OL gruppene er klare :)

Trekningen av gruppene i OL fant sted i London onsdag kveld og ga våre regjerende OL-mestere følgende motstandere i gruppespillet: Spania, Danmark, Frankrike, Sverige og Korea.

Bare tolv lag får delta i hver klasse i OL, så det blir tøffe kamper for alle lag helt fra dag en. Håndballjentene unngikk Russland som var i finalen i Beijing i 2008, men fikk Danmark som vant OL-gull i 2004, 2000 og 1996, samt Korea som tok de to gullmedaljene før det.

Landslagstrener Mia Hermansson Högdahl beskriver gruppen som tøff, men spennende.
- Det blir tøffe kamper her, og midt i juli møter vi jo tre av lagene i Nettbuss Scandinavian Open hjemme i Drammenshallen. Da kan vi få en god forsmak på nivået, sier hun og påpeker at det er lag med sterke olympiske tradisjoner vi skal møte. I tillegg var Sverige i EM-finale i 2010 og Frankrike i VM-finalen i 2011.

I herreklassen er Frankrike regjerende olympiske mestere, mens Danmark vant EM i januar. De to lagene møtes i gruppespillet i London.

Slik ble gruppene etter trekningen:

Kvinner

Gruppe A: Montenegro, Russland, Kroatia, Storbritania, Brasil og Angola.

Gruppe B: Norge, Spania, Danmark, Frankrike, Sverige og Korea.

Menn

Gruppe A: Frankrike, Sverige, Island, Storbritania, Argentina og Tunisia.

Gruppe B: Spania, Kroatia, Ungarn, Serbia, Danmark og Korea. 

Håndball spilles i OL fra 28. juli til 12. august. Kampoppsettet er foreløpig ikke klart, kun hvilke datoer kvinner og menn skal spille på.Man må jo møte de gode lagene før eller senere uansett,men det er jo en veldig tøff gruppe. 

 

Én kommentar


Leah
-31.05.2012 kl:21:18


Blir ikke lett nei! :/

Skriv en ny kommentar