De nominerte til Idrettsgallaen...

I janauar er det nok en gang tid for håndballgallaen, og det var faktisk etter idrettsgallen 2011 at jeg bestemte meg for å lage denne bloggen. 

Håndballjentene er nok en gang nominert til flere priser, både som årets navn og lagspill. Kanskje ikke så rart? De representerer Norge på en veldig god måte. Det har i år blitt både OL gull etter en dårlig start, her måtte de virkelig kjempe for medaljen. Det er vel en stund siden det har vært så hardt å få gullmedaljen, de gikk jo på et par smeller. Heldigvis kom de sterkere tilbake og det er en god prestasjon. I tillegg ble det EM sølv for en ukes tid siden. Mange mener kanskje det er et ''nederlag'', men sølv er ikke dårlig. Vi har kanskje blitt litt bortskjemte med disse gullmedaljene de siste årene. Montenegro var best i finalen og det var kanskje godt for håndballen at det ble et lite troneskifte. Jeg tror bare jentene får enda mer motivasjon til å ta tilbake gullmedaljen neste år. MEN det blir en hard kamp, Montenegro (og de andre lagene som faktisk har sett at det går ann å slå Norge nå) er nok sultene på mer gull. Nå blir det enda mer spenning i de fremtidige mesterskapene. 

I tillegg er Marit Malm Frafjord nominert til årets lagspiller, fortjent.  Før OL slet hun med skade og var ikke med på oppkjøringskampene, men klarte å lede Norge til gull, Hun sto frem da det gjaldt som mest, det samme gjaldt i EM. Hun slet med motivasjonen etter en hard sesong, men kom seg tilbake. Hun sviktet ikke laget og jeg håper hun får denne prisen. Synes vært en fantastisk kaptein for Norge i de siste tre mesterskapene.

Det ble diskutert litt på VG debatt om hvem som fortjente å bli nominert til Årets lagsspiler av håndballjentene, Kari Aalvik Grimsbø og Linn-Kristin Riegelhuth Koren ble også nevnt. Dette er to spillere jeg også synes hadde fortjent å blitt nominert. Dette ble skrevet om Kari: '' Grimsbø er for min del selve definisjonen på hva årets lagsspiller er. Hun har bestanding satt laget foran seg selv, sittet trofast (og fortjent) på benken og sett Lunde Harladsen herje for Norge i mål, mesterskap etter mesterskap. I OL 2012 fikk hun endelig sitt store gjennombrudd. Katrine Lunde Haraldsen spilte en svak OL turnering og Grimsbø kom inn og reddet Norge gang på gang. Selv med storspill i flere kamper ble hun nok en gang plasser på benken, til fordel for KLH. Allikvel kom hun inn igjen og leverte storspill'' (MIaWallace på VGD) Men som sagt så synes jeg Marit fortjener nominasjonen, jeg er glad for at en av de ble nominert. 

Thorir Hergeirsson ble også nominert til årets trener. Han har jo ledet Norge til VM og OL gull det siste året + et EM sølv. Ikke verst det :)   

Ingen kommentarer


Skriv en ny kommentar