Året som har gått DEL 1

Et år har gått, og det er på tide å oppsummere 2011. Som sagt så har harddisken sviktet, men jeg fant heldigvis en del bilder på nettet :) 

Januar 2011: 

3.januar. 2011 kom beskjeden, Karl Erik Bøhn hadde fått sparken som trener. Dagen etter var kjæresten, Heidi Løke, tilbake på trening. Hun gråt både før og etter økten, men ga full gass på selve treninga. Ville hun nå fortsette for Larvik ut sesongen? Jeg står løpet ut. Jeg er profesjonell, sa hun til VG to dager senere.
Amanda Kurtovic kom tilbake til klubben etter at hun hadde vært i Byåsen et halvt år. 
Heidi lot seg ikke knekke, det beviste bare noen dager senere. Mot Byåsen scoret hun hele 10 mål, det sier litt om hvor sterk hun er. Larvik knuste rivalen hele 30-20, Linka var også veldig sentral med sine 7 mål. 


Heidi smilte ikke like mye som hun pleide.

Det måtte bare gå sin gang, og Tor Odvar Moen ledet laget til flere seiere i løpet av januar. Stabæk klarte å holde godt følge med Larvik i neste kamp. De gikk fort opp i en 5-2 ledelse, og holdt ledelsen i hele 20 minutter. De sto 16-16 til pause, men Vestfold laget ble for sterke i andre omgang. Det ble en 32-26 seier, men Stabæk ga oss en god kamp. Heidi Løke og Nora Mørk scoret 9 mål hver, mens Linka satte inn 5. 
De neste kampene gikk slik: 
LHK- Fredrikstad 26-13
Levanger - LHK 26-38
Tertnes - Larvik 20- 36
Larvik - Selbu 45-18 - Nora Mørk tråkker over
Vipers - Larvik 20-31 - Nora Mørk står over kampenFlere imponerte, men Heidi Løke utmerket seg vel mest. På fem kamper scoret hun 40 mål, hun måtte stå over mot Tertnes pga sykdom. Linn Jørum Sulland var ikke så ille hun heller, 35 på alle de fem kampene. 

På idrettsgallaen ble Gro Hammerseng kåret til årets lagspiller etter at hun førte Norge til EM gull. Håndballjentene fikk prisen for årets lag. Katrine Lunde Haraldsen fikk tittelen som verdens nest beste spiller, bare slått av Cristina Neagu. 
Februar 2011: 
Hovedrunden i Champions Leauge begynte, og dette var et skritt videre på veien til en finale. Men kunne de klare å legge bråket ang Bøhn bak seg og komme seg på et høyre nivå enn det var i Postligaen?  

Første lag Larvik møter er Leipzig i Tyskland, og det blir ikke lett. Nora Mørk som gjorde comeback etter overtråkken var en avgjørende spiller sammen med Heidi Løke. Sistnevnte skaffet sju straffer, men lagvenninne misbrukte fem av dem.  Larvik vinner 26-24 i en kamp der veteranene svikter, men Nora Mørk tok ansvar å satte inn 9 mål. Dinamo er neste motstander, et lag som blir fryktet før kampen. MEN når Leganger har bestemt seg for å stenge målet og forsvaret står godt, da går det lekende lett. I tillegg treffer jentene på det meste fremover og alle bidrar godt. De som ''sviktet'' litt mot Leipzig sto opp i denne kampen, spesielt Tonje Larsen viste seg frem med masse assist og noen mål.
Om noen trenger en fotballkeeper er det bare å ringe Leganger'' ble det sagt  for Leganger var SYYYK i denne kampen!!

 


Nedturen kom allerede i tredje Champions Leauge kamp, hjemme i Arena Larvik. Katrine Lunde Haraldsen og resten av Gyør kom på besøk, det ble ikke hyggelig. Gro Hammerseng måtte stå over pga sykdom, det ble veldig avgjørende. Det var lite som funket i både angrep og forsvar, det endte tilslutt med et 16-25 tap.  

Norstrand, Stabæk og Flint fikk alle grisebank av det suverene Larvik laget.

Det ble også klart at Sara Breistøl skulle bli i Larvik i to sesonger til. (altså til etter 2012/2013 sesongen) 

Mars 2011 

Allerede før de to siste Champions Leauge kampene var Larvik klare for semifinale, siden Gyør slo Leipzig. 
Sola ble knust på hjemmebane, hele 36-14. Før neste CL kamp var det Levanger som kom på besøk i Arena Larvik, og det ble nok en overlegen seier. Til tross for at både Nora og Kari Mette sto over, nok engang var det Løke som regjerte med 14 mål. Heidi Løke scoret sitt 1000. mål for Larvik i denne kampen, og ble den 9. spilleren som har gjort det. Trykk her for å se resten av lista. Leipzig ble slått 29-19, det gikk bedre nå enn det gjorde mot dem på bortebane. Tine Stange ble ''vraket'' til kampen til fordel for Amanda Kurtovic som skulle få prøve seg. 

Det var klart for søskenduell 16.03.2011, da skulle Larvik møte Storhamar på bortebane. Hvis de vant kampen var de seriemestere. Det var ingen tvil om hvem som var best, og Larvik kunne ta med 2 poeng hjem etter en 37-32 seier. Dette var i en kamp Larvik hadde truffet på 37 av 42 skudd, ikke verst. 

 

... 
Larvik - Storhamar (bilde et fra 08/09 sesongen)  

 

Etter hjemmetapet mot Gyør var jentene klare for revansje, og det klarte de. Cecilie Leganger hadde slitt med sykdom, og spilte ikke. Men det gjør ingenting når reserven heter Lene Rantala. Hun hadde mange gode redninger, noe som førte til kontringer. Dette ble en fin dag for kantspillerne, 11 av 12 mål kommer på kontringer i 1.omgang. Kari Mette ble toppscorer med 6 mål, mens Linka puttet fem. 


Kari Mette var sentral mot Gyør. 

 
Heidi Løke fortsetter storspillet og scorer hele 20 mål mot Fredrikstad i en kamp Larvik vinner 46-17. 

Tidligere landslagskeeper Terese Pedersen skriver under for Byåsen denne måneden. 

Landslaget spiller to kamper mot Russland, og flere debutanter får prøve seg. Detvar bare sju stykker fra EM troppen som var med (Linn, Camilla, Ida, Mari, Stine og Tine S). Det var viktig å la de nest beste få prøve seg å ta litt ansvar. Linn Sulland som ble vraket til EM, men kom med i semifinalen og finalen, tok ansvar og scoret 10 mål. Norge tok en litt uventet seier mot de regjernde verdenes mesterne. 
De taper 30-27 dagen etter, men vinner sammenlagt.  Mange av debutantene fikk vist seg frem og det lovet godt for fremtiden. 
 

Sulland fikk vist seg frem når veteranene sto over kampen mot Russland. 

 

Det ble klart at det skulle bli en rettsak mellom Larvik og Karl Erik Bøhn etter Champions Leauge. Det var stor avstand mellom partene. 


Forholdet mellom Løke og Bøhn var et problem... 


Det spekuleres om Isabel Blanco kommer til Larvik denne måneden. 

 

Jeg ser at flere av bildene i artiklene jeg har linket til er borte, men det får bare gå... Del 2 kommer når jeg har fått fikset harddisken, noe som kanskje skjer i helgen :) 

Ingen kommentarer


Skriv en ny kommentar