Får kanskje ikke forsvart OL gullet

Det internasjonale håndballforbundet (IHF) blir styrt med jernhånd av egypteren Hassan Moustafa. Den skandaleombruste lederen har flere ganger vært i hardt vær på grunn av sin lederstil.

I fare for å å bli kastet ut av OL i Beijing
Foran OL i Beijing sto håndballen i fare for å bli kastet ut av OL-programmet. Dels på grunn av korrupsjonsmistanker mot Moustafa, og dels på grunn av et skandaløst dårlig antidopingapparat i idretten.

De forbundene vi har påpekt ikke har disse kontrollene på plass, har fått mange muligheter helt siden 2004, så det skulle vært på plass for lenge siden, bekreftet Wada-direktør Rune Andersen til TV 2 Sporten da IHF fortsatt ikke hadde ting på plass i 2008.

Den gangen lovet IHF bot og bedring, og de norske håndballjentene kom hjem fra Kina med gull rundt halsen. Nå er imidlertid kaoset større enn noen gang på antidopingsiden.
 
Østerrikske Hans Holdhaus har ledet antidopingprogrammet i IHF siden 1992, men ble i sommer sparket av Moustafa.
Holdhaus ble fjernet før junior-VM. Under junior-VM skal arrangøren ha nektet å utføre dopingtester, som følge av en avtale med noen i IHF-administrasjonen.

Moustafa har flere ganger prøvd å blande seg inn i dopingtesting i håndballen. Blant annet foran en OL-kvalifiseringskamp i 2003, hvor Egypt var involvert.

I 2003 ble det innført nye testrutiner inn mot OL i 2004. President Moustafa ønsket å forhindre dette og kalte de ansatte i den medisinske komiteen for idioter foran en rekke tilhørere. Men kontrollene ble gjennomført til tross for presidentens protester. Det førte til at halvparten av spillerne forsvant fra Egypts lagoppstilling. IOC reagerte sterkt, men reaksjonen fra IHF var å fjerne lederen for den medisinske komiteen Dr. Langevoort og ble erstattet av en kollega fra Afrika, forklarer Holdhaus til handball-world.com.

 
I verste fall kan kaoset rundt antidopingarbeidet nå føre til at de norske håndballjentene ikke får sjansen til å forsvare OL-gullet sitt i London neste sommer.

 Det ville vært en veldig, veldig stygg sak for håndballen, sier EHF-president Tor Lian til TV 2 Sporten. Han påpeker at Det europeiske håndballforbundet har kontaktet IHF for å påpeke sin bekymring.

- TV2sporten.no 

  Skjønte ikke alt her, men skjønner at det kan bli en veldig kjip konsekvens for Håndballjentene! 


Ingen kommentarer


Skriv en ny kommentar