og prøve på noe. Mia er en spiller Norge kan få mye glede av (..) Hun er en litt flegmatisk spilloppmaker og humørspreder. Vi har ikke hatt for mange av den typen, det er nok av trauste, flinke norske jenter. (VG 27.9.98)

 

Bilder og tekst er funnet på evas-handballside :)  

Én kommentar


slagelse
-24.07.2011 kl:18:19


Mia Hundvin var en fantastisk spiller når hun var på topp. Hun var frekk i spillet, og det trengs i toppidrett. Hun hadde teknikk og et klokt håndballhode som frustrerte selv de beste målvaktene og forsvar. Og hennes utstråling syntes bedre enn på mange andre verdensstjerner.

Skriv en ny kommentar