Stem frem Håndballjentenes All Star Team.

Gjensidige har satt i gang en avsteming, der du kan stemme på All Star team for håndballjentene. Gjensidige har samarbeidet med Norges Håndballforbund siden 1992 (altså i 20 år), og i dag skrev de under en ny kontrakt som gjelder til 2016. 

I denne kåringen av Håndballjentenes All Star- team, har vi nominert spillere som har spilt på landslaget fra 1986 da vi vant vår første medalje i et mesterskap, og frem til i dag. Kriteret er at jentene har spilt minimum 50 landskamper. Du kan stemme på dine favoritter frem til 31.mai. Følg med for oppdateringer og konkurranser med flotte premier som billetter til London- OL underveis. Offentliggjøringen av All Star-teamet vil skje 15.juni. Altså burde dere like ''Gjensidige i Norge'' på facebook :) 

Jeg har selvfølgelig stemt og det var IKKE lett.  Her er mitt lag: 
Keeperplassen: Veldig vanskelig valg igjen når du kan velge mellom Cecilie Leganger og Katrine Lunde Haraldsen. Jeg skal jo være ærlig å si at de tigersprangene til Cecilie er jo helt rå, og hun er jo en fantastisk keepere. Katrine er ikke noe dårligere, og hun har vært en viktig brikke for Norge under mesterskap og for Gyør. Det samme var Leganger i sin tid på landslaget, og hun er også veldig viktig for Larvik nå. Så det var vel de tigersprangene som trakk opp, og derfor valgte jeg Cecilie. 

Strekplassen: Når du kan velge mellom Else- Marthe Sørlie Lybekk /Heidi Løke/Isabel Blanco/ Elisabeth Hilmo/Marit Malm Frafjord så sier det seg selv at det ikke er lett. Jeg gikk for førstenevtne, fordi hun er en komplett strekspiller. Else-Marthe ble jo også kåret til OLs beste strek og har vært en viktig brikke både fremover og bakover. Fremover er det ingen tvil om at det er Heidi som er best. 

Høyre kantspiller: Sto jo mellom Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Kristine Duvholt Havnås (som også kom på Larvik sitt All Star team). Har egentlig ikke sett så mye til Kristine, og Linka er jo favoritten min. Man stemmer jo kanskje automatisk på favoritten sin, men hun har absolutt ikke gjort det dårlig på landslaget i løpet av de siste årene! 

 
Linka og Else-Marthe etter OL gullet :) 

Høyre bakspiller: Kunne ha valgt Sulland, Nøstvold, osv.. men jeg har sett litt av Trine Haltvik og hun har bidratt godt for Norge. Hun ble blant annet kåret til Verdens beste spiller i 1998 og jeg synes hun er den beste høyre bakspilleren igjennom tidene. 

Midt bakspiller - Det sto mellom Gro og Tonje for min del, og begge to er fantastiske. Tonje har måtte stå en del  i forsvar pga knærne, men når hun først blir med fremover er hun nådeløs! Gro er jo helt rå fremover i ankomst og kontringsfasen + at hun er en fantastisk ballfordeler ! Begge er fantastiske bakover. Jeg gikk rett og slett for Dronninga (Tonje Larsen) fordi hun er en av mine favoritter :) 


Det var bare favorittstempelet som skilte disse to. 

Venstre bakspiller: Synes liksom ikke Ida Alstad og Gøril Snorroeggen har vært sååå gode til å komme på et All Star team. De har bidratt med sitt, men ja. Kjersti Grini har vært en veldig god spiller for Norge. Hun er den med flest landslagsmål i gjennom tidene, fått plass på All Star Team i OL to ganger ( 2000 og 1996) og kom på All Star Team i EM 1998.  Hun er ikke den jeg har sett mest av, men jeg har sett litt. 
 
Venstrekant spiller: Hvis man skal se på de siste årene fra 2004 til i dag så har alt i alt Kari Mette Johansen vært den beste venstrekanten. Hvis man skal se på de to/tre siste årene, så er det vel Camilla Herrem som har vært best. Min personlige mening er at Kari Mette har vært stabil hele veien, og helt klart bedre enn Camilla i forsvar. Kari Mette er flink til å løpe både fremover og hjem igjen, men skuddprosenten er ikke den samme som før kanskje. Selv om jeg synes hun ikke var så ille under VM 2011 ( i forhold til EM 2010)! I tilegg hadde hun et FANTASTISK mesterskap i 2006 + at hun også gjorde det veldig bra i VM 05 (til tross for dårlig mesterskap av Norge), VM 2007, OL 2008 og EM 2008. Jeg har sett litt til Mia Hundvin, men ikke nok til å si noe om hun er den som fortjener All Star Team plassen. 


Kari Mette hadde et eventyr mesterskap i 2006!! 


Du kan gå inn her for å stemme på ditt lag: https://www.facebook.com/GjensidigeNorge/app_409466322414000

> Hvem hadde du valgt?  

Folkets lag ser sånn ut per dags dato: Cecilie Leganger - Heidi Løke - Linka Riegelhuth Koren - Trine Haltvik - Gro Hammerseng - Kjersti Grini - Kari Mette Johansen. 
Ikke ufortjent at Kristine Duvholt Havnås, Camilla Herrem og Katrine Lunde Haraldsen ligger å kniver rett bak.  

4 kommentarer


slagelse
-13.04.2012 kl:12:19


Mitt lag ble slik:

Keeper: Cecilie Leganger. Jeg syns ikke den var spesielt vanskelig. Leganger er min favoritt og har vært stabilt verdenstopp i snart 20 år. Lunde Haraldsen er en god nummer to. Norge har i alle år vært heldige med keeperne.

Venstre kant: Kari Mette Johansen. Hun har prestert i mange år nå og vært viktig for Norges kontra. De to-tre siste sesongene har det gått noe nedover, men på nåværende tidspunkt er hun Norges beste venstre kant gjennom tidene.

Venstre back: Kjersti Grini! Ubestridt. For meg var denne meget enkel. Fantastisk venstre back, fighterhjerte av rang og god moral. Synd at hun ble tvunget til å legge opp og at hun ikke kunne bestemme det selv.

Playmaker: Her valgte jeg Gro Hammerseng. Jeg syns dette var det vanskeligste valget. Tonje Larsen er her feilplassert, for hun er ikke playmaker, men venstre back. Syns håndballforbundet kunne flyttet Larsen over til venstre backen. Uansett har Hammerseng ekstreme matchvinnerkvaliteter som veide tungt, så derfor ble det Hammerseng.

Høyre back: Trine Haltvik. Breivang er ikke dårligere, men Haltvik hadde et krigerhjerte og fightervilje som veide tungt for meg.

Høyre kant: Kristine Duvholdt Havnaas. Lett valg.

Strek: Heidi Løke. Vanskelig valg, men det som veide tyngst er Heidis ekstremt høye nivå angrepsmessig. Hun er kanskje den beste strekspilleren noensinne angrepsmessig. Hun har slått Bodnieva, Kulscar og Kiærgaard.

Morsom kåring. Men jeg var ikke videre begeistret for at Tonje Larsen ble nominert som playmaker. Hun fungerer fint der også, men hun er venstre back og det er det hun spiller for Larvik og landslaget.
Larvik (og Norge) - håndball
-13.04.2012 kl:12:41


slagelse: Stusset litt over at Tonje ble satt som playmaker selv... for hun er som du sier egentlig en venstre back. Veldig dumt, for da hadde både Gro og Tonje vært på mitt lag.

Heidi er helt klart en av de beste i angrep, men som sagt så jeg på helheten og ikke bare angrepspillet. Jeg synes at du skal ha forsvars kvalitetene også for å komme på All Star Team.. men man har jo hver sin mening om det, og det er helt greit :) Jeg synes det var verst å velge strekspiller for det var så mange gode der. + keeperplassen. Vi har jo vært veldig heldige på de to plassene ihvertfall, i flere år!
slagelse
-13.04.2012 kl:14:48


Ja, forsvaret er helt klart viktig. Grunnen til at jeg valgte Heidi er at man får igjen de målene man får imot ved å ha Heidi på banen. Jeg har prøvd å se helheten selv. Men det er vanskelig noen ganger. At vi ikke er enige alltid gjør ingenting. Det er det som gjør det så spennende med slike kåringer og jeg syns det er gøy å se hva andre mener om det samme.

Jeg syns det var fryktelig vanskelig å velge mellom Gro og Tonje. Men jeg ville valgt Kjersti Grini uansett om Tonje hadde vært plassert på venstre backen. Grini var så sinnsykt god at jeg hadde ikke klart å velge henne vekk. På playmakerposisjonen hadde vi også Lunde Borgersen å velge i også. Det minnet meg om hvor fantastiske spillere vi har. Vi er så heldige. Vi har rett og slett verdens beste landslag.
Larvik (og Norge) - håndball
-13.04.2012 kl:15:07


slagelse: Det hadde bare vært kjedelig om alle er enig om alt, selv om vi ganske ofte er enig i det meste!. Jeg ser den: at man får igjen de målene man får i mot ved å ha Heidi på banen.

Det er fryktelig vanskelig å velge mellom Gro og Tonje. Jeg hadde nok gått for Tonje på v.backen, men det er fordi jeg har mest ''forhold'' til henne. Har også sett Kjersti, og hun er en fantastisk spiller hun også.

Vi er veldig veldig heldige ja, heldigvis har vi jo hatt alle disse spillerne på landslaget og vi slipper å velge mellom de nå.
Kjersti var veldig god i sin tid, og når hun måtte legge opp har vi fått fantastiske spillere som Kikki/Tonje/Gro! ++ på de andre plassene har vi også hatt gode spillere som har blitt erstattet med andre gode spillere. Eks: Leganger med Lunde Haraldsen, EMSL med Marit/Heidi, Kristine Duvholt med Linka, osv.

Nå ser jeg at Heidi Sundal (strek) og Kristin Midthun Ihle (v.kant) har havnet på folkets lag. Hmmm, disse har jeg så vidt hørt om! Jaja, som sagt: Folk har jo forskjellige meninger om hvem som er best!

Skriv en ny kommentar