Brasil er verdensmestere

De kom som en storm for 2 år siden og imponerte mange da de arrangerte VM på hjemmebane. De overrasket blant annet med å vinne alle sine kamper i gruppa, der i blant mot Frankrike 26-22. Tiltross for at Frankrike leder 17-10 til pause. Også Romania ble slått 33-28.  De havnet tilslutt på en 5.plass etter å ha tapt 27-26 mot Spania i kvartfinalen. De fire tapende kvartfinale lagene gikk videre til plasseringskamper (5. til 8.plass) Der slo de først Kroatia 32-31 og deretter Russland 36-20!!

I OL et halvt år senere viste de igjen at de var et lag å regne med. Nok en gang vant de sin gruppe, blant annet slo de Montengro 27-25 og Kroatia med et mål. De måtte kun se seg slått av Russland, 31-27, i gruppespillet. Lagene gikk rett til kvartfinaler, og der møtte Brasil våre norske jenter. Alle vet jo hvordan det endte. Det sto 13-9 ledelse til Brasil til pause, og de norske jentene slet i innledningen. Brasil var gode og smarte, noe som sørget for en solid ledelse en liten periode. Etter hvilen skjønte våre norske jenter at det var nå eller aldri, og snudde kampen. 21-19 sto det tilslutt, og Brasil var ute. Det ble tilslutt en solid 6.plass. 

Denne gangen toppet Brasil gruppen sin igjen, blant annet med seier over vertsnasjonen 25-23 i gruppespillet. 1/8 finalen endte 29-23 over Nederland og kvartfinalen mot Ungarn ble avgjort etter 4. ekstraomganger. Så ble Danmark beseiret 27-21 i semifinalen. I dag var det finalen mot vertsnasjonen Serbia som sto for tur, og fi en finale. Det var jevnt hele veien, selvom Brasil på et tidspunkt ledet med 5. Serbia hentet seg opp igjen, men fikk en utvisning som ble avgjørende for de brasilianske jentene. Tilslutt kunne Amorim og de andre jentene juble for en 22-20 seier. De er det første søramerikanske laget som har vunnet VM. Jeg synes det er så fortjent, og veldig morro at de gikk av med seieren. For en idrettsglede de har vist hele veien, og for et spill. Skulle ikke Norge vinne så håpet jeg at Brasil gjorde det :) 


 
//Tv2sporten


GRATULERER SÅ MYE BRASIL! 

Ingen kommentarer


Skriv en ny kommentar