FERRARIEN OG LYNVINGEN DEL 2

Det blir litt lange innlegg, men sånn går det når de har vært med på så mye!

Året er 2008, og dette skal bli et minnerikt år for de to kantene. De vant serien, sluttspillet, cup winner cupen, OL, EM og avsluttet året med NM gull. 


Linka ble toppscorer med 9 mål og ledet Larvik til gull. 


Kari Mette scoret 3 mål i Cup winner cup finalen for Larvik.  


Linka tok det rolig i åpningskampen mot Kina og scoret 1, men mot Angola ble det 6 mål. 


Linka kunne juble for 6 mål til mot Frankrike. 


Linka hadde scoret 22 mål før finalen (7 kamper). I den dramatiske semifinalen ble det 3 mål. Her er Linka og Tonje veldig fornøyde med en OL finale plass. 


OL finalen er kanskje det vi husker Linka best for. Hun satte inn 9 mål på 10 skudd, og fikk sitt karrierehøydepunkt. 
Dette er det største gullet mitt noensinne. Der er så utrolig moro. Dette kommer jeg til å huske i lang, lang tid, sier hun til VG nett - med skjelven stemme. Det er gøy å lykkes for min egen del også, det er klart at det føles som en liten personlig seier. Når man har satt seg mål underveis, og klarer å oppfylle dem, føles det bra. 
Kari Mette kunne smile over en 30-23 seier over Kina i OLs åpningskamp. Hun scorer 4 mål! 


I kvartfinalen mot Sverige ble det 5 mål på Kari Mette, og hun bidro sterkt til seier. 


Gro Hammersengs avgjørende mål i siste sekund i semifinalen fikk mest oppmerksomhet den 21. august, men Kari Mette var en av de store spillerne. Hun satte inn 6 viktige mål! Kari Mette bidro med 3 mål i finalen. 


OL GULL!!!


Jentene kunne kose seg med gull i World Cup. Linka satte inn 22 mål på 5 kamper, mens Kari Mette scoret 10.  Det hadde vært en lang sesong hittil, men nå var jentene snart klare for EM. Åpningskampen i europamesterskapet gikk ikke som planlagt! Linka havnet i målet på slutten av kampen og det gikk ikke så bra, det endte 21-21 mot Spania. Linka bidro med fem mål fremover! 


Linka kunne juble etter kampen mot Danmark, hun scoret 9 mål. Det samme gjorde hun mot Portugal i kampen før!Her var det klart at Linka var mesterskapets toppscorer, hun scoret sitt 40. mål. Hun skulle spille tre kamper til før det ble klart at hun var toppscoreren. 


Linka ble toppscorer i mesterskapet  med 51. mål og kåret til beste høyrekant. Hun er jo egentlig høyreback, men kan spille både kant og back. 
At jeg kommer på allstar-laget som høyre kant, tar jeg som et kjempepluss. Det er en veldig tillitserklæring. (VG) 
Linka hadde fått sitt store gjennombrudd på landslaget, høyrebacken scoret fra alle posisjonerDet ble tre mål for Kari Mette i åpningskampen. For første gang på  noen mesterskap fikk hun også konkurranse på plassen, av Camilla Herrem. Det var allikvel Kari Mette som var ''dronninga'' av v.kanten i EM. Kari Mette satte inn 6 mål bak Ungarns keeper. Kari Mette kunne tilslutt juble for 3 mål i finalen og sitt 5. gull i 2008. Linka ble kåret til verdens beste spiller for året 2008. VM i Kina var i gang. Linka åpnet mesterskapet med 7 mål mot Japan, og deretter 2 mål mot Tunisa. 
Her jubler hun for et av sine 9 mål mot Chile. Mot Ungarn ble det 6 mål på FC København spilleren. (Linka spilte i Danmark dette året) 


Også mot Spania i mellomrunden ble det mye mål, 7 stykker. 


Etter en skuffende semifinale mot Russland, var Norge klare for å kjempe for bronse i VM. 
Linka scoret 4 mål og ble kom på allstar-teamet igjen. Det ble fire mål på Kari Mette i åpningskampen. 


Kari Mette strålte som en sol etter fem mål mot Chile, og 6 mot Tunisia. 


På de neste sju kampene ble det ''bare'' 8 mål tilsammen, for det var nemlig Camilla som regjerte på venstre kanten i dette mesterskapet. Her er en skuffet Kari Mette etter tapet mot Russland i semifinalen. 


Selvom det var Camilla som satt i førersetet i finalen (hun spilte mer en KMJ) ville hun ikke høre snakk om noe troneskifte. Tidligere hadde de spilt hver sin omgang! 
Kari Mette skal spille til jeg slutter. Vi skal bli gamle og grå sammen. Hun er sjefen og vil alltid være det, jeg bøyer meg i støvet for henne, sa Camilla etter finalen til TV2 Sporten. 


Kari Mette og Linka var tilslutt veldig fornøyd med bronse i VM! Mot Frankrike i åpningskampen i EM på hjemmebane ble Linka toppcorer med 7 mål.


Mot Slovenia ble det fire mål på Linka. 


Linka ankommer Herning, der skulle det spille både semifinale og finale. Linka fikk bare med seg et mål på de to kampene. Det ble lite mål på Linka i dette mesterskapet , men hun bidro med mye rutine og et godt blikk. 


Det ble to mål i åpningskampen og tre mot Slovenia. 


Mot Nederland ble det to mål. 


Det ble bare ni mål under hele EM for venstre kanten, men også hun bidro med mye rutine. Kari Mette var også en viktig spiller i forsvar. 


Kari Mette og Linka kunne juble for sitt 4.EM gull på rad. I tillegg har ikke Kari Mette tapt en eneste EM kamp mens hun har spilt for Norge. Hun var nemlig syk når vi tapte mot Sverige! 


I mai 2011 var Kari Mette og Linka med å vinne Champions Leauge med klubblaget Larvik. Begge to bidro godt i finalen og scoret på alle sjansene de fikk. 


I World Cup 2011 var Kari Mette tilbake i gammelt slag. Hun spilte veldig bra mot Romania, scoret fem mål på fem skudd. Hun ble kåret til VGs beste spiller i den kampen. Kari Mette spilte også godt da Norge tapte for Frankrike. 


Linka viste storform i Møbelringen, det ble 12 mål på tre kamper. Spesielt mot Tyskland var hun god, da scoret hun 6 mål. Norge spilte også en kamp mot Sverige rett før avreise til Brasil, da scoret Linka 9 mål og ble banens beste. 


Det ble tap i åpningskamp i VM, mot Tyskland. Linka scoret tre mål, mens Kari Mette satte inn 4 mål på 4 skudd. 


Linka og resten av gjengen trengte å få tilbake selvtillitien, og da passet det bra at Kina var neste motstander. 
Linka satte inn 6 mål! 


Linka jublet for fem mål mot Angola. 


Linka var i sin 7.semifinale på rad og scoret to mål. Hun var klar for sin andre VM finale. 


Kari Mette løp mye mot Island, men det ble tilslutt bare 1 mål.  De andre kunne nok prøvd å fått ballen oppover litt flere ganger, men hun klarte å skaffe et par straffer. 

 
Kari Mette i farta mot Nederland. 


Kari Mette ville til VM finalen, og bidra med to mål mot Spania. 


Linka, Kari Mette og Karo hadde nå en sjanse til og få det eneste gullet de manglet - > VM GULLET!
De ville ikke la denne sjansen gå fra dem. Dette love de to vingene før finalen: 
Jeg vil vel si at de klarte det veldig bra, de er jo veldig flinke til å løpe :- D hehe. 


Linka og Kari Mette kunne juble, gråte og smile etter at de hadde sikret seg VM gullet. Seiersfesten. 


Endelig hjemme! 

Kari Mette og Linka kan jo legge opp med et smil (de kan helst vente et par år) for de har vunnet alt som kan vinnes. OL, EM x4, VM og Champions Leauge + en haug av medaljer i den norske serien. De har jo opplevd veldig mye de siste årene, ingen tvil om det. 

Det er jo ingen hemmelighet at Linka og Kari Mette er mine favoritter. De er fantastiske spillere, og de bidrar med mye rutine og trygghet på banen. De har kanskje ikke vært like sentrale de siste par åra, men de er allikevel veldige viktige å ha på landslaget både fremover og bakover. Jeg håper begge to fortsetter en stund til, ihvertfall til EM 2012 for da skal jeg til Nederland har jeg bestemt. Vil helst se begge to live i et mesterskap før de legger opp! 

Jeg har faktisk fått lillebroren min til å begynne å heie på Linka og Kari Mette, hahaha.
Så nå sier jeg bare: Hvem heier vi på?  
Lillebror: Kari Mette
Jeg: Og... Liii? 
Espen: Linka :-D 
Også må vi ikke glemme Løke Løke! Håndballgæren? Nei, ikke så veldig! Tror ikke lillebroren min helt skjønner greia da, men morro at han sier det uansett. 
 

6 kommentarer


Malin <3
-28.01.2012 kl:12:05


Hvorfor stod Linka i mål? :))
Larvik (og Norge) - håndball
-28.01.2012 kl:13:07


Malin: Norge fikk en utvist og da satte dem ut en ekstra utespiller. Det vil si at en av de andre tar på seg en keeper drakt, mens Katrine går å setter seg på benken når laget er i angrep :)
Leah
-28.01.2012 kl:19:45


Elsket disse to innleggene! Kari Mette og Linn Kristin er best! <3

Jeg håper de fortsetter med håndball i lang tid fremover og ikke legge opp med det første! Litt mer medaljer først:P hahaha neida, fordi de er fantastiske! :-)
Larvik (og Norge) - håndball
-28.01.2012 kl:20:02


Leah: veldig enig :- D hihi!
Malin
-02.02.2012 kl:15:07


Takk for svaret :)

Du er kjempeflink til å skrive!
Larvik (og Norge) - håndball
-03.02.2012 kl:16:11


Malin: Takk :)

Skriv en ny kommentar