Heia Norge, ja heia Norge...

Det ble en seier i dag, og godt var det. Norge har faktisk ikke vunnet en eneste kamp siden OL gullet i august, så nå var det deilig med en seier. 

I første omgang viste jentene bedre takter både fremover og bakover, de hadde ihvertfall tatt noen steg fra gårsdagen. Allikevel slapp de seg ned litt mot slutten og det ble litt slurving fremover. Allikvel så ble det en 16-12 ledelse til pause, og det skal vi være førnøyde med. Til tross for at jentene hadde litt mer å gå på. Ida Alstad, Linn Jørum Sulland og Heidi Løke styrte showet fremover. Kikki kom også mer med fremover, samtidig som landslagskapteinen meldte seg på scoringslista. De siste fem minuttene scoret jentene bare 1 mål, mens svensene scoret tre.  

I andre omgang startet bra, Sverige hadde et par feil og bom. Fra å lede 19-13 i starten av 2.omgang var stillinga plutselig 20-18 etter 40 minutter. Jentene holdt seg med en avstand på tre mål, men etter ca 20 minutter var svenskene plutselig ajour. Etter det scoret jentene og svenskene annen hver gang, men våres rykket to mål i fra. Det ble mye rot fra begge lag mot slutten og Norge rotet bort to matcballer helt på slutten. Katrine hadde to viktige redninger på slutten, to minutter før slutter satte Linka inn den avgjørende scoringen. Svenskene reduserte rett etterpå og det ble tilslutt 30-28. 

Ida Alstad og Heidi Løke scoret begge 7 mål. Heidi hadde kun en bom og var veldig god fremover i dag, skaffet også flere straffer. I tillegg hadde hun også flere fine sperrer som sørget for at Linn Sulland kunne komme opp å skyte. Ida slurvet litt på slutten og hadde et par bom, men jeg synes hun allikvel kom godt ut av det. Mye bra skudd og i tillegg er hun en terrier (som Harald sier) i forsvar. Katrine Lunde Haraldsen sto godt i målet i 1.omgangen, slapp seg litt ned sammen med forsvaret etter hvilen. Tvillingsøster Kristine L-Borgersen hadde noen fine aksjoner bakover, i tillegg til et par mål. 

Norge var bedre i dag enn i går. Det var flere kontringer etter gode forsvarsaksjoner + keeperredninger, spesielt i 1.omgang. De har mer å gå på, men det er godt å se at de er på gang. Det gjelder å finne ut hva som funker bak der og ikke. Det er fortsatt et par uker igjen til mesterskapet, så vi får håpe at det løsner litt mer nå fremover. Norge møter Frankrike klokken 16.45 i morgen, vi får håpe på enda flere forbedringer da. 


Forresten, var det noen som fikk med seg EM reklamen etter kamp i dag? Hvis ikke får du se på den etter kamp i morgen, regner med at den kommer dag også :) 

 

Ingen kommentarer


Skriv en ny kommentar