Status landslaget..

Marit Malm Frafjord er usikker til VM og derfor har Isabel Blanco fått en plass i troppen som skal til Tsjekkia om ikke så lenge. Gro Hammerseng mener at Isabel er god nok til å være Norges førstevalg på streken. Dette også til tross for at vi har Heidi Løke på strekplassen. Isabel er sterk både fremover og bakover, og jeg skal nok si at jeg er litt enig i det Gro sier. Heidi, er dog, en av verdens beste strekspillere fremover. Med en Heidi og Isabel i troppen hadde det ihvertfall blitt veldig bra. Du kan lese mer HER!! 
Marit sa på Håndball Xtra at hun håpet å være tilbake i oktober, men at det var vanskelig å si om det ble noe VM. I tillegg kjemper Hanna Yttereng og Susan Iren Hall om en plass, selv om sistenevnte ikke har fått noe plass i troppen mot Tsjekkia. June Andenæs ligger også å lurer litt bak, blir spennende å se hvordan hun klarer seg i Russland. 
Mellom de venstrehendte er det også stor konkurranse. I troppen til Tsjekkia har Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Stine Skogrand, Maja Jakobsen og Linn Jørum Sulland fått plass. Bak lurer Ida Bjørndalen og Nora Mørk. Sistenevnte er tilbake etter 6 kneoperasjoner og trener nå 4 dager med håndball i uka!  
Jeg er nesten sikker på at Linka er bankers, synes også hun har bevist at hun skal være med i en VM troppe hittil. Linn Sulland har vært veldig opp og ned det siste halvåret, så jeg mener at hun ikke burde være helt trygg. Allikvel tror jeg nok Thorir velger å ta henne med. Ida Bjørndalen håpet at grunnen til at hun ikke ble tatt ut  nå var at hun hadde klubbkamp når samlingen er. Allikevel har hun tøff konkurranse fra en Maja Jakobsen og Stine Skogrand. Sistenevnte viste hva hun var god for under flere treningskamper med landslaget, og jeg kunne tenkt meg en Stine Skogrand i VM. Som sagt ligger også Nora å lurer, og jeg hadde ikke hatt noe i mot det heller. Spørsmålet er om hun tåler den belastningen, for hun er fortsatt ikke helt 100 % klar. Selv håper hun på en telefon fra landslagsjefen, så får vi se da om den kommer eller ikke i løpet av høsten.   En annen som heller ikke har fått plass i troppen er Byåsens Camilla Herrem. Hun har vært skadet og hatt en operasjon i hælen som har gjort at hun ikke har fått spilt på en stund. Thorir sier at det er to grunner til at Camilla ikke er med i troppen: ''  Vi vil se Camilla være med for fullt over tid og det er tøff konkurranse på venstrekanten'' Han sa også til Adresseavisen at det ikke ersikkert at Camilla kom med til VM, selv om hun er skadefri.  Allikvel sier han at de får sett henne mye fremover og at Camilla kommer til å melde seg på landslagsdiskusjonen raskt.  Camilla og hennes ene konkurrent Linn Gossé møttes til kamp i går, for å kjempe seg til finalen i kvalifiseringen til Champions League. Camilla og Byåsen vant så vidt 21-20, og gikk videre. Allikvel var det vel Linn Gossé som kom best ut av det målmessig med sine 7 mål på 11 skudd. Det siste skuddet ble vel tatt litt i sinne, to sekunder før slutt, siden hun ble snytt for en straffe. Hun ble også kåret til Tertnes beste. Camilla Herrem der i mot bommet på tre 100 % sjanser og fikk ingen mål. Kanskje hun får en liten revansje i kveld mot Leipzig? 
Den tredje som kjemper om plass i VM er Stabæks Sanna Solberg. Hun var ute i fjor siden hun var skadet store deler av sesongen, men har kommet bra tilbake. Sanna har også en stor fordel siden hun er sterk i forsvar, både som fremskutt 1'er og 2'er.  Camilla ser du blant annet i aksjon klokken 18.00 mot Leipzig, de skal kjempe om en plass i Champions League. Linn Gossè møter BNTU - Belaz Minsk Reg for å kjempe om 3.plassen og for en plass i 3.runden i Cupvinner-cupen :) Blir det en 4.plass på Tertnes så kommer de inn i runde 2. Kampen begynte 15.30 er i gang på TV2 sumo nå! 

På keeperplassen blir det også spenennde. Kari Aalvik Grimsbø er tilbake etter fødsel og startet med å vinne 30-28 mot Viborg i går. Katrine Lunde, Stine Liden og Silje Solberg er med til Tsjekkia og det er gode alternativer bakerst. Stine var med landslaget i april mot Sør-Korea, men etter 12 minutter på banen måtte hun takke for seg. Målvakten fikk nemlig skade i ankelen og fikk nesten ikke vist seg frem da hun debuterte for Norge. Silje Solberg måtte komme til unnsetning da Kari Grimsbø fortalte at hun var gravid, og dermed fikk hun mesterskapsdebut i EM i Serbia.  Så får vi se da om Kari rekker å snappe plassen tilbake før et eventuelt VM. 

 

Kamilla Sundmoen er også tilbake fra skade, det samme med Karoline Næss som har slitt med ryggen tror jeg. Ingen tvil om at Thorir får noen vanskelige avgjørelser fremover, og det blir spenennde å se hva som skjer i løpet av høsten :) En ting er sikkert, bare 16 spillere får være med å kjempe om medalje i VM. 

Jeg kommer til å skrive en liste om hvem jeg tror kommer med til VM etter turneringen i Tsjekkia!! Det skal spilles EM kvalifisering allerede i oktober og jeg tror også de som spiller der blir med til VM. Selvfølgelig kan det skje noen endringer hvis noen spillere tåler belastningen bedre frem mot november/desember. 
Hvem tror du blir med eller er det for tidlig å si?  
 

2 kommentarer


slagelse
-11.09.2013 kl:13:44


På streken vil jeg ha Heidi Løke og Blanco. I mål vil jeg ha Katrine Lunde og Kari Aalvik Grimsbø. Det er veldig kjekt å se at Silje Solberg vokser og utvikler seg, men Grimsbø er mer rutinert og har mer å bidra med. Jeg tror Grimsbø kommer tilbake til OL formen sin snart og da kan hun utfordre Katrine Lunde. Det har vi godt av.
Larvik (og Norge) - håndball
-11.09.2013 kl:21:53


slagelse: Veldig enig i den..
Fikk veldig sansen for Grimsbø og håper hun fortsetter sånn når hun kommer tilbake :) Silje er en spennende spiller for fremtiden..

Skriv en ny kommentar