Videre til finalen...

Det ble seier 25-23 over Spania i semifinalen i GF Forsikring World Cup lørdag ettermiddag. Dermed blir det finale mot Russland søndag kl 17.30 (sendes på TV 2 Zebra). 

Håndballjentene spilte en god første omgang og tok kommandoen i kampen fra starten. Mange jenter meldte seg på scoringslisten, det var fart i beina og laget glimtet til med fine kontringer slik vi kjenner dem fra tidligere. Selvom de i starten bommet på klare 100 % sjanser. Til pause var ledelsen 14-8 og Norge hadde full kontroll. 

Midtveis i den andre omgangen var den norske ledelsen fremdeles på seks mål, 22-16, men det siste kvarteret slapp Spania inn i kampen. Men nærmere enn to mål kom de aldri, og tavlen viste 25-23 ved full tid.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson syntes det var mye positivt i kampen, men at det gjelder å bli mer stabil.
- Det svinger litt, men vi så mye bra i første omgang. Det blir spennende å møte Russland. Dette blir den eneste muligheten å spille mot dem før VM i Brasil, sa han til TV s Zebra etter kampen. //Handball.no


Dhf.dk

Det var lite tempo, en del tekniske feil og bom, og vi ble litt stillestående i forsvar (ihvertfall det siste kvarteret av kampen). Spania slapp noen ganger litt enkelt igjennom forsvaret, men jeg synes allikevel jentene gjør mye bra bakover også. Kathrine redder en del baller i første, og Kari gjør det ikke så mye dårligere i andre. I tillegg sliter vi litt når Spania spiller offensivt, men synes Kikki løser det bra. Camilla løper også inn noen baller i dag, mens Kari Mette ikke var like strålende i dag som tidligere. Liker best at venstrekantene får så spille en HEL omgang hver, istedenfor at de bytter etter 15 min i hver omgang. Selvom de roter bort tre sjanser i dag (av 6) synes jeg vi skal bli flinkere til å bruke v.kantene. De får ikke så veldig mye å jobbe med i dag, Norge var bedre til det mot Romania. Amanda gjør en god omgang i dag, scorer to fine mål og setter inn 1 straffe. Heidi Løke spiller en god første omgang, men er litt svakere i andre omgangen. Linn Jørum Sulland,som har blitt lovet VM plass allerede, gjorde heller ikke en veldig god kamp i dag.Alt i alt - ikke en veldig god håndballkamp, men vi kommer til finalen og det er det viktigste. Det er som Karo sier: '' Vi har ikke spilt så mye sammen i det siste og det blir nok bedre utover høsten''.  
Vi er i september (snart oktober) og har fortsatt et par måneder til på oss før VM. Nå skal både Larvik og Byåsen spille Champions Leauge og da får de kjent litt på nivået der. Det er en god øvelse frem til desember. 

Norske målscorere: Heidi Løke 4, Ida Alstad 3, Amanda Kurtovic 3, Kristine Lunde-Borgersen 3, Marit Malm Frafjord 2, Camilla Herrem 2, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 2, Linn Jørum Sulland 2, Karoline Dyhre Breivang 1, Kari Mette Johansen 1, Stine Bredal Oftedal 1 og Gøril Snorroeggen 1.

Norge skal spille mot Russland i morgen i GF World Cup finalen. Kampen begynner 17.30 på Tv2 Zebra :) 

> Hva synes du om kampen? 

3 kommentarer


Leah
-25.09.2011 kl:10:28


Jeg så bare den siste omgangen, jeg syntes at de hadde feil og bommet som du sa. Men de vant jo kampen og det er det viktigste vell :)
MB
-25.09.2011 kl:12:43


Går kampen virkelig på Tv2zebra? Det står at bronsefinalen går. Men står ikke noe om finalen på tvguiden...
Larvik (og Norge) - håndball
-25.09.2011 kl:13:06


MB: Det står det på handball.no, så er vel 99 % sikker på at den gjør det!! :)

Skriv en ny kommentar