VM 2013: Åpningskampen

Åpningskampen. Det er vel den kampen, utenom finalen, det er knyttet mest spenning til. Norge har som regel hatt noen dårlige åpningskamper, og det har blitt stilt mange spørsmål etter disse. Vil de skjerpe seg? Vil de ta gullet nå? Det var sånn det var etter VM smellen for to år siden. Da tapte vi mot Tyskland, et lag de fleste trodde vi ville slå. Men hvem var det som sto igjen tilslutt, med gullmedaljen? Det var Norge. Det var blant annet knyttet stor spenning til midtforsvaret uten Tonje Larsen og Gro Hammerseng, som ikke ble med etter EM gullet i 2010. Inn kom Gøril Snorroeggen og Kristine Lunde-Borgersen (som hadde fått en sønn med keisersnitt 10 måneder i forveien). 


Det var også knyttet spenning til forsvaret i kveld, for vi har slitt litt bakover. Også fremover har det blitt mye feil og bom, det så vi i kampen mot Sør-Korea forrige søndag. Kampen ble vel litt preget av disse feilene og bommene i kveld også. En perfekt åpningskamp kan vi ikke kalle det, men en normal åpningskamp? JA! 
Det er ofte litt nerver og ting må kjøres i gang før mesterskapet starter helt på alvor. Vi fikk jo en veldig ''avgjørende'' kamp i den første kampen, for dette var gruppefinalen. Det var gruppeseieren som skulle sikres, og den ble sikret med en 20-22 seier. Jeg tviler på at Norge vil gå på en smell mot Argentina,Paraguay (som tapte 40-6 mot Polen), Angola eller Polen i gruppespillet. Men man skal aldri si aldri, kampen er ikke vunnet før den er spilt. Norge blir uansett en av de fire som går videre til 1/8 finalen. 

Så til selve kampen. Etter 10 minutter hadde Norge kun scoret 1 mål, og bommet hele 8 ganger. Heldigvis kom Norge i gang igjen etter 11 minutter og scoret tre raske ved Linn, Karo og Ida.
Da kvarteret var spilt satte Thorir innpå Nora Mørk og Anja Edin, og det skulle vise seg å være et taktisk smart valg. Tiltross for at Mørk bommet på en straffe så gjorde hun mye bra fremover. Det så lyst ut da forsvarsspiler Mari Molid satt inn 8-8. Det var jevnt, men Nora Mørk satte prikken over i'en før pausen og sendte Norge til en 11-10 ledelse. 

Etter hvilen ble spillet skjerpet en del, og det hele startet  med en strafferedning av Katrine Lunde. Nora Mørk fortsatte sitt gode spill, mens Katrine hadde noen avgjørende redninger. Linn Sulland startet bra før hvilen, men det ble mye bommet i 2.omgangen. Tonje Nøstvold fikk prøve seg og satte inn 2 fine perler, får håpe det spilet fortsetter. Heidi Løke og Isabel Blanco fikk det vansklig inne på streken under hele matchen, og det le 0 mål fra strekplassen. Kantene ble også lite brukt, og de slet litt med kontringer. Det skal sies at Spania var flinke til å løpe hjem. 2.omgangen ble også preget av litt feil og bom, og Norge hadde bare en 2 målsledelse på det meste. Tiltross for to utvisninger (Herrem og Alstad) de siste 5 minuttene, så holdt de hode kaldt og suste inn til en 22-20 seier. Vi kan også takke Katrine Lunde for en fantastisk redning på straffe i sluttminuttene. Hun valgte å stå på målstreken, tiltross for at keepertreneren ville ha henne lengre ut. Dette var hennes 3. strafferedning for dagen. 

En Nora Mørk i toppslag (ble ogå kåret til banens beste av seerne) og en tent Katrine i mål hjalp mye for denne seieren. I tillegg sto forsvaret godt og kompakt etter hvilen spesielt, og det er bra å bare slippe inn 20 mål. En velspilt kamp var det ikke (ble vel over 20 feil og 20 bom), men de vinner og seier er seier uansett. Spania er et tøft lag å møte i en VM åpning!! De neste møtene blir ikke like tøffe, og Norge kan rullere mer på spillerne sine. Regner med at Veronica Kristiansen får sin mesterskapsdeby på mandag mot Argentina.  I tillegg får nok kantene mer å jobbe med i disse kampene. Håper Linka får mye spilletid og at hun kan spille på seg litt selvtillitt igjen, det har vært mye bom fra den kanten nå. 

Spillerbørs:
Silje Solberg - spilte ikke
Katrine Lunde (11 redninger/ 31 skudd (35 %)) 7 - Man kan fort la seg lure av gode/dårlige statistikker.
Katrine Lunde var ikke på sitt beste, totalt sett, idag. Allikvel er hun best når det hele skal avgjøres, 3 strafferedninger er mer en godkjent 
Mari Molid 5 - Scorer et mål og er god bakover. Var best i den 2.omgangen!
Stine Bredal Oftedal - Spilte ike
Ida Alstad 3 - Taper litt bakover og drar på seg to utvisninger. Får det heller ikke helt til helt forover. 
Heidi Løke 3 Får mye juling, bommer på sin ene sjanse. Ikke Heidis kamp dette her, men skaffer en straffe.
Tonje Nøstvold 5 - Får sjansen på høyreback og gjør et godt innhopp med to fine perler. 
Isabel Blanco 5 Står greit bakover, får ingen muligheter fremover. Skaffer en straffe. 
Anja Hammerseng- Edin 5 Kommer inn og gjør en forskjell og fighter. Blir litt het på grøten noen ganger. 
Linn Jørum Sulland 5 Starter bra, men så blir det mange bom. 
Veronica Kristiansen-  Spilte ike
Linka R. Koren 2- Tar en dårlig avgjørelse da målet er åpent, skyter utenfor. Skaffer en straffe, men fikk aldri markert seg. Er inne i en dårlig periode synes jeg. Glipper også bakover. 
Nora Mørk 8 BB - Strålende comeback og Norges beste. Mange gode gjennombrudd og skudd, tiltross for straffebom. Var også god bakover, godt å ha Nora tilbake :) 
Camilla Herrem 3 - bommer fra kant og feilet på en kontring. En grei forsvarskamp, men Camilla kan bedre. 
Sanna Solberg 4 - Gjør et bra innhopp, men spiller egentlig for lite for vurdering. Velger allikvel å gjøre det. Får sin mesterskapsdebut og scoring :)  

Ingen kommentarer


Skriv en ny kommentar