Norge - Serbia

Med en nyslått kaptein ved roret møtte Håndballjentene fredag kveld Serbia til dyst i Nettbuss Open i Gøteborg. Etter en kamp med ujevne prestasjoner fra de norske jentene, kom Linn Gossé (bildet) og Norge sterkt tilbake i siste minutt og vant 25-24.

 

Anført av en solid Stine Bredal Oftedal, for anledningen utnevnt til kaptein, var det et ungt og urutinert norsk lag som møtte et nesten like urutinert Serbia i den første av tre kamper i firenasjonersturneringen i Gøteborg.


Og det startet ujevnt for de norske jentene, og midtveis i første omgang lå de to mål bak serberne. Etter tre kjappe skåringer av Linn Gossé var imidlertid Norge i føringen, og gikk til pause med ledelse 13-9.
Mia Hermanson Høgdal fortalte til TV2 i pausen at de var fornøyd med måten de avsluttet andre omgang på, og at de ønsket å sette det samme tempoet fra start i andre omgang.
Det klarte Håndballjentene til gangs, og etter halvspilt andreomgang - og en nydelig perle av et trickskudd fra kantspiller Veronica Kristiansen sto det 13-20 i norsk favør.

Siste del av kampen rotet imidlertid de norske jentene seg bort, og Serbia knappet innpå Norges ledelse. Med 30 sekunder igjen på klokka viste tavla 24-24, men et kjapt utspill fra Stine Bredal Oftedal til en strålende opplagt Linn Gossé på kanten brakte jubelbrus over den norske benken. En fornøyd Thorir Hergeirsson kunne dermed konstatere at jentene hans fortsatt har det i seg, og smilte fornøyd over seier 25-24.

- Vi faller litt på presisjonen i andre omgang, og det er litt irriterende at vi glipper den ledelsen! Men vi vinner, og det syns jeg vi skal ta med oss videre! fortalte en alltid like blid Stine Bredal Oftedal til TV2 etter kampslutt.

Kampfakta Serbia-Norge 24-25 (9-13)
Lisebergshallen, Gøteborg
Antall tilskuere: 400

Norges målskårere:
Linn Gossé 8, Ida Bjørndalen 4, Stine Bredal Oftedal 3, Stine Skogrand 3, Veronica Kristiansen 3, Sanna Solberg 2, Lise Løke 2.

Toppskårer Serbia: Sladana Pop-Lazic og Jovana Stoiljkovic, begge 5 mål.

Utvisninger: Serbia ingen, Norge 1x2 minutter.

//handball.no 

Ingen kommentarer


Skriv en ny kommentar