Norge- Sverige

Norge spilte sin nest siste treningskamp før VM, de møter også Brasil på onsdag (tror jeg det var). 

Sverige gikk raskt opp i en 3-0 ledelse, de norske jentene bommet istedet tre ganger før Marit Malm Frafjord satte ballen i mål etter 4 minutter. Sverige satte inn en 4-1 ledelse før Norge scoret fire raske mål og var ajour. Det var jevnt og tett frem til slutten av omgangen. Norge avsluttet kampen bra og leder 15-13 til pause. Katrine var ikke like aggresiv i starten i dag, og slapp inn noen baller hun burde reddet. Både Katrine og forsvaret ble bedre utover omgangen, halvparten av målene kom på kontringer. Det etablerte spillet var OK! 

Gøril Snorroeggen og Amanda Kurtovic var vel egentlig ganske svake i denne omgangen, Kari Mette Johansen var vel heller ikke helt på topp. ( Hun fikk ikke så mange sjanser heller da, skjønner ikke helt greia. De får den ut til høyrekant, men ikke til venstre!?)  Kari Mette sto helt ledig på kanten ihvertfall fire/fem, og fikk bare to sjanser. Den ene bommet hun på (dårlig skudd...) og i den andre situasjonen skulle hun hatt straffe (men fikk det ikke). Når ballen først kom på kanten så kom den for sent. Linn-Kristin Riegelhuth Koren var farligst på mål og satte inn fem før hvilen. I tillegg hadde hun noen gode assist! 

Forrige gang var svensken preget av skader, men i denne kampen var det utvinsingene som hemmet dem. Hele 4 utvisinger fikk de i den første omgangen. I en periode spilte de med 4 stykker, og når en av de kom ut på banen igjen ble en annne utvist. Etter hvilen var det nok engang Sverige som tok føringen, de klarte å score fire mål og var oppe i en 17-15 ledelse. Gøril Snorroggen satte en stopper for måltørken og scoret Norges første mål i 2.omgang etter 6 minutter. Lagene byttet litt på å ha ledelsen i gjennom omgangen
Camilla Herrem satte inn sitt første landslagsmål på noen kamper etter 13/14 min - på en flyver. Det var sikkert veldig godt å få inn den, hun fikk jo 0 mål i Møbelringen Cup .
Etter ca 45 min ledet Sverige 21-19, men da våknet Norge litt igjen.. Ti minutter senere sto det 21-24 til Norge, og de holdt ledelsen kampen ut. Norge skulle trene på 7 mot 6 i det siste angrepet, det gikk ikke så bra. Sverige fikk en scoring på åpent mål, men Norge vant allikevel 24-25 i Malmö. 

Forsvaret var ikke til å kjenne igjen til tider. Midtforsvaret med Gøril, Marit og Karo funket ikke så godt. Noen av de gikk ut på skytter, men da ble det store rom igjen bak. I tillegg var det få som gikk i dueller, og det var store rom som Sverige utnyttet bra. De norske jentene fikk beskjed om å ''stenge butikken'' ,men det tok en stund før det skjedde. Heldigvis skjerpet de seg de siste 10/15 minuttene av andre omgangene, da var det VM takter å se på banen. Kontringsspillet og ankomstsspillet var bra også i denne omgangen. 

Katrine Lunde Haraldsen ble kåret til banens beste, jeg er ikke helt enig i det. Etter min mening burde det har vært Linn - Kristin R. Koren. Hun scoret 8 mål, hadde flere fine assist og sto bra i forsvar. For all del Katrine sto godt i 2.omgangen og hadde flere viktige redninger! Tvillingsøster Kristine Lunde-Borgersen var tilbake, scoret to mål og sto godt i forsvar. Amanda Kurtovic hadde ikke en så god kamp, men skjerpet seg på slutten og scoret to viktige mål. Marit Malm Frafjord slet litt i forsvar, men var god i angrep. Heidi Løke hadde ingen god dag, dessverre. Resten var OK :)  

Linn-Kristin Riegelhuth Koren  Katrine Lunde Haraldsen Marit Malm Frafjord

Vi startet svakt i begge omgangene. Det svinger fortsatt mye, men det er positivt at vi to ganger snur en dårlig trend. Vi hadde en god avslutningsperiode før pause og mot slutten, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson til NTB. Vi har et godt stykke arbeid igjen. Laget trenger å bli mer skarpe, samtidig som det alltid er behov for å trene på etablert angrep. Drilling av samspill blir også viktig, forklarte landslagssjefen. 

Mål for Norge:
Linn-Kristin R. Koren 8 mål, Marit Malm Frafjord 4 mål, Kristine Lunde-Borgersen 2 mål, Camilla Herrem 2 mål, Amanda Kurtovic 2 mål, Mari Molid 1, Stine Bredal Oftedal 1, Heidi Løke 1, Tonje Nøstvold 1, Karoline Dyhre Breivang 1, Ida Alstad 1 og Gøril Snorroeggen 1. 

Linn Sulland og Kari Aalvik Grimsbø var ikke på banen. 

> Hvem synes du var best i dag? 
> Hva synes du om kampen? 

2 kommentarer


BareHandball
-26.11.2011 kl:22:19


Linka spilte en bra kamp idag. Syns også Marit gjorde det bra i angrep. Og helt enig med Heidi, hun hadde ikke helt dagen idag..
:))
Larvik (og Norge) - håndball
-26.11.2011 kl:22:20


BareHandball: Godt vi er enige, heheh :))

Skriv en ny kommentar