Best når det gjelder.

I den første finalen i sluttspillet for kvinner ledet Byåsen hele kampen - unntatt da fløyta gikk for siste gang. Larvik sikret seg seieren 27-26 to sekunder før slutt. Tonje Nøstvold  ble kåret til hjemmelagets beste spiller. Returkampen spilles lørdag kl 12.40.

Ikke siden cupfinalen i 2007 har Larvik tapt en kamp mot et norsk lag. Da ble Byåsen deres overkvinner. I onsdagens finale så det ut til at trønderjentene skulle klare det som mange har ment er umulig. De kom best i gang på bane A i Nidarøhallen, og det så ut som om jentene virkelig trodde på at de skulle klare det igjen.

Byåsen-spillerne gjorde forsvarsjobben godt og kunne dermed kontre inn enkle mål. Tonje Nøstvold brukte skuddarmen sin, og tyve minutter ut i kampen ledet hjemmelaget 13-7. Men de seiersvante gjestene har en egen evne til å reise seg. De fikk orden på spillet sitt og innen pausesignalet gikk var ledelsen redusert til to mål.

Etter hvilen jobbet hjemmelaget fortsatt godt i forsvar, men fremover på banen gikk det ikke så glatt. Etter tyve minutter var Larvik for første gang ajour, og resten av omgangen ble intens og spennende. Ida Alstad fikk prøve seg som målvakt et kort øyeblikk og gjorde en strålende redning til jubel fra de drøyt 1.100 på tribunen. Det ble til slutt Linn Jørum Sulland som satte inn seiersmålet bare to sekunder før full tid. Hun scoret hele ti ganger i denne kampen, og ble kåret til beste Larvik-spiller.

Lørdag formiddag møtes lagene til den siste finalen i Arena Larvik. Da kan Larvik sikre seg sitt ellevte sluttspillmesterskap. Men Byåsen har vist at det er mulig å stoppe dem.

Kampen sendes på TV 2 Zebra og Sumo kl 12.40.

//handball.no 

 
Ingen kommentarer


Skriv en ny kommentar