VM 2013: Håpløs start

Etter en fri dag i går var det tilbake på banen i dag, og det virket litt som om de norske jentene fortsatt hadde fri. 
Norge starter dog med en redning av Silje Solberg og mål av Camilla Herrem. Så var det Argentina som tok føringen i kampen, utrolig nok. ''Man skal ikke undervurdere motstanderen'', det ble bevist i dag. Samme om motstanderen kom på 23.plass eller 1.plass i forrige mesterskap. Norge kom til å vinne uansett, det visste vi alle, men man må være tålmodig og konsentrert uansett. 5-2 var stillingen etter 10 minutter, og ledelsen var ikke til Norge. Heldigvis skjønte jentene alvor, og etter Isabel sin 2 minutter kom de seg. Linka satte inn sitt første på en flyver, Anja smalt ballen i mål og Isabel kjempet inn 5-6. Norge var allikvel ikke ajour før etter 20 minutter, T-J-U-E minutter tok det før Norge skjerpet seg. Her snakker vi verdensmestere. Etter nok en timeout gikk Norge i ledelsen ved Nora, Anja, Heidi og Sanna. De siste 10 minutten tok Norge tak og scoret 9 mål, mens Argentina bare satte 3. 

Etter hvilen var det Norge som tok føringen igjen med et skudd fra Linn og 2 x redninger av Silje Solberg. De neste 7 minuttene er det Norge som styrer det hele, og de er oppe i en 10 målsledelse. Så snur det helt, feilen og bommene kommer på rekke og rad. Argentina takket og bukket for hjelpen og scoret både 1, 2, 3 og 4 mål. Etter 13 minutter tar Thorir timeout for å stramme opp jentene, og det hjelper litt. Ida starter kampen, men ble byttet ut før hvilen, men fikk komme inn igjen etter timeouten. Hun takket for tillitten og satte i gang målshowet sitt. Hun stoppet ikke før hun hadde 6 mål og den siste humpet inn i målet fra midtbanen helt på tampen. Stakkars keeperen, hun gikk på en smell. De siste 15 minuttene var veldige gode, og Argentina sto målløse i 14 minutter. Norge derimot scoret hele 13 mål på samme tid, takket være en målkåt Ida Alstad og en terrier (aka Isabel Blanco) på linja. Forsvaret sto også godt, og en veldig god Silje Solberg i mål! Argentina fikk et mål helt på tampen, mens Silje Solberg avsluttet med en dobbelredning. Så avsluttet jo Ida med det målet sitt fra midtbanen da :) 


Så var det børsen, og det var mye bra i kveld. Skal allikvel ikke ta helt av, for det er ikke et topplag vi møter: 

Silje Solberg ( 15 redninger/33 skudd= 45%) 6 - Hun var en av de bedre i kveld, men ikke banens beste. Synes hun rotet litt innemellom og hadde noen dårlige perioder. Allikvel så hadde hun en fantastisk avslutning på kampen og hadde flere gode redninger. 
Katrine Lunde . Satt på benken hele kampen. 
Mari Molid 3 - Får det ikke helt til bakover i dag,synd etter en god kamp mot Spania. Gjør også noen stygge feil fremover når hun ble med der.
Stine Bredal Oftedal 3 Vil veldig, men får det ikke helt til. Hadde dog et par fine assist til medspillerne sine. 
Ida Alstad 7 Starter ikke så bra, og blir byttet ut før hvilen. Kommer tilbake 13 minutter etter hvilen og kjører showet med 6 scoringer. 
Heidi Løke 3 - Som TV2 skrev, en skygge av seg selv. Er ikke vanlig Løke stil hittil i VM, men kommer det seg? Håper det. 
Tonje Nøstvold 4 - Var ikke like skarp som mot Spania. Scoret 1 mål på straffe og hadde noen fine assist. 
Karoline Dyhre Breivang 3 - Fikk det ikke helt til i kveld, vi trenger kapteinen i toppslag i de tøffere møtene. FIkk lite spilletid i kveld. 
Isabel Blanco 7 BB - Her har vi banens beste, både fremover og bakover etter hvilen. 4 mål på 5 forsøk, og en fantastisk match. 
Anja Edin 6 - Kommer inn når Norge sliter, og gjør det bra. Har en evne til å snu kampen litt med lurt spill og fart. Er en fighter og gir seg ikke. Spilte ikke så mye, men godkjent innhopp :) 
Linn Jørum Sulland 6 - Kommer inn etter hvilen og gjør et godt innhopp. Scorer 4 mål på 4 forsøk og får godkjent i kveld :) 
Veronica Kristiansen 3 - Kommer inn før pausen, men sliter litt i debuten.Veronica kan bedre og får det ikke helt til. Scorer sitt første VM mål.
Linka R. Koren 6 - Godt å se Linka tilbake på scoringslista. Bommet på sitt første skudd, men setter inn en straffe og flyver litt etterpå. Scorer 4 mål på 5 skudd :) 
Nora Mørk 6 - Noen bom i kveld, men også noen fine mål. Blir litt het på grøten noen ganger, men gjør en god kamp. 
Camilla Herrem 6 - Scorer 4 og tricker på herlig Camilla vis. Godt at hun fikk litt å jobbe med! 
Sanna Solberg 7 - Stabil god kamp av Sanna, scorer 4 og gjør det også godt bakover.


 
Foto: Erlend Aas. 

Ingen kommentarer


Skriv en ny kommentar