Topp oppgjør

I dag er det klart for toppoppgjør i Postligaen og det mellom 1. og 2. plassen i serien. Det er faktisk Byåsen som ligger øverst, inntil videre, men det er fordi Larvik ble snytt for 22 + mål. Fredrikstad spilte med en ikke spillerberettig spiller i andre serierunden, og kampen ble satt til 0-0. Larvik fikk dog 2 poeng uansett. Det er 6 mål som skiller lagene, så får vi se da hvordan det ender i kveld. 
Larvik hadde en helt ok kamp i helgen mot Bera Bera. Det var litt som kladdet både fremover og bakover, men Larvik kjørte inn til en solid seier allikvel. Seieren sikret videre spill i hovedrunden i Champions Leauge. Gro Hammerseng og Linn Sulland var friske fremover i denne kampen, også Nora Mørk var som vanlig god. Hun ble dessverre skadet i kampen, men er tilbake i kveld :) Larvik må opp noen hakk for å slå Byåsen. 


Nora mot Byåsen i sluttspillfinalen 2012! 


Mange trodde vel at Byåsen ville være veldig svekket denne sesongen, uten både Ida Alstad og June Andenæs, men de har faktisk overrasket. Eller det er vel ikke så overraskende at de er gode, men de har satt de andre solvkanditatene veldig på plass. De vant blant annet 42-22 mot Storhamar (som har sviktet litt i det siste)  og 38-27 mot Stabæk.  Kan de klarre å tukte Larvik også? 
Her er litt statistikk, hentet fra larvikhk.no:

Totalt har klubbene støtt på hverandre 73 ganger tidligere i de hjemlige
turneringene. Her kan man ikke si annet enn at Larvik har statistikken i ryggen.
På de 73 kampene har 61 endt med seier til Larvik, 6 har endt uavgjort og 6 er
tapt.
I seriesammenheng har det vært 44 oppgjør hvor statistikken forteller at Larvik
har vunnet 34 kamper, spilt 6 uavgjort og 4 er tapt.
Sist gang Byåsen vant en kamp mot Larvik var i Cupfinalen i 2007. I
seriesammenheng må vi tilbake til sesongen 1995/96. Den sesongen vant Byåsen
begge oppgjørene- 25-20 i Trondheim og 27-22 i Larvik.
Sist gang Larvik ikke vant en kamp mot Byåsen var i november 2009 da det
endte uavgjort foran en fullsatt Arena Larvik. Siden har Larvik vunnet de siste 17
møtene mot Byåsen ? 7 i Postenligaen, 6 i sluttspillet og 4 i Cupen (NM).


Det er mange kamper i kampen. Nora Mørk/Linn Sulland vs Tonje Nøstvold, Thea Mørk vs Camilla Herrem, Terese Pedersen vs  Alma Hasanic. Vil si at keeperkampen blir den viktigste og mest spenennde i kveld. Tidligere har det vært Cecilie Leganger som har regjert i disse oppgjørene, men hun er skadet. Blir spennende å se hvordan Alma klarer seg i kveld. Larvik mangler også Tonje Larsen i forsvaret. Heldigvis er både Isabel Blanco og Anja Edin tilbake i troppen, det er viktig!! 

TV2 sumo. 19:00. Toppoppgjør. Kjør på! 

#larvikhk #handball #gøy 

Ingen kommentarer


Skriv en ny kommentar