45 milloner kroner til Håndballjentene

 Hergeirsson (Foto: Hartvig, Espen/Scanpix) 

Torsdag var dagen for gode nyheter for det norske damelandslaget i håndball.

I solskinnet på taket av et Oslo-hotell ble håndballjentene bevilget 45 millioner kroner for de neste fire årene av Gjensidige, som har vært sponsor i 20 år. Samtidig skrev Thorir Hergeirsson under en ny avtale som varer fram til 2016.

Jeg er beæret over tilliten, sier Hergeirsson, som retter blikket mot sommerens store mål, OL i London.

- Det gjenstår mye arbeid. Der får bare 14 spillere plass i troppen. Det blir en tøff jobb å gi beskjed til dem som ikke får bli med. Gode spillere må bli hjemme, sier Hergeirsson til NTB.

Sterk fasit

Islendingen har tatt to gull og en bronse på sine tre mesterskap som sjef. Han overtok etter Marit Breivik sommeren 2010. (Feil: Sommeren 2009)

Om vel 100 dager leder han Norge i OL før første gang.

- Det er små detaljer som kan utgjøre store forskjeller. Dette kan og må vi bli bedre på i det daglige. Restitusjon er viktig. Dette er både spillere og trenere klar over. OL-turneringen kan fort bli den jevneste noen gang med flere lag som mulige tittelkandidater, sier Hergeirsson.

Tilbake i varmen

Linn Jørum Sulland ble vraket for fire år siden. Hun skal gjøre mye galt framover for å oppleve det igjen. Torsdag var hun med sjefen for å fortelle om OL-satsingen.

- Jeg tar ikke noe ut på forhånd. OL er noe helt spesielt. Jeg har fulgte «alt» i vinter- og sommer-OL på TV i mange år. Nå håper jeg å være med selv, sier Sulland til NTB.

Larvik-spillerens venstre arm var en stor suksess både i EM og VM. Begge ganger tok Norge gull.

Mia Hermansson Högdahl fortsetter for øvrig som assistenttrener, mens Mats Olsson går inn i en større rolle i norsk håndball. Han har vært keepertrener for landslaget i flere sesonger.

Tekst og bilde er fra nrk.no  

Ingen kommentarer


Skriv en ny kommentar