Vil ha Thorir til 2016


Thorir Hergeirsson (47) har selv ikke fått tilbudet. Men håndballpresidenten feier all tvil til side: Islendingen blir norsk landslagssjef i fem år til.

- Han skal med videre. Med eller uten tvang. Thorir Hergeirsson kan bare bestille billettene til OL i Rio 2016, lover Karl-Arne Johannessen med en stor latter.
Han legger til:

VM-oppkjøring
- Jeg dypt imponert over hvordan Hergeirsson tenker, jobber og uttaler seg.
Håndballjentene drar i kveld i gang VM-oppkjøringen mot Tyskland i Århus. Hergeirssons kontrakt med NHF løper ut 31. oktober 2012 - to måneder etter OL i London.
- Jeg vil helst ha en avklaring i høst. Med familie ønsker jeg forutsigbarhet. Jeg vet at Håndballforbundet har det travelt og registrerer at de ennå ikke har snakket med oss om fremtiden, sier landslagssjefen til VG.
Det er ingen tvil om at Hergeirsson synes kontraktssaken har gått tregt, men han trenger tydeligvis ikke frykte for jobben.
Ifølge Johannessen er også Mia Høgdahl bare formaliteter unna ny tillit som islendingens trenerkollega.
- Et enstemmig styre vil ha med denne duoen videre, sier håndballpresidenten.
Det vil overraske om den islandske treneren sier nei til en ny periode.
- En veldig spennende jobb, sier han.

Mange å bygge på
- Vi har jo uavhengig av fremtiden jobbet en del med perspektivet 2016. Vi kommer ganske sikkert til å få et generasjonsskifte det neste året, men vet gjennom jobbingen med rekruttene at det finnes mange spillere å bygge på videre. Det er fullt mulig å bygge opp et tilsvarende lag frem til OL i Rio.

Hergeirsson har vært med på hele gullalderen siden 2004 hvor Norge har tatt fem av åtte mulige titler. Etter at han fikk hovedansvaret for to år siden er det blitt VM-bronse (2009) og EM-gull (2010).

Han har ikke lagt skjul på at laget er svekket etter at Gro Hammerseng forsvant. Heller ikke Tonje Larsen og Nora Mørk spiller World Cup i Danmark denne uken.

Etter kveldens oppgjør kommer Frankrike og Romania de to neste kveldene. En tøff rekke.

- Det ligger mye god trening i å vinne kamper, men det aller viktigste blir å utvikle laget opp mot et nivå som skal holde til semifinale i VM.

 // Vg.no

Hva synes du? Er egentlig helt enig i dette jeg, håper virkelig Thorir blir med videre. 

Ingen kommentarer


Skriv en ny kommentar