Var det Norge som spilte på lørdag?

For en kamp av de norske jentene.Var det de samme jentene som spilte på lørdag mot Ukraina? 

De startet med en 4-2 ledelse og det så bra ut, før Frankrike slo kraftig tilbake og scoret fire sjappe mål. Mye av grunnen til dette var at det ble gjort mange jenter 10 feil (som Harald Bredli kalte det) og Norge ga fra seg mange kontringsmål. Dekunne ha ligget flere mål under hadde det ikke vært for sørlendingen i målet. Bakover så var det ganske bra hele matchen, sammen med da nevnte Katrine. Da det gjensto 10 minutter igjen av omgangen la Norge bort feilene og begynte å treffet målet i stedet for. Kikki satte inn 7-8, Anja fulgte opp og utlignet til 8-8. Linn Gossé hadde ikke en god dag på lørdagen, men fikk sjansen igjen i dag. Hun fortsatte festhåndballen med å sette inn 9-8, resten av jentene fulgte etter. Norge spilte blant annet flere gode undertallsperioder! Til pause sto det 14-10. 

Jeg skal ikke si at jeg følte meg trygg i pausen, for jeg visste at Norge har spilt gode 1.omganger før og rotet seg bort etter hvilen. Det var ikke tilfellet i dag, for nå skulle Norge har skikkelig revansj etter tre litt svake kamper i gruppespillet. 14-10 ble til 17-10, Frankrike fikk sitt første mål etter 5 minutter av 2.omgang. Norge økte med tre nye mål ved Linka, Anja og Linn S. Så fikk Anja en utvidsning, den undertallsperioden endte 1-1. Så stoppet det litt opp for Norge igjen etter en ny utvisning, flere feil og noen bom. Da tok Linka ansvar, snappet ballen og løp lynraskt oppover og satte ballen i målet. Da våknet de andre jentene opp igjen også, selv om Ida bommet på neste angrep så var Heidi rask hjem og fikk snappet ballen. Ikke lenge etter satte hun selv ballen i mål etter en god pasning fra Stine. Linn scoret mål nummer 24,25,26 og Norge ledet plutselig med 10 mål. Stine ville også være med på målfesten før Linka satte inn sitt femte. Maja Jakobsen fikk spille de siste fem minutten og satte inn et fantastisk mål. Camilla avsluttet kampen med en nydelig trick etter en redning fra Katrine, bare for å sette Frankrike ordentlig på plass. Kampen endte 30-19, og Norge har et godt utgangspunkt mot en eventuell semifinale. 


//dagbladet


Spillebørsen i dag (det blir morro å sette karakter i dag) : 

3.Karoline Næss:  Spilte ikke
4. Stine Bredal Oftedal: 5 Gjør mye bra, men det blir også litt slurv. Finter seg igjennom og setter inn et fint mål, har også en god assist til Løke. 
5. Ida Alstad: Ikke en veldig god kamp av Ida i dag, tre bom og flere feil. Synd, for hun startet så bra mot Serbia. 
6. Heidi Løke: Figther på streken og var også god bakover. Hadde flere gode retur løp, ble litt usynlig fremover til tider. 
8. Karoline Dyhre Breivang: 7 Sterk bakover, som vanlig. Har også noen fine mål, hennes beste EM kamp. 
9. Kikki Lunde-Borgersen: 7 Styrer spillet bra fremover, selv om det blir noen bom. Står strålende bakover sammen med Marit. Kikki er på gang, hennes beste EM kamp. 
11. Anja Edin: 6 Det blir noen feilvurderinger her og der, men gjør allikvel et god innhopp. Har et godt samarbed med Karo og scorer 3 fine mål selv. 
12. Silje Solbeg: Spilte ikke
13. Marit Malm Frafjord: 8 Kaptein med stor K i dag. Står strålende bakover og tar også ansvar fremover. Scorer 3 mål selv og spiller en fantastisk kamp :) 
14. Ida Bjørndalen: Spilte ikke
15: Linn Jørum Sulland:  En meget god kamp av Sulland, men banens beste? For all del hun skal ha skryt for hun er delaktig i Norges spill, men tre bom bak fra banen + et par feil gjør henne ikke til banens beste spør du meg. Allikvel har hun vært en av de mest stabile for Norge, hadde en svak start mot Serbia, men har hevet seg betraktlig etter det :) 
16. Katrine Lunde Haraldsen:  Står en strålende kamp i dag, ender opp med en redningsprosent på 44 (på den strenge statistikken). Har flere verdensklasseredninger i dag, Katrine er tilbake :D 
18. Linka Rigelhuth Koren: 8 Står opp bakover mot to av EMs kanskje beste venstrekanter, snapper flere baller og scorer på 5 av 6 skudd. Har et par feil, men ellers er det ikke mye å pirke på. Synes hun blir litt glemt av aviser og eksperter, noe som er synd. 
19. Linn Gossé: En herlig revansje fra venstrekanten, og hun gjorde et godt innhopp for en svak Herrem i dag. Godt å se :)  
20. Maja Jakobsen: - Spilte i fem minutter, men setter inn et veldig fint mål på slutten :) 
23: Camilla Herrem: 3 Svak kamp av Camilla, synes ikke hun er i toppform om dagen. Setter inn en fin trick helt på tampen av kampen! 

Går etter Dagbladets skala: 1= Bånn, 2= Benken venter 3 = Svak, 4 =skuffende, 5 = middels, 6 = god 7= meget god, 8= strålende, 9 = verdensklasse og 10 = historisk. 
 

4 kommentarer


HÃ¥ndballfrelst
-10.12.2012 kl:22:10


Helt enig med om at Linka blir glemt. Hun snappet mye i forsvar...
Sondre
-10.12.2012 kl:22:41


Det var kjempe spennede kamp på starten fikk ikkje med meg alt, men Norge var kjmepe FLINKE!
-10.12.2012 kl:23:00


Du virker noenganger litt negativ til Sulland.. Min mening er at hun var banens beste :)
Larvik (og Norge) - håndball
-10.12.2012 kl:23:24


Anonym: Det er ikke meningen å virke negativ mot henne.. men jeg synes hun noen ganger blir skrytt opp i skyene noen ganger.

Skrev blant annet: ''Allikvel har hun vært en av de mest stabile for Norge, hadde en svak start mot Serbia, men har hevet seg betraktlig etter det :) '' Hun har fortjent BB prisene i de to andre kampene.. men nå synes jeg flere spillere var bedre enn henne. Hun var absolutt ikke dårlig, men hun var ikke Norges beste i dag.

Men hver sin mening :)

Skriv en ny kommentar