Hun tar selvtillitten fra våre beste.

På lagets treninger ber Lunde Haraldsen stadig om å stå bak reserverekka slik at hun får flest mulig skudd på seg. Bøhn er imidlertid litt redd for å slippe til de beste utespillerne sine på den norske målvakten.

- Problemet er at hun tar selvtilliten fra våre beste spillere. De bommer jo mer når Katrine står i mål, sier Bøhn.

Det ungarske laget møter Buducnost Podgorica til kamp nummer to av Champions League-finalen søndag kveld. Bøhns jenter har med seg en 29-27-ledelse fra første kamp til Montenegro.

- Alle som har en keeper på nivå med Katrine, har mulighet til å gå til topps i alle turneringer. Det er kun hun og Cecilie Leganger som har vist samme stabilitet siden 2006, sier Gyør-trener Karl-Erik Bøhn til Fædrelandsvennen. 

Katrine Lunde Haraldsen har stilt keeperkollega Katalin Palinger i skyggen denne sesongen. Et godt eksempel som trekkes fram av Bøhn, er forrige sluttspillskamp i den hjemlige serien. Györ lå under 17-21 ved pause etter at Palinger hadde voktet buret den første halvtimen. Etter hvilen kom den norske stjernemålvakten inn og sørget for at det hele endte med solid Györ-seier.

- Å sammenligne de to målvaktene blir som å sammenlikne Lionel Messi og Arne Larsen Økland. Begge er gode spillere, men den ene er litt bedre enn den andre. Jeg spiller med den målvakten jeg mener er best. Det er ingen som har fått håndballmålet til å virke så lite som Katrine. Jeg ble faktisk overrasket over hvor god hun er da jeg kom til klubben, sier den tidligere Larvik-treneren.

Med sammenlagtseier i søndagens finale vil Lunde Haraldsen ta sin tredje Champions League-tittel. Det er like mange som Cecilie Leganger har.

- Det er ikke nødvendig å prøve å rangere dem. De er de desidert beste målvaktene i verden. Katrine er bedre på distanseskudd, mens Cecilie trolig er litt bedre på nærskudd, sier Bøhn, som faktisk kunne tenkt seg at Lunde Haraldsen noen ganger var litt mindre nøye.

- Jeg hadde ikke brukt for mye energi på en kamp jeg vet vi vinner med ti eller tjue mål, men det blir nok en vane for henne. Jeg er imponert over tiden og engasjementet hun bruker på klubben. Katrine blir aldri mett på titler, sier Bøhn, som er ferdig som trener i den ungarske klubben 19. mai. Da skal han kun konsentrere seg om det ungarske landslaget.

Lunde Haraldsen synes det er gøy å høre at Bøhn skryter av prestasjonene hennes.

- Ja, det er veldig koselig å høre. Jeg føler jeg har spilt bra i det siste, og det er godt å ta med seg inn mot finalen. Når det er sagt, så er dette en ny kamp med nye muligheter, og da hjelper det ikke hva en har gjort før, understreker Kristiansand-jenta.

- Hva tenker du om sjansen til å vinne din tredje Champions League-tittel?

- Det blir tøft. Vi leder med to mål, og slik sett er vi litt på vei. Men jeg håper vi spiller en bedre kamp enn sist, sier 32-åringen. 

3 kommentarer


-12.05.2012 kl:23:18


Korti begynner kampen? :)
Larvik (og Norge) - håndball
-12.05.2012 kl:23:21


Anonym: Det står både 19.00 og 20.00 på handball.no.. så er litt usikker :s
Vilde Sofie
-13.05.2012 kl:14:31


Okei :)

Skriv en ny kommentar