Thorir blir med til 2016!!

Håndballjentene fikk ny trener i 2009 da Marit Breivik takket for seg etter 15 år som landslagssjef. Etter det har Thorir Hergeirsson ledet laget til VM- bronse i 2009, EM-gull i 2010 og sist i desember; VM-gull i Brasil. Nå signerer treneren ny avtale som landslagssjef som gjelder til og med OL i 2016.

 

Thorir er 48 år og opprinnelig islending. Han kom til Norge i 1986, og har vært trener for Elverums herrelag fra 1989-1994, de neste to årene for Gjerpen Håndball på kvinnesiden før han ble hovedtrener for Nærbø i 1999. I perioden 1994 til 2001 var han også trener for Norges yngre landslag på jentesiden, før han ble hentet av Marit Breivik til Håndballjentenes trenerteam. Han er godkjent som EHFs Master-Coach og er dermed en av de høyest utdannede håndballtrenere i Norge.

- Når jeg nå i 2012 går inn i ny fireårsperiode som hovedansvarlig for Håndballjentene, gjør jeg det med den samme ydmykheten som for tre år siden. Dette er en krevende, men samtidig spennende og givende oppgave, hvor utfordringene kommer på løpende bånd i tiden fremover. I et godt TEAM står en ikke alene! Jeg gleder meg derfor til å fortsette samarbeidet med mange motiverte spillere, trenerkollegaer, klubber, ansatte i norsk håndball og sist men ikke minst, våre sponsorer, sier Hergeirsson.

Da Thorir overtok Håndballjentene i 2009 var de regjerende olympiske og europeiske mestere. Under hans ledelse har de gjentatt EM-suksessen og gått helt til topps i VM. For tiden er laget regjerende mestere i ?alt?, både OL, VM og EM.
- Thorir har ført Håndballjentens fantastiske resultater til enda større høyder. At han fortsetter som landslagssjef er det beste utgangspunktet for at jentene skal fortsette suksessrekken, sier generalsekretær Erik Langerud i NHF.

Også Mia Hermansson Högdahl fortsetter
Da Thorir Hergeirsson ble ansatt som landslagssjef, valgte han Mia Hermansson Högdahl som sin høyre hånd. Hun har vært en del av teamet rundt laget siden 2003 og har også vært landslagstrener for juniorjentene (f 1992/93). I NHFs trenerutdanning har hun gjennomført trinn 3.

Hennes merittliste som spiller er meget lang, men noen av høydepunktene er:

? 216 landskamper og 1.097 mål for Sverige
? Seriemester og cupmester i både Sverige, Norge og Østerrike
? 3 ganger seriemester og cupmester for Byåsen
? 3 ganger vinner av Champions League med Hypobank
? Kåret til verdens beste håndballspiller i 1994
? 3 ganger på verdenslaget, første gang i 1987


Mats Olsson knyttes sterkere til NHF
Den svenske målvaktsgiganten Mats Olsson, har vært tilknyttet Håndballjentenes trenerteam samtidig som han har vært landslagssjef for Portugals herrelag. Nå takker han av jobben i Portugal og utvider avtalen med Norges Håndballforbund. Han skal være bosatt i Spania, men vil fortsette arbeidet i trenerteamet til Håndballjentene. I tillegg skal ha følge opp enkeltmålvakter og målvaktstrenere, samt bidra inn i trenerutdanningen og fagproduksjonen i NHF. Olsson vil også være en ressurs for de yngre landslagene og spillerutviklingsarbeidet generelt. Han har inngått en avtale som starter 1. september og varer i fire år.

Teksten er hentet fra handball.no  

Ingen kommentarer


Skriv en ny kommentar