FERRARIEN OG LYNVINGEN DEL 1

På landslaget har vi to veteraner på kantene, og det er Kari Mette Johansen (lynvingen) og Linka (Ferrarien). De er utrolig raske, og er alltid først oppe i kontraen. I tillegg er de like kjappe hjemover! 

Kari Mette var på sin første treningssamling med landslaget i 2003, mesterskapsdebuten kom i 2004.  I starten av Larvik karrieren ble det mye benksitting, men i 02/03 fikk hun sitt gjennombrudd på klubblaget.  I tillegg har hun hatt/har jumpers knee, og derfor kom debuten på Norge litt sent. Men som dem sier: ''Bedre sent enn aldri''.
Etter debuten har hun vært fast på venstrekant, og vært med i hvert eneste mesterskap. Det er jo godt å ha en som er rutinert og kjenner gamet! 

Linka fikk være med å trene med landslaget allerede som 17 åring, og mesterskapsdebuten kom i VM 2003 (Da Norge mistet OL plass og kom på 6.plass). Hun måtte stå over i 2005 pga skade, men ellers har hun vært med hele veien. 

Begge jentene har vunnet alt som kan vinnes med både landslag og klubblag, altså: Champions Leauge, EM x4, OL og VM! Både Kari Mette og Linka nærmere seg 200 kamper for Norge, Linka har 197 og Kari Mette 190. 

Landslagskarrieren i bilder: 
 
Linka var klar til å kjempe om medaljer og OL plass i VM 2003, det gikk dårlig. Mesterskapet gikk ikke så bra for Linka personlig heller. 
Jeg tenkte ikke at kritikken nødvenidgvis var urettferdig, men det var tøft. Selv om jeg lærte mye og kom sterkere ut av det. Jeg har fått mye ansvar på landslaget i det siste og føler jeg har vokst, sa Linka til VG før EM året etter. 


I åpningskampen mot Ukraina i EM satte hun inn 6 mål, selvtillitten var tilbake. 

Treffsikkerheten var så som så, men mot Russland satte hun 6 mål på 8 skudd. Dagen etter tok hun eksamen, og skulle spille kamp mot Serbia og Montenegro. Pause var er det? (Det skal sies at hun klarte å få alle svarene riktig på eksamen) 


Linka fikk skryt av Marit etter mesterskapet, hun avsluttet EM med å sette fem baller bak Karin Mortensen i finalen. 
Mot Serbia og Montengro skøyt hun et skudd som ble målt til 93 km/t, sykt! 


Kari Mette debuterte som sagt i mesterskapet og åpnet EM med å score 3 mål. 
Mot Serbia og Montenegro scoret hun fem. Hun måtte også stå over mot Tjekkia pga ryggen, men var raskt tilbake!


Det ble ingen mål i finalen for Kari Mette, men hun kunne til slutt juble for EM gull. 
Hun takket landslagskapteinen for at Norge vant gullet. ''Da Gro fikk prisen som EMs beste spiller, kom tårene.''Linka sto over VM 2005 pga skade, men Kari Mette ble med på nedturen. Norge skuffet og kom på en 9.plass! 
Kari Mette Johansen kunne allikevel være litt fornøyd med en skudd prosent på 75! 


Linka var endelig tilbake sammen med Gro og Katja som var viktige brikker i EM 04. (Katja røk ut etter en kamp). 


Linka slet med å få ballen i mål i starten av mesterskapet, på de fire første kampene ble det sju mål på 20 skudd. Hun kunne trøste seg med at det ble en del assist, noe som hun selv mente var like viktig som å lage mål (og det er sant).


Linka kunne juble igjen mot Makedonia, da scoret hun 6 mål på 6 skudd. 


Kari Mette fikk en drømmestart på mesterskapet 9 mål på 9 skudd sier sitt. Det var Gro som fikk banens beste prisen noe som var litt rart. Det som var litt morro var at Kari Mette ble BB da Gro var suveren. Kari Mette smilte etter en ny god kamp mot Ungarn, da ble det sju mål på ni skudd. I mesterskapet var hun den eneste rene venstrekanten, og hun spilte mest av alle. Det ble 6 timer, 27 minutter og 10 sekunder på banen!


Mesterskapet avsluttet sånn som den begynte for KMJ, hun scoret 9 mål på 9 skudd mot Russland. Det ble også en All Star Team plass, 10'er på VG spillerbørs og et nytt gull. Kari Mette hadde fått sitt gjennombrudd, hun ble også toppscorer for Norge sammen med Gro. Etter det fantastiske mesterskapet ble hun kåret til den 3.beste spilleren i verden! 


Gullbanketten, blide jenter!VM i Frankrike 07 var i gang. Linka kunne smile for en god åpning mot Angola og den Dominanske rebublikk. Hun scoret 9 mål på 10 forsøk i de første to kampene. 


Mot Østerrike kunne hun bruke farta si og sette inn hele åtte mål. 


I mellomrunden gikk det ikke like bra, og det ble mye bom fremover. Allikevel hadde hun en del assist, som også er like viktig. 


Det ble tap i finalen, og Linka hadde ingen toppkamp. MEN det var det flere som ikke hadde. 


Kari Mette hadde en god start på mesterskapet, og nok engang var hun den eneste venstrekanten. Mot Østerrike ble hun toppscorer med 9 mål og kåret til kampens beste spiller. 


Kari Mette var sikker fra kanten, her mot Kroatia. 


I kvartfinalen mot Sør Korea ble det 6 mål. 


Mot Russland i finalen ble det dessverre en nedtur, det ble ''bare'' sølv. Kari Mette hadde allikevel gjennomført nok et godt og stabilt mesterskap, hun sto 8 timer, 10 minutter og 41 sekunder på banen under VM. I tillegg scoret hun nest flest mål av de norske. 


Linka og Kari Mette kunne tilslutt smilet for sølvet sammen med Karo! :) 

Siden dette innlegget ble veldig langt, så velger jeg å dele det opp :-) Del 2 kommer litt senere i kveld/ i natt! 


Ingen kommentarer


Skriv en ny kommentar