EM kvalikk

Det ble en 25-23 seier etter en jevn og spennende kamp mot Romania. 

Jentene slet en del fremover og det var ikke så lett å komme seg igjennom Romanias forsvar, tiltross for at det var store åpninger der. Det lå veldig flatt og det var derfor litt vanskelige for Heidi Løke som sto på streken. Det første kvarter ble det mye feil og bom fremover, men Karoline Dyhre Breivang sto frem og scoret 3 av Norges 5 mål. Nora kom innpå etter ca 20 minutter og spilte ut omgangen. Hun trengte litt tid på å komme i gang og det ble noen raske avgjørelser. Stine Bredal Oftedal kom også innpå og var et friskt pust. Bakover sto laget velidg godt med en god Katrine Lunde i målet - Ida Alstad, Karoline og Mari Molid var bauter i forsvaret. Synes Mari gjorde en veldig god kamp bakover, i tillegg til at hun skaffet en straffe. 

I andre omgang fortsatte det gode bakoverspill, men det ble noen glipper her og der. Thorir prøvde ut litt forskjellig og det var flere som fikk prøve seg bakover, derfor ble det litt rot. Veronica Kristiansen fikk også prøve seg sammen med Mari og Ida bak der. Fremover fortsetter det som i 1.omgangen, jentene mangler tempo og det fine angrepsspillet kommer ikke før helt tilslutt. Kampen er jevn hele veien og heldigvis for Norge så gjør Romania mye dumt også. De norske jentene, med Karoline i spissen, er kalde og klare på slutten. Katrine, som ikke hadde en like god andre omgang, redder et veldig viktige skudd helt på tampen. Heidi setter inn 24-22, men Romania reduserer like etterpå.  Norge får nok en sjanse, og hvem andre enn Karoline skal sette inn den? En sliteseier, men 2 poeng er 2 poeng. Det å vinne på bortebane mot Romania er utrolig bra, og jentene visere at de kan holde hodet kaldt når det gjelder som mest. Det var et ungt og urutinert lag som spilte en god periode, men de viser at de har noe der å gjøre. Viktig for fremtiden og for VM senere i år. 


Spillerne: 
Mari Molid 7 - Står frem i forsvaret og hun gjør en veldig god kamp. Hun har ikke fått så mye tillitt tidligere, og det er bra å komme tilbake på den måten. 
Stine Bredal Oftedal 6 - Setter finter og spiller opp de andre veldig bra. Et frisk pust i playmakerrollen. 
Ida Alstad 4 - Gjør en god jobb bakover med Karo og Mari. Får det ikke til fremover og det trekker henne en del ned. 
Heidi Løke 5 - Fighter og sloss på linja, men blir lite brukt. Mye grunnet at Romania spiller så flatt. Er kald mot slutten og setter inn et par viktige mål 
Nora Mørk 6 -  Gjør comeback på landslaget. Blir til tider velidg het i toppen -> som fører til stygge feil. Men hun skaffer straffer, har flere målgivende og scorer noen fine mål. 
Karoline D. Breivang 8 BB - Er en bauta bakover, selv om det glipper noen ganger. Er også Norges beste fremover og blir toppscorer med 6 mål. Står frem som kaptein. 
Linn Sulland 2 - Sulland skuffer nok en gang. Et mål (som fort kunne blitt redda) + et par bom det lille kvarteret hun får spille. 
Veronica Kristiansen 4 - Har et par assist og skaper litt fart fremover, gjør også en grei jobb bakover.
Linka R. Koren 5 -  Er sikker på straffemerket, tiltross får en bom. Setter inn returen, så da er hun tilgitt. Får lite å jobbe med fra kanten, men er viktig i sluttminuttene
Linn Gossè 2 - Får det ikke til i dag, verken forover eller bakover. Synd! 
Sanna Solberg 3 - Får, i likhet med Linn G, ikke det helt til i dag fremover. Går en opp siden hun er rask hjem og gjør det bra i perioder bakover.
Katrine Lunde 6 - Har en fantastisk 1.omgang, men dabber litt av etter hvilen. Er allikvel viktig og varter opp med en matcvinner redning helt på slutten. 

Pernille, Kamilla og Maja kommer ikke på banen i dag. Silje kommer inn på en straffe og sitter å ser på Katrine i målet. Hadde jeg vært Thorir hadde jeg satt på henne når det ikke gikk så bra med Katrine, så kunne eventuelt sistnevnte ha kommet uttpå igjen. Kamilla og Pernille er jo forsåvidt bare med som reserver virker det som, de var jo ikke med i det første uttaket. Kamille har vært skadet lenge og var egentlig ment for rekruttlandslaget denne gangen. Det er mange i hennes posisjon som vil vise seg frem + at Anja muligens rekker VM (håper vi.) Det ser bra ut for Isabel også nå, så det er liten sjanse for at Pernille blir med til Serbia da. Vi får se om disse fire får en mulighet på søndag, i returoppgjøret mot Romania. 

Karoline Dyhre BreivangMari Kristine Søbstad MolidNora Mørk 

 

6 kommentarer


Anniken
-24.10.2013 kl:17:02


Hvorfor finner jeg ikke denne kampen på tv2 sumo ??
Larvik (og Norge) - håndball
-24.10.2013 kl:21:07


Anniken: Den gikk på Viasat 4 :) Kampen på søndag går på TV2 :)
Anniken
-24.10.2013 kl:21:37


Vet du hvorfor den ikke blir lagt ut på tv2sumo?:)
Larvik (og Norge) - håndball
-24.10.2013 kl:22:47


Anniken: Fordi den gikk på Visat 4.. de tilhører ikke TV2 ;)
Anniken
-26.10.2013 kl:18:12


Åja, tusen takk:)
-02.11.2013 kl:15:05


Ida Alstad fikk til en del fremover!

Skriv en ny kommentar