Full fart...

I dag har jeg vært i full fart siden 08.15, kom hjem for en halvtimes tid siden. Har vært på photoshoot, siden farmor fyller 70 år og skal få bilder i bursdagsgave.. Deretter ble det en tur på Egon, koselig! 
Norge spilte som sagt mot Brasil i dag, og jeg kopierer bare det som stå på handball.no. Jeg har ikke fått sett kampen selv enda i og med at jeg har vært borte. 

 

Linn Jørum Sulland (bildet) satte inn sitt landslagsmål nummer 300 da Håndballjentene spilte uavgjort 29-29 mot Brasil i den olympiske arenaen i London. Lørdag møtes lagene igjen til ny kamp.

Nesten uten tilskuere på tribunen ble kampen spilt i den såkalte Kobberboksen i OL-anlegget. Der skal også det innledende spillet i OL foregå i juli. Derfor har landslagssjef Thorir Hergeirsson har tatt Håndballjentene med til London for å bli kjent med forholdene rundt og selve arenaen.

Motstander Brasil ble nummer fem i sitt eget VM i desember, og for de norske verdensmestrene var dette den første kampen etter VM-finalen i fjor. Brasil stilte med en bakspillerrekke der jentene spiller i de beste klubbene i Europa, med andre ord et lag som det må kjempes godt mot for å vinne hver eneste duell. I den første delen av første omgang tok brasilianerne føringen og ledet med 4-7 da landslagssjef Thorir Hergeirsson valgte å ta time-out. Deretter sendte han Kristine Lunde-Borgersen og Heidi Løke inn på banen. Tre minutter senere var de norske jentene i ledelsen, og den holdt de på omgangen ut. Linn-Kristin Riegelhuth Koren imponerte med seks scoringer, og tavlen viste 15-13 i norsk favør til pause.

Etter hvilen var det igjen jentene fra Brasil som åpnet best. Norges forsprang ble raskt spist opp, og lagene fulgte hverandre med Norge et og to mål foran. Karoline Dyhre Breivang scoret sitt landslagsmål nummer 400, og Linn Jørum Sulland satte inn sitt nummer 300 ikke lenge etter. De norske jentene skaffet seg etter hvert en tremålsledelse, men kun for kort tid. De brasilianske jentene kjempet seg tilbake i kampen uten at våre Håndballjenter klarte å hindre dem. Minuttet før slutt gitt Brasil opp i ledelse 29-28, men Kristine Lunde-Borgersen med målvaktstrøye på, fikk æren av å sette inn Norges utligningsmål bare sekunder før full tid.

Brasil er et lag det er vanskelig å spille mot, og vi må tilbake til 2009 for å finne forrige kamp mellom de to lagene. Landslagstrener Mia Hermansson Högdahl var ekstra glad for å få spilt denne kampen fire måneder før OL starter.
- Brasil har annerledes spilletyper. De spiller rett og slett litt uvant, men er tøffe å møte. Derfor var dette en god kamp for oss. Det er jo den første kampen vi spiller sammen på tre måneder, sa hun på telefon fra London.

Hun forteller at hallen er flott, sikkerheten er god, så laget opplever å bli godt tatt vare på i OL-byen. Alle jentene får ros for periodevis god innsats, men fortsatt er spillet ujevnt når man ser på hele kampen.
- Kari Mette løp bra i dag, og det var sterkt av Kristine å krige inn det siste målet. Karoline Næss kom godt fra forsvarsjobben sin. Så har vi også en del å forbedre oss på for å bli mer stabile, avslutter hun.

 

Kampfakta
Norge ? Brasil 29-29 (15-13)
OL-parken, London

Norske målscorere: Linn Jørum Sulland 8, Linn Kristin Riegelhuth Koren 7, Heidi Løke 4, Marit Malm Frafjord 3, Karoline Dyhre Breivang 2, Kari Mette Johansen 2, Charlotte Mordal 1, Amanda Kurtovic 1 og Kristine Lunde-Borgersen 1.

Toppscorer Brasil: Nacimento, 8 mål.

Utvisninger: Norge 5x2 min., Brasil 1x2 min 

Les hva Larvikhk.no skriver om kampen her: http://www.larvikhk.no/artikkel/152705

  

Ingen kommentarer


Skriv en ny kommentar