SUPERMØDRENE

Per dags dato har vi to mødre på landslaget, og det er Kikki (Kristine Lunde-Borgersen) og Råtassen (Heidi Løke).

Kikki var ikke mor når hun debuterte på landslaget allerede i 2001, men ble det i fjor. Hun gjorde comeback kun sju måneder etter fødselen (i World Cup), og ble såvidt klar igjen til VM 2011 etter et fingerbrudd. Kikki har vært med i flere mestersskap og bidratt godt. I tillegg var hun en viktig brikke i Viborg, og med dem vant hun Champions Leauge gull i både 2009 og 2010. Nå spiller hun i Vipers Kristiansand! 

Heidi Løke fikk sønnen Aleksander i august 2007, og var ikke med i noe mesterskap før i EM 2008. Debuten kom allerede i 2006, men Randi Gustad, Elisabeth Hilmo, Else- Marthe Sørlie Lybekk, Marit Malm Frafjord og Isabel Blanco sto foran i køen den gangen. Nå har hun etablert seg på landslaget og blitt en av Norges viktigste spillere fremover. 
Nå spiller hun for Gyør, men tidligere har hun vært i Larvik. Med dem vant i Champions Leauge i 2011, i tillegg har hun vært toppscorer i flere sesonger på rad.  


Kikki jubler for EM gull i 2004, hun scoret 6 viktige mål i kampen. 

 
Kikki var også med i EM 2006. I semifinalen mot Frankrike ble hun viktig, da scoret hun tre av de fire siste målene! I andre omgangen slet hun med mye bom, men skuddene satt da det gjaldt som mest. Norge vant 28-24, Kikki scoret 7 mål. 

I VM 2007 var ingen av supermødrene med. Heidi fikk som sagt Aleksander i 2007, mens Kikki slet med en vond skulder. 


Kristine var klar for OL, men mot Sverige i kvartfinalen fikk hun en smell i skulderen!

Det ble bare 2 minutter på banen i semifinalen før hun måtte kaste inn håndkle, men...


Kikki ble klar til finalen og kunne til slutt juble sammen med tvillingsøsteren Katrine. Endelig hadde hun et OL gull i samlingen. 

 
Heidi debuterte i EM 2008, en av grunnene var kanskje at Else- Marthe ga seg. Allikevel var ikke det noe å gråte over, for det var vanskelig å stoppe Løke når hun var på banen. 


Løke endte opp som den mest effektive på linja av de norske strekspillerne. 


Kikki var kaptein under dette mesterskapet, fordi Gro Hammerseng sto over. 
Her jubler hun for et av sine sju mål mot Ungarn! 


Kikki ble kåret til mesterskapets beste playmaker og mest verdifulle spiller etter at hun hadde ført Norge til EM gull som kaptein. 


Kikki kunne løfte Champions Leauge trofeet få måneder etter EM gullet, de vant over Gyør. Før VM 2009 slet Kikki med knærne, og det var lenge usikkert om hun ble med til Kina. Hun rakk det heldigvis, men.. 


Det ble en del tribunesitting, for mot Ungarn pådro hun seg en lyskestrekk. Det endte med at hun måtte stå over gruppefinalen mot Romania og flere kamper i melllomspillet. 


I bronsefinalen var hun tilbake og scoret 6 mål. Hun spilte også semifinalen som endte med tap til Norge! 


Heidi ble med til Kina uten skader, og var vanskelig å stoppe på linja. Her er det ungarnske forsvaret som må slite med Råtassen, og hun klarte å lure seg forbi fem ganger. 

^
Heidi var fornøyd da hun fikk besøk av sønnen Aleksander i Kina. 

 


Kikki og Heidi møttes til duell i semifinalen i CL 2010, men det var Kikki som trakk det lengste strået. Hun tok sitt andre Champions Leauge gull på rad dette året. 

Nyheten kom om at Kikki var gravid i 2010, og gikk over til Vipers Kristiansand. Heidi var i sitt livsform og ble med til EM på hjemmebane og i Danmark. 


Heidi storspilte under EM, og ble en viktig brikke for Norge. Her kjemper hun mot Ungarns forsvar, hun satte inn sju mål. I finalen lurte hun det svenske forsvaret hele fem ganger 


Heidi kunne feire et velfortjent gull, hun ble også kåret til mesterskapets beste strekspiller. 

 


En høygravid Kikki måtte nøye seg medå være tilskuer! 


Heidi kunne juble for CL gull i fjor etter en tøff sesong, både på og utenfor banen. Noen uker senere dro hun til ungarnske Gyør! Kikki var tilbake etter fødsel under World Cup i 2011, i åpningskampen mot Tyskland scoret hun fem.  


Så skjedde det som ikke skulle skje! Kikki fikk en skade i fingeren mot Larvik i oktober og det var usikkert om hun ble klar til VM. Hun måtte stå over oppkjøringen, men rakk det heldigvis. 


En som var veldig klar for mesterskap var Heidi, hun var rå i siste kampen mot Sverige i Møbelringen. Der scoret hun seks mål! 


Det ble ikke så mye spilletid på Løke, for Thorir satte forsvaret først. Derfor ble Heidi sittende på benken i starten av kampene! Allikevel ga hun alt når hun først var på banen.
Her flyr hun inn et av sine sju mål mot Kina. Det var i 1/8 finalen og kvartfinalen Heidi kunne juble høyest, da scoret hun 16 mål tilsammen på 16 forsøk.


Det ble fire mål i finalen, og Heidi fikk både gull og plass på All Star Team. 


Mesterskapet startet ikke så bra for Kikki, men hun kom seg etterhvert. Da det virkelig gjaldt, da var Kikki der! 


Kristine hadde all grunn til å juble i finalen. Hun fikk sitt første VM gull, det eneste gullet hun manglet i samlingen. I tillegg ble hun toppscorer og en avgjørende brikke i finalen. 

Det er helt klart at disse to har bidratt med mye positivt for Norge de siste årene. Kikki har uttalt at hun er usikker på om hun ble med videre etter OL, så vi får bare vente å se. Regner med at Heidi blir med i en del år til fremover :) 


SUPERMØDRENDE!! 

3 kommentarer


Leah
-24.01.2012 kl:14:53


Supermødre ja! :D Når Norge spilte OL hvorfor hadde de ikke sponsorer på draktene da? :)
mari
-24.01.2012 kl:17:49


Helt enig i at de er supermødre :)
Larvik (og Norge) - håndball
-24.01.2012 kl:23:26


Leah: Det vet jeg ikke ;p hehe

Skriv en ny kommentar