Helt smertefri etter VM!

Etter et 2011 med barnefødsel, comeback, fingerbrudd, comeback og VM-gull, blir det muligens vanskelig for Kristine Lunde-Borgersen(31) å toppe det. Men med OL i London til sommeren er det nok å spille for. Og det med en finger som er smertefri og friskmeldt etter VM i desember.

- Det går fint med hånda, men tommelen er ikke helt med enda. Den kan ikke bøyes mer enn dette, sier Norges playmaker, og viser at det fortsatt er en del å gå på i utslaget i fingeren.

- Det er ikke så lett å skrive, men det går greit. Dette kan være sånn lenge, en får bare vente, sier Lunde-Borgersen.

Til helgen starter eliteserien i håndball for damer opp igjen etter VM-pausen. Vipers ? og Lunde-Borgersen ? skal til Bekkestua i Bærum og møter der Stabæk, som dagen før nyttårsaften fikk juling av Larvik i cupfinalen i Oslo Spektrum. Kampen blir Lunde-Borgersens første siden Larvik-kampen i Kristiansand 5. oktober, kampen hvor hun pådro seg bruddet i pekefingeren og tommelen gikk ut av ledd.

- Nå er jeg helt smertefri. Det er nesten kjedelig, man må jo ha noe å klage på, sier Kikki og ler.

- Presset du deg i VM med tanke på fingeren?

- I begynnelsen tenkte jeg at «dette kommer til å bli litt kjipt», men plutselig begynte det å gå bra. Jeg vet ikke om det var tilfeldig, men vi tapet den for noe annet enn min skade, for tapen min hadde gått opp, og plutselig da var smertene borte. Det var ikke vondt lenger. Jeg vet ikke om den måten vi tapet på ga ekstra støtte, men uansett, før halvveis i mesterskapet kjente jeg ingenting. Det hovnet opp litt, men det gikk helt fint, sier Lunde-Borgersen.

- Og du holdt ikke noe igjen underveis i VM?

- Jeg kom meg fint gjennom det smertemessig, ja. De sa det kom til å gjøre vondt hele VM, men det var ikke det, og det var veldig deilig. Jeg holdt ingenting igjen, det tror jeg man ikke klarer eller tenker på mens det hele står på, sier 31-åringen, som ikke har brukt julen til å tenke på håndballframtida.

- Vet du hva, det har jeg faktisk ikke tenkt noe på.

Kontrakten med Vipers Kristiansand går ut etter denne sesongen, men Lunde-Borgersen har uttalt at hun satser i hvert fall til og med OL, så vil hun ta en vurdering etter det.

PS! Nyttårsaften ble Lunde-Borgersen for første gang vinner av Fædrelandsvennens Bragdstatuett, alene. Hun vant også i 2006, da sammen med tvillingsøster Katrine Lunde Haraldsen.

Dette er jo godt å høre :) 

3 kommentarer


Leah
-04.01.2012 kl:20:05


Så bra :-)
Guttenmin
-05.01.2012 kl:14:24


Ossen tror du det går Linka når ektemannen hennes reiser til serbia tror det blir litt trist for henne, vis ikke hun skal være med da?
Larvik (og Norge) - håndball
-05.01.2012 kl:16:31


Guttenmin: Tror de er veldig vant til det :) Linka har allerede vært borte i flere uker (når hun var i VM), så det går nok bra :)

Skriv en ny kommentar