Hvem blir med til OL?

Leste akkurat nå at Nora Mørk  vil være med å kjempe seg inn i OL troppen. Skjønner godt at hun vil det, men det kan bli en fryktelig hard kamp. Hun fikk et par minutter mot Buducnost og det var kanskje ikke det beste comebacket.. men ja, det var vel ingen som imponerte så veldig da (bortsett fra superkeeperen i målet ). I VM 2011 hadde Thorir med seg fire venstrehendte (Linka, Linn, Amanda og Tonje), dette var i en tropp på 16 spillere... I OL er det bare 14, og jeg tviler på at han tar med hele fem venstrehendte dit. Det blir nok bare tre stykker (kanskje fire), sånn som i 2008 (Linka, Tonje og Ragnhild).

Per dags dato synes jeg det bare er Linka som har bevist at hun er god nok til å bli med til OL. Etter min mening har ikke Amanda (med unntak av Gyør kampen hjemme) og Linn prestert godt nok, ihvertfall ikke i Champions League. Nora er per dags dato ikke klar for en tur til London, men hun har sjansen til å bevise det i de to sluttspillsemifinalene nå + eventuelt to finaler. Så får vi se om hun er klar for landslaget igjen etter 11 måneder på benken. Det kan jo være at hun og venninne Amanda Kurtovic må kjempe om samme plass. Thorir har tidligere uttalt at det er plass til begge, hvis de er gode nok i forsvar. Venninne har også sagt at de tenker på seg selv, og at de vet hvordan gamet fungerer. Les intervjuet HER

  

Litt statistikk fra VM og etter jul på de enkelte v.hendt spillerne: 

VM 2011
Amanda: 20 mål / 29 forsøk - 7 av 7 straffer. Hadde en grei debut, spilte en god finale! 
Linka: 
22 mål/ 35 skudd  - Linka var god før turneringen, men var så som så i selvet mesterskapet. Satte inn 4 av 5 straffer. 
Linn: 
51 mål / 75 forsøk  - Et godt mesterskap, en sikker straffeskytter. Ble en del bom i etablert angrep. 25 av målene kom fra straffemerket (av 27 mulige)
Tonje 
18 mål / 33 forsøk (1 straffemål av 2 mulige) - Spilte egentlig veldig lite i dette mesterskapet, steppet inn for Linn i semifinalen og finalen. Der gjorde hun det bra!

Serien 2011: 
Amanda: Har tilsammen fyrt av 50 skudd etter jul, og 25 av dem har gått inn. 
Linka: 69 mål på 98 skudd. - Har hatt tre litt dårlige kamper (4 mål på 10 skudd i en kamp), men ellers har hun prestert jevnt etter jul. 
Linn:  122 skudd har kommet fra henne, mens 65 har gått i mål. 
Tonje N: 76 mål på 131 skudd

Champions League 2011
Amanda: 7 mål / 17 skudd ( har ikke tall fra bortekampene mot Gyør,Itxaco, FCM og Buducnost)
Linka: 
28 mål/ 39 skudd ( har ikke tall fra bortekampene mot Itxaco og Buducnost) 
Linn:  
26 mål på 54 skudd ( har ikke telt med bortekampene mot Gyør, Itxaco og Buducnost) 
Nora: Bommet vel på to forsøk + et par feil mot Buducnost.  

 Det var også en landslagssamling i slutten av mars. Linka var vel den som kom best ut av det, med 13 mål og få bom. Tonje spilte ikke, Linn og Amanda var så som så. 

Jeg vet at jeg er Linka fan, men når jeg tar av meg de såkalte ''fanbrillene'' så er dette fakta. Det er faktisk Linn-Kristin som har prestert best etter jul, og jeg synes at hun er den eneste som er god nok for en OL plass av de venstrehendte per dags dato. Allikevel så kan alt skje! Jeg sier ikke at Linn og Amanda har vært drit dårlige heller, men jeg synes de har prester veldig ujevnt etter jul! De har for all del hatt noen gode kamper også, bare så det er sagt!!  

 
Tonje og Linka kunne feire OL gullet sammen i 2008, kan de gjenta det sammen? 

> Hvem tror du blir med av de venstrehendte?  Jeg tror Linka og Linn er bankers og at den siste plassen står mellom Amanda/Nora/Tonje (hvis han ikke tar med fire..) 
> Hvem mener du har prestert best etter jul? 
  

 

4 kommentarer


Rikke
-10.04.2012 kl:21:48


Synes Linn, Linka og Nora hvis hun blir frisk! Amanda og Nora utfyller hverandre helt på banen. Likevel er ikke Amanda god nok i forsvar. Har ikke sett så mye av Nora i forsvar etter comebacket, men var en god del bedre enn Amanda når hun spilte i fjor, og i forrifjor. Linn har et knall skudd bakfra, og landslaget har stor bruk for henne. Linka har prestert godt på vingen jevnlig i det siste, og tror hun kommer til å fortsette med det. Tonje Nøstvold har vært litt ute av sitt gamle jeg i det siste. Hun bør i allefall vise seg fram mot Stabæk, og i en eventuell finale i sluttspillet, hvis hun skal ha en sjans til å komme med! Altså, jeg er jo Norasuperduper fan, men jeg har også lagt fan-brillene på hylla, siden dette er ogsp fakta. :D
Larvik (og Norge) - håndball
-10.04.2012 kl:21:53


Rikke: Nora er helt grei i forsvar på vingplassen ja, så da kan eventuelt ho og Linka bytte i forsvar. (At Linka står som 2'er og Nora på kant). Det blir jo spennende å se hvem som blir med!! Hehe :)
StevieY
-10.04.2012 kl:22:26


Fulle stats fra CL:

Koren: 14 kamper - 35 mål, 46 bom (34 straffemål, 9 bom) + 18 TF

Kurtovic: 13 kamper - 29 mål, 32 bom (0 straffemål, 3 bom) + 19 TF

Sulland: 14 kamper - 50 mål, 76 bom (12 straffemål, 4 bom) + 35 TF

Mørk: 2 kamper - 0 mål, 2 bom + 5 TF

Men det er veldig feil å sammenligne kantspillere med bakspillere. Kantspillere skal ha mye høyere skudduttelling, og skal også gjøre langt færre feil.

Jeg synes Koren og Sulland er soleklare. Så ville jeg tatt med Mørk om hun viser form, og Nøstvold hvis ikke.
Larvik (og Norge) - håndball
-10.04.2012 kl:23:46


StevieY: Ja, det blir vel kanskje litt feil. Allikevel har Linn hatt flere enkeltkamper der hun nesten har vært litt tragisk å se på!!

Tusen takk for statistikken :- D

Skriv en ny kommentar