Intervju med Camilla Herrem

Camilla Herrem har for tiden mye å henge fingrene i. Ved siden av en travel håndballskarriere der hun spiller for Trondheimslaget Byåsen, skal hun nå lansere sin egen kleskolleksjon.

Regnet øser ned over Trondheim by i det jeg er på vei for å møte håndballspilleren Camilla Herrem. Byåsens stjernespiller som opprinnelig kommer fra Sola smiler bredt når hun møter meg i døra. En massiv hengekøye på stativ som Camilla har fått i gave av forloveden Steffen Stegavik, også han håndballspiller, står mitt i stua i den koselige leiligheten som Camilla deler med venninnen sin. På spørsmål om hvordan hun trives i Trondheim sier Camilla at hun har bodd her i 5 år nå og stortrives. Den tidligere Sola spilleren entret i 2006 Trondheim og Byåsen håndballsklubb. Samme år debuterte hun også på det norske landslaget i en kamp mot Sverige. Da Camilla var 22 år gammel i 2009, ble hun under VM i Kina tatt ut på «All star team» som beste venstreving av det Norske håndballforbundet. I fjor knuste de norske jentene Sverige i EM og er nå kvalifisert til både VM i Brasil 2011, OL i London 2012 og EM i Nederland i 2012. Camilla skal snart også lansere sin egen kleskolleksjon. 
? Kolleksjonen som består av friluftstøy venter bare på å bli ferdigstilt. Det kommer nok til å ta et par måneder før den er helt ferdig sier Camilla. 
? Det har vært utrolig gøy å få være med på dette. Jeg har vært med på hele prosessen og lært utrolig mye underveis. Det er mange detaljer i en slik prosess som man kanskje ikke tenker på, blant annet hvor mange gram plaggene skal veie å sånn, forteller Camilla. 
? Heldigvis har jeg jobbet sammen med mange flinke folk. Jeg har ikke tegnet klærne selv, men jeg er veldig klar over hvordan jeg vil ha ting og har bestemt farge og form og de tingene der. Det har også vært viktig å få størrelsene rett, det er så greit når medium virkelig er medium, det er jo ikke alle som orker å prøve klærne i butikken, selv om man selvfølgelig bør gjøre det når man handler klær. Kolleksjonen er ikke så stor sier Camilla som alikevel håper at den skal bli godt mottatt. Dette er klær alle kan bruke, de er fine og de er behagelige å ha på seg, noe som er det viktigste for Camilla. 
? Jeg går nesten alltid i joggetøy hjemme, det hender til og med at jeg går ut å spiser i joggebuksa. En dag i uken har vi i vennegjengen «Tirsdagsdate» og da er det ofte joggetøy som gjelder, innrømmer Camilla, som påstår at de begynner å kjenne henne så godt på favorittresturanten at hun nesten ikke behøver å bestille engang når hun kommer dit. Jeg spør om Camillas sprudlende personlighet avspeiler seg i klærne. 
? De som kjenner meg sier at disse klærne er veldig «meg».

Article image

? Du har tidligere sagt at du ikke er særlig kreativ, har du blitt mer kreativ av å være med på denne prosessen?
? Jeg vet hvordan jeg vil at klærne skal se ut, alt annet overlater jeg til andre. Men jeg har vært med på å lage logoen da sier Camilla fornøyd. 
? Som liten jente så tegnet jeg klær og drømte om å en dag kunne designe min egen kolleksjon, men tegningen overlater jeg til andre da jeg dessverre ikke kan tegne. 
? Jeg husker jeg leverte mappe på skolen engang og da var det mest kreative i hele mappa navnet mitt som jeg hadde klusset ned med graffiti stil, sier Camilla og ler godt.

Article image
? Hvis du skulle beskrive deg selv med tre ord, hva ville du sagt? 
Camilla funderer en stund før hun svarer.
? Jeg er veldig ærlig. Også må jeg jo si at jeg er løyen... Altså morsom. Det kan jeg si om meg selv sier Camilla mens hun ler. 
? Jeg er ironisk, jeg tar ikke meg selv veldig høytidelig. Men det ble kanskje mer enn 3 ord, sier den lattermilde Solajenta.

? Det har jo vært en del kommentarer av den negative sorten i media. Bla. at du bør fokusere kun på håndballen osv. Hva tenker du om det?
? Når jeg begynte på landslaget fikk jeg beskjed om å ikke lese så mye av det som ble skrevet i media. Folk har jo en mening om alt og det er ofte negative kommentarer som blir skrevet. Det var til og med en som klagde på dialekten min engang. Men jeg har sluttet å bry meg om kommentarer, det blir bare for dumt når folk som ikke kjenner meg skal sitte hjemme og kommentere hva jeg gjør og ikke gjør. Det syns jeg er feigt. Da vil jeg heller at folk skal si hva de mener direkte til meg.

Article image

Frieri og bryllup

 Tidligere denne høsten ble det kjent at Camillas kjæreste, den trønderske håndballspilleren Steffen Stegavik har fridd til Camilla. 

? Jeg gleder meg så utrolig mye til bryllupet, selv om det er 2 år til det skal stå, sier den blide håndballspilleren. 
? Det er jo så mye som skjer nå de neste to årene med håndballen og kleskolleksjonen så jeg tror tiden kommer til å gå fort og det er nok mye mer å gjøre med bryllupsforberedelsene enn det man tenker seg på forhånd. Det blir et stort bryllup med mange gjester. Vi har jo så mye slekt og venner. Jeg gleder meg veldig til å finne brudekjole og gjøre alle de kjekke tingene som hører med til bryllupsforberedelser. Jeg er jo egentlig litt av en guttejente så det er jo ikke alt jeg syns er like gøy da, smiler Camilla lurt. 

? Du har ikke noen planer på å designe din egen brudekjole da?
? Nei, absolutt ikke, ler Camilla. 
? Den skal jeg bare kose meg med å lete etter i butikkene. Planen er å dra til England sammen med forloverne mine for å finne den perfekte kjolen der.

 ? Hva er planene framover i tillegg til bryllup og håndball?

? Planen er å studere ernæring. Først skal jeg ta et års nettstudie også får jeg se om dette er noe jeg virkelig har utbytte av og i så fall er det en treårig utdannelse. Det virker veldig gøy og jeg har mye å lære her. Jeg er ikke så flink med kosthold forteller Camilla. 
? Jeg burde selv vært flinkere med mat og kosthold og ønsker derfor å lære mer om dette. Målet er å kunne reise rundt å holde foredrag om ernæring og trening. Jeg er altfor rastløs til å kunne ha en vanlig kontor jobb. Dessuten er det bra å ha en fleksibel jobb i tillegg til håndballen ettersom det blir mye reising og treninger på planen. Det er jo greit å ha en utdannelse å falle tilbake på den dagen jeg ikke spiller håndball lenger også. Og ellers så håper jeg jo at jeg skal kunne få muligheten til å utvide kleskolleksjonen etter hvert. Det er noe jeg har trivdes utrolig godt med og som jeg ønsker å fortsette med i framtiden.

Intervjuet er hentet fra inmagasinet.no, bilder og tekst av Stine Marie Larsen.  

5 kommentarer


Leah
-29.09.2011 kl:18:51


Jeg visste ikke at Camilla var forlovet!:) Vet du hva tid klærne hennes kommer ut i butikkene? :)
Larvik (og Norge) - håndball
-29.09.2011 kl:20:33


Leah: Dessverre vet jeg ikke. Skal selvfølgelig si ifra hvis jeg får vite det :)
Leah
-29.09.2011 kl:21:03


Okiii :)
Gina
-29.09.2011 kl:21:29


Den hengekøya kunne jeg gjerne hatt o

i stua å ;-) Koselig med forlovelsen ^^, :D
Larvik (og Norge) - håndball
-29.09.2011 kl:22:32


Gina: Jeg også :D Ja, det er det! :D

Skriv en ny kommentar