Ute før de har startet

Denne helgen har de siste avgjørende play- off kampene blitt spilt og det er klart hvem som får spille VM i desember og ikke. Det som er mest sjokkerende er at både Sverige og Russland er ute før det hele har startet. 

Russland har spilt alle EM og VM siden 1973, men denne gangen ble det satt en stopper på det. Nederland tok en overraskende seier over den tidligere regjerende verdensmesteren. Det skal sies at Russland vant 27-26 på bortebane, men på hjemmebane (av alle steder) gikk de på et 33-21 tap. Det vil si at Nederland er klare for VM i Serbia. Hvem hadde trodd det? Russland har vunndet VM hele 4 ganger, i 2001,2005, 2007 og 2009. Det begynte å gå nedover i EM 2010, der de endte på en 7.plass. Det ble etterfulgt med en 6. og 7.plass i de påfølgende mesterskapene. 
Sverige vant senest i 2010 EM sølv og har vært et lag å regne med de siste årene. Denne gangen må de bli igjen hjemme etter å blitt slått av Polen! 

Fra Europa er disse lagene med i VM: Norge,Makedonia,Serbia, Ungarn,Spania,Frankrike, Polen,Romania, Nederland, Danmark, Tjekkia,Tyskland
Fra Asia:  Kina, Japan og Sør-Korea
Amerika: Brasil, Argentina, Paraguay, Den Dominanske Republikk
Afrika: Angola, Kongo, Algerie, Tunisa
og Australia

Det er jo ingen tvil om at de lagene som vanligvis ikke er med i EM er en smule svakere enn Norge blant annet. Det blir enkle seiere mot flere lag, noe som ikke er en like stor fordel alltid. Norge kan jo ende opp med flere av de såkalte ''svake'' lagene i gruppespillet. Det vil si at de ikke får like god matching og kan få en smekk i et eventuelt mellomspill eller hvordan det er i VM. Kan hende de går rett til 1/8 finale og da er de jo vinn eller forsvinn. Nå skal det sies at Norge har kommet godt ut av det i tidligere mesterskap, så jeg ser ingen grunn til at det blir noe endring på det nå. Men man vet jo aldri. Australia blant annet har havnet på siste plass i hvert mesterskap og Kongo og Algerie er vel kanskje ikke noen trussel. Kina havnet på en sisteplass i Norges gruppe i fjor, så heller ikke de er et lag vi kan regne med.

Sør-Korea er et sterkt lag, men det er ingen tvil om at de satser mest på OL. Allikvel er det er lag vi skal passe oss for, de spiller på en helt annet måte enn Norge. Vi har slitt mot de flere ganger tidligere! Serbia viste at de er et lag å regne med, spesielt på hjemmebane, endte med en 4,plass i fjorårets EM. Ungarn er et sterkt lag som endte på en 3.plass i EM, men ble allikvel slått 30-19 av Norge. Frankrike og Spania er også to lag som skal regnes med i toppen. Danmark holdt på å slå oss under OL i fjor, og kom på 5.plass i EM. Kan være en trussel, men Norge har hatt overtaket en god stund i avgjørende kamper. Romania har også vist seg å være et sterkt lag og det har blitt flere tøffe matcher mot dem. Brasil viste under VM 2011 på hjemmebane at de er et tøft lag, samme gjorde de i OL 2012. De ledet over Norge til pause i kvartfinalen, men etter det sviktet det totalt og de gikk på en smell. Kan allikevel regnes som et sterkt lag og en liten trussel. Tiltross for at Nederland slo Russland og Polen slo Sverige, så tror ikke jeg de er Norges største trussel.  Montenegro er ihvertfall et lag vi skal passe oss for. Det har vært jevnte og tette kamper mot dette lag i de tre siste mesterskapene. Under VM 2011 ble de slått 28-27 i gruppespillet. Montenegro debuterte da i VM og kom på en 10.plass totalt. Under OL 2012 møttes lagene i finalen og Norge fikk gullet etter en 26-23 seier. Montenegro fikk revansje under EM samme år og vant 34-31. Det skal sies at de ble to ekstra omganger og Norge ble kjørt fra i siste ekstra omgang. En sterk prestasjon av Montenegro!! 

Dette ble en liten vurdering av de sterkeste lagene etter min mening. Det er fortsatt lenge igjen til mesterskap og alt kan skje før den tid. Vi vet heller ikke hvordan Norges tropp til VM ser ut enda, blant annet er vår kaptein Marit Malm Frafjord usikker frem mot mesterskapet. Hun måtte operere skulderen tidligere i år og det kan ta opptil 6 måneder før den er bra igjen. Det skal sies at Thorir har prøvd ut flere nye jenter de siste halvåret og det har sett veldig bra ut. Det er ca 6 måneder til åpningskampene i mesterskapet :)  

 
Det blir ingen gjensyn med Sverige (øverst til venstre) og Russland (øverst til høyre),
men det blir nok noen harde matcher mot Brasil (midten øverst), Montengro (nederst, venstre) og Ungarn. 
Det spørs jo selvfølgelig hvem Norge møter i gruppespill, osv da!! 

 

2 kommentarer


slagelse
-10.06.2013 kl:21:58


Det er noen store bomber at Sverige og Russland ikke har klart å komme seg til VM, spesielt Russland. Synd, for der ble vi snytt for et egentlig fantastisk lag.
Larvik (og Norge) - håndball
-13.06.2013 kl:00:26


slagelse: Det var det absolutt, jeg måtte lese det både en og to ganger for å skjønne at det ikke var tull.

Skriv en ny kommentar