Gratulerer med dagen :)

I dag har Katja Nyberg bursdag og hun fyller 33 år. GRATULERER!!

Dessverre har hun måtte legge opp på grunn av skade, og det synes jeg er veldig kjipt. Man skal legge opp fordi man har lyst selv ikke fordi man må gjøre det, og Katja har slitt med disse skadene lenge. Hun har vel (nesten) ikke vært med på et mesterskap uten at det har skjedd noe. Hun sto over VM 2005 kom tilbake i EM 2006 og fikk spille en knapp omgang før hun røk korsbåndet. I VM 2007 var hun vel forsåvidt skadefri(?), men  i OL måtte hun stå over noen kamper pga skader. Hennes siste kamp var OL finalen 2008 og hun fikk ihvertfall en verdig avslutning på karrieren. Det som er litt dumt er jo at hun blir stående med 99.  landskamper, hadde vært morro om hun hadde fått 100 før hun ga seg. Under VM 07 ble hun kåret til mesterskapets mest verdifulle spiller og etter OL ble hun utnevnt som æresmedlem i det finske håndballforbundet. 


Både Gro og Katja kom på stjernelaget under VM 2007. 


Katja mot den Dominanske republikk. 


Under EM 2006... 


Katja smiler for sitt første EM gull i 2004Katja med OL gullet :D


Katja ble født i Sverige, men oppvokst på Finland. Hun ble etterhvert norsk statsborger i 2001 :) Hun har spilt for Sparta IF (finsk lag), Stockholmpolisen IF (svensk lag) før hun dro til Norge for å spille for Larvik.  Der ble hun i sju sesonger og vant fem seriemesterskap, fire NM pokaler og cup winner cupen i 2005. Katje ble også kåret til ''Årets kvinnelige spiller'' i eliteserien i 2001 og 2005. Det ble Krim Ljubljana som fikk underskriften i 2005, mens i 2006 dro hun til Ikast (nå FC- Midtjylland) for å spille der sammen med Gro. I 2010 vendte hun nesa hjem mot Larvik og Norge, men det har ikke blitt mye spill pga av skader. Hun var også tilbake på en landslagssamling i 2010, men slet vel med skulderen og fikk ikke vært med på EM på hjemmebane.

Visste dere at Katja også har drevet med friidrett? Hun drev litt med høydehopp, der hennes rekord var 1, 67 meter. Hun satset mest på finsk nasjonalsport som var spyd, rekorden var 52, 50 meter. Ikke verst :)  

Som sagt står Katja med 99 landskamper og 321 mål, og det er ikke verst. Synd at vi har sett det siste av Katja på håndballbanen, men hun blir jo å se i Larvik de neste årene ihvertfall. (på sidelinjen vel og merke) 

Ingen kommentarer


Skriv en ny kommentar