Gratulerer med dagen, dronninga og sjefen!!

I dag har både Gro Hammerseng (32 år)  og Marit Breivik (57 år)  bursdag. Gratulerer så mye til de!

Marit spilte på landslaget fra 1975 - 1983, og det ble 140 landskamper. I tillegg har hun vunnet NM og 2 seriemesterskap med Skogn IL. I tillegg ledet hun håndballjentene fra 1994 - 2008, og det ble hele 13 mesterksapsmedaljer. 7 av disse medaljene var gull - EM 98,04,06 og 08, VM 99 og OL 08.  Hun har også trent Byåsen og Larvik HK. Hun ble kåret til «Årets trener» under Idrettsgallaen 2001, 20042007 og 2009Adresseavisen kåret henne til «Årets trønder» i 2007, og NRK Trøndelag kåret henne til «Årets trønder» i 2008. Hun ble også tildelt Olavstatuetten i 2008. I samme år ble hun «Årets navn» i VG. I 2009 ble hun tildelt Fredrikkeprisen. Prispengene på 100 000 kr valgte hun å la gå til Right To Play. Det kongelige hoff kunngjorde 16. mars 2009 at kongen har utnevnt Breivik til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden «for hennes innsats som rollemodell i norsk idrett.» Nå er hun coach i lagspilleridretter i Olympiatoppen. 

Du kan lese en fin artikkel om henne HER - Det er fra da hun valgte å takke for seg som landslagssjef. 

Hennes bursdagskollega og tidligere  ''elev'', Gro Hammerseng sa dette da Marit avsluttet trenerkarrieren: ''Hun har betydd svært mye for meg. Jeg er takknemlig for alt hun har lært meg'' 
Karoline om Marit: Hun blir bare bedre og bedre. Hun har jo hele tiden hatt tro på meg og at jeg kan bidra på landslaget, selv gjennom skadeperiodene jeg har hatt. 
Tonje Larsen:  Det hun har prestert gjennom sin periode som landslagssjef, er det bare å ta av seg hatten for. 
Kari Mette Johansen: Hun har vist at hun er Europas beste trener nå og har tatt OL gull. Hun gjør veldig mye for laget og får veldig mange av jentene til å prestere. Hun er en god trener!  

Jeg fant en fin artikkel fra etter OL finalen, HER. Et lite utdrag fra teksten som beskriver Marit lederstil på en god måte:

Sterk som gruppe
Vi må til Marit Breiviks lederskap. I en kultu der felleskapet fremstår som viktigere enn enkeltmennesket, har hun klart å skape trygghet hos hver enkelt spiller. Her er det natruligvis lettvint å peke på motsetningen til trenerkollegaen Trefilov i dagens finale. Der han holder på med enveiskommunikasjon (stort sett i form av raseriutbrudd), har Breivik satset på involvering.

Ingen av de norske spillerne kan ha følt at de måtte lykkes for å sikre gullet. Alle må derimot ha vært sikre på at de hadde noe å bidra med til felleskapet.
Psykisk var de også i balanse. Breiviks ro har bidratt til å senke stressnivået når det har vært nødvendig. Samtidig har ikke ansvarsfordelingen gått for langt. Marit Breivik er en klar og tydlig leder - når det trengs.  Gro Hammerseng har vært kaptein for håndballjentene fra 2003 - 2008 (- VM 05) og i 2010. Gro debuterte på landslaget 29.november 2000 (som 20 åring). Hun har vunnet både EM og OL gull, men mangler VM gull. Allerede som 10 åring begynte Gro med håndball for Gjøvik Håndballklubb. Hun har spilt for Raufoss og Vardal, og i 1997 spilte hun i elitserien med Gjøvik og Vardal HK. Gro har også vært innom u - landslaget, det spilte hun fra 1997 - 1999. 
I 2003 tok hun steget videre og gikk til FCM (da Ikast), og der spilte hun i hele sju år. Hun vant cup winner cupen i 2004!  
Før 10/11 sesongen skrev hun under for Larvik og var med å vinne Champions League gull + alt annet i den norske serien. Gro har kommet på All star team opptil flere ganger både for Norge og FCM. I 2007 fikk hun prisen som verdens beste spiller av IHF. På idrettsgallaen har hun blitt kåret til årets lagspiller to ganger ( 2007 og 2010) + årets forbilde i 2007. 

2.august. 2011 kom nyheten om at hun var gravid, hun skulle få barn med sin nye samboer Anja Edin. Dette gjorde så hun måtte stå over VM i Brasil, og hun har ikke spilt for Larvik denne sesongen. Hun har derimot skrevet under en ny kontrakt sammen med samboern, og de skal være i LHK frem til 2014. 
 
Du kan lese mer om Gro Hammerseng HER  (Fakta om innlegget) eller så kan du se hva som har blitt sagt om Hammerseng HER
Marit Breivik: Hun er strateg og samlepunkt i laget. Matchvinnertype. 


Marit og Gro har alltid hatt et godt forhold!! 

 
I tillegg må jeg gratulerer tidligere landslagskeeper for herrene, Steinar Ege, med 40 års dagen!!

Én kommentar


kristina<3
-10.04.2012 kl:16:39


Gratulere med dagen Gro hammerseng og Marit Breivik:) =)<3

Skriv en ny kommentar