Nå er hun tilbake på toppen igjen

Fant en artikkel på Østlandsposten om Linka, skal prøve å skrive den med egne ord :-)  

 
Ensom majestet: Linn-Kristin Riegelhuth Koren er LHKs desiderte måldronning gjennom tidene. De to årene hun spilte med Heidi Løke måtte hun imidlertid gi fra seg tronen, men nå troner hun igjen øverst på målstatistikkene. Foto: Peder Torp Mathisen - OP.no

Linka kom til klubben i 2002 og har vært en scoringsgarantist siden. I 04/05 sesong ble hun toppscorer for første gang i elitserien, det ble hun også i de tre neste sesongene. I 06/07 sesongen kom det største høydepunktet, hun lagde ny rekord i serien med 221 mål. I tillegg satte hun inn 75 mål i Champions Leauge. 

Ting forandret seg for Linka da Heidi Løke kom til klubben i 08/09 sesongen, begge to bøttet inn mål for Larvik. Det var Løke som satte inn flest, 216 seriemål. Linka hadde 195, så det var ikke så mye som skilte de to. Linka dro til København sesongen etter, og ble toppscorer for sitt lag der. Heidi Løke fortsatte score masse mål for Larvik HK. 

 Heidi og Linka sammen i Larvik før Linka byttet klubb. 


Toppscorerne ble gjenforent i fjor, men Linkas posisjon i laget ble annerledes. Nora og Linn (som ble Linkas erstatter når hun dro til København) hadde gjort det godt på høyrekanten, og det ble ikke like mye spilletid som før. Heidi Løke,som var den eneste på streken, klarte i løpet av sesong å tangere Linkas tidligere målrekord før hun dro til ungarnske Gyør. I fjor scoret Rieglehuth kun 86 seriemål, og endte på en 27.plass totalt i Postligaen.

 


Linka måtte finne seg i å dele plassen med Nora og Linn i store deler av fjoråretssesong. Det samme gjelder fortsatt, men Linka har fått mest tillit hittil siden Mørk har vært skadet. 


Pr dags dato er Linka tilbake på toppen både i Champions Leauge og Postligaen (med 37).  Dette hadde Linka og si om saken: 
Dette er ikke noen jeg går rundt og tenker på. Jeg funderer ikke mye på det som var i fjor eller for fire år siden. Jeg jobber med det som gjelder nå, sier hun.

Den, etter hennes sedvanlige standard, målfattige sesongen i fjor, ønsker hun ikke å spekulere noe særlig om.
Jeg synes jeg bidro for laget også i fjoråret. Om jeg eller andre scorer er ikke så viktig. Nå har jeg en rolle som både målscorer og tilrettelegger, og det trives jeg med, fortsetter den nygifte, som i mesterligamøtet mot Podravka forrige helg viste god treffsikkerhet fra syvmeteren.

Seks av seks straffer prikket hun inn.
Det er gøy å ha god uttelling på straffer for man vet at det ikke alltid kan være ett hundre prosent på dette. Straffekast er som andre gode sjanser viktig å sette, og det handler litt om dyktighet og litt om tilfeldigheter, mener den målhungrige.Linka virket ihvertfall veldig fornøyd etter forrige kamp :)  


For søndagens motstander Krim Ljubljana er kroatiske Andrea Penezic foreløpig toppscorer i Champions League. Hun står oppført med 15 mål så langt. Hun skal få god mostand av Linka som har 17 mål og er toppscoret i CL (uansett lag). 

PS: Heidi Løke har scoret 33 mål på fem kamper for Györ, og er med det nummer fem på målstatistikken i Ungarn. I Champions League har hun notert seg for åtte fulltreffere så langt. 

3 kommentarer


Leah
-15.10.2011 kl:15:21


Yes! Linka som toppscorer er best, elsker det :))
Sanchu
-15.10.2011 kl:16:56


Går kampen på tv??????????
Larvik (og Norge) - håndball
-15.10.2011 kl:17:02


Sanchu: Ja på Tv 2 14.15 i morgen :)

Skriv en ny kommentar