Champions League trekning

I morgen er det Champions League trekning, og da får vi se hvilke lag Larvik møter. Siden de ble nummer to i gruppa møter de to gruppevinnere og en gruppetoer, noe som er et litt vanskeligere utgangspunkt enn hvis de hadde blitt nummer 1. Allikvel så må alle lag slås for å nå toppen, er de gode nok til å vinne CL så vinner de disse kampene i hovedrunden :) Jeg har trua på at det går veien for Larvik, selv om det har gått litt så som så i det siste. 

Disse er med videre: 

Gruppevinnere: Gyør, FC Midtjylland, Krim og Vardar
Gruppetoere: Larvik, Sävehof, Budcnost og Thüringer

De som har spilt i samme gruppe kan ikke  møtes igjen i hovedrunden, så Larvik kommer ikke i samme gruppe som Vardar uansett. Allikvel er det tøffe lag som venter. Larvik tapte 4 av 4 kamper mot Gyør i forrige sesong (møtte de i hovedrunden og finalen), og selv om de har mistet et par spillere så er Gyør fortsatt sterke. De vant samtlige av sine gruppekamper denne sesongen, og jeg tror faktisk de var det eneste laget som gjorde det. Gyør er et lag vi har møtt i flere sesonger på rad og det er alltid tøffe matcher mot dem. De møttes i 09/10 sesongen i hovedrunden, da ble det 29-27 seier hjemme og 28-23 tap borte. Da Larvik vant CL året etter møttes også lagene i hovedrunden, der ble det en skrell på hjemmebane med et 25-16 tap. Da manglet laget blant annet Gro Hammerseng som var syk, men da lagene møttes på bortebane var det et annet lag som entret banen. Stillingen ble 24-18 etter en kontringsoppvisning fra Larviks raske kanter. Nok et tap og en seier ble det sesongen etter (11/12), Larvik måtte vinne mot Gyør (som allerede var videre) for å nå en semifinale. Karl Erik Bøhn var tilbake i Arena Larvik for første gang etter sparkingen året før. Han satte blant annet Katrine Lunde på benken i hele kampen, og det var ikke et så tent Gyør lag som var på besøk. Det endte ihvertfall med en klar 32-25 seier!  Mot Gyør går det litt begge veier, det har vi jo sett de siste sesongene. Allikvel er de vel en av forhåndsfavorittene til å vinne hele greia nok en gang. Allikvel så skal Larvik klare å ta de, men da må de være veldig konsentrerte og skjerpa hele kampen igjennom. 

 

Larvik møtte Krim i semifinalen forrige sesong. Da tapte de 24-22 hjemme, men vant 27-19 borte etter en meget god kamp. FC Midtjylland var i samme gruppe som Larvik i 11/12 sesongen, det ble en 26-22 seier på bortebane og  et litt overraskende tap 27-20 på hjemmebane. Sävehof møtte vi i gruppespillet i fjor, og det ble to seiere -> 39-31 hjemme og 29-25 borte. Det er vel forsåvidt et lag Larvik skal slå, men det ble to tøffe matcher i fjor. Husker at Larvik ikke var helt på topp, spesielt ikke i forsvar. Det ser vi jo når de slipper inn hele 31 mål, dog scoret de mye fremover :) 
Buducnost var laget  jentene måtte slå for å komme i CL finale i 2011, noe de klarte. Det ble en klar 25-20 seier hjemme, og det ble en tøff match i heksegryta i Montenegro. Kampen endte tilslutt 27-24 og Larvik kunne juble for sin første finale. Året etter fikk Budcnost en revansje med 22-20 seier i Larvik og en klar 23-13 seier på hjemmebane. Uff den kampen i Montenegro husker jeg var forferdelig å se på. Det var ikke mye som fungerte fremover for å si det sånn, 13 (!) mål ble det.. I fjor var det Larvik som ville ha revansje og det fikk de, og Buducnost ble til Buduknust i Arena Larvik. 26-28 ble resultatet etter en 20-18 seier på bortebane. 
Thüringer har vel ikke Larvik spilt mot etter det jeg ser. 

 

Én kommentar


slagelse
-24.11.2013 kl:23:56


Ja, Gyør blir tøffe å møte på i hovedrunden. De har mistet Lekic, men virkelig fått en erstatter av format i verdens beste høyre back i Katarina Bulatovic. Jeg syns Gyør forsterket på høyre backen, men fått en litt dårligere høyre kant etter at Radicevic dro. Hvis Larvik skal ha sjanse til å slå Gyør må de ha med Leganger og hun må spille godt. Leganger trengs i hovedrunden mot alle lagene.

Skriv en ny kommentar