Skjerpings!

To kamper er allerede spilt i Postligaen, og for Larvik har det ikke vært det vi kanskje har forventet . De slet i en omgang mot Stabæk på lørdagen, men hentet seg fint inn i andre omgang. Kampen endte tilslutt 30-21. Tine Stange hadde en fantastisk 2.omgang og ble også kåret til banens beste. Jeanett Kristiansen skal også ha skryt for en meget god kamp, hun scoret sammen med Tine sju mål. Lene Rantala og Linn-Kristin Riegelhuth Koren skal også ha skryt for en god kamp mot Bærumsjentene. 

I går var det tid for seriefinale, mot Storhamar. Det er vel lenge siden seriefinalen ikke har blitt spilt mellom Larvik og Byåsen. Seriefinalen utviklet seg vel til en litt annerledes kamp enn vi hadde trodd. Storhamar kjørte i fra, og i løpet av 7 minutter hadde de scoret 5 mål. Larvik hadde der i mot bommet og feilet og kun satt inn et. Ole Gustav Gjekstad var tvunget til timeout, og det kom et raskt mål fra Isabel etter den. Det stoppet ikke Storhamar som faktisk ledet hele 14-6, godt hjulpet av en god Betina Riegelhuth, Stine Liden, Maja Jakobsen og Kamilla Sundmoen. De sto virkelig frem og rystet Larvik. Etter en timeout 5 minutter før omgangen var over skjerpet Larvik seg litt igjen, men til pause sto det 16-11. Larvik startet best i andre omgang og scoret 3 raske mål og de lå en liten periode bare 2 mål. Storhamar kom tilbake og det sto både 20-15, 21-18 og 24-21 på tavla til hjemmelaget. 5 minutter før slutt sto det 25-21 til Storhamar og det så bra ut for de da Linn Sulland bommet på en straffe. Men det ble tilslutt fem målløse minutter og Larvik scoret 4 mål. Godt hjulpet av en tent Nora Mørk som nektet å tape. Tine S og Isabel scoret også et mål hver, + at sistenevnte skaffet straffe. Den satte Nora i målet, men det var bare så vidt. Noen sekunder gjensto og kampen endte 25-25. Larvik skal være glade for at de fikk med seg et poeng, og de skal ha ros for en god opphenting på slutten. De satte blant annet frimerke på Kamilla Sundmoen og Betina Riegelhuth på slutten og da ble nok Storhamar litt satt ut av spill. Det skal sies at de både ble snytt for et mål og en straffe helt på tampen av kampen, hadde de fått det hadde de nok vunnet. Men så skal det sies at det er de siste 5/10 minuttene av kampen som gjelder, og det klarte ikke Storhamar å utnytte. De hadde seieren i lomma hadde de skjerpet seg bakover og fremover mot slutten. Allikvel, de spilte fantastisk hele resten av kampen. Stine Lidèn sto veldig god bakover og Betina Riegelhuth har en veldig god skuddarm. 
Nora Mørk var vel den som avgjorde det for Larvik i går, med to mål og innspill til Blanco som skaffet straffe. Ellers var det ingen som utmerket seg noe særlig. Det er mye jobbing som skal til videre, ihvertfall mot Champions League. Dette holder ikke i det hele tatt hvis de har planer om å gå videre i gruppa. 

 Resten av resultatene de to siste rundene: 

04.01.2014: 
 Larvk - Stabæk 30-21 

05.01.2014
Fredrikstad - Oppsal 21-21 
Glassverket - Byåsen 29-24 
Vipers - Tertnes 32-32
Nordstrand - Storhamar 26-27

08.01.2014 
Levanger - Flint 27-20
Tertnes - Nordstrand 34-24 
Storhamar - Larvik 25-25
Oppsal - Glassverket 22-26 
Byåsen - Vipers 31-24  

 1.plassen er det fortsatt Larvik som har med 19 poeng. De har mistet sitt første poeng siden 2009. 
Storhamar ligger på 2.plass med 17 poeng, 3 poeng over Byåsen på 3.plass. Glassverket og Tertnes står begge med 13 poeng, men førstenevnte ligger øverst på tabellen. Nordstrand har 6.plassen med 11 poeng, mens Stabæk ligger på 7.plass med 9.  Flint ligger helt nederst uten noen poeng, mens Levanger bare har to. Ellers har Fredrikstad og Vipers 5 p og Oppsal står med 6.  

Det er mye som kan skje fremover, og det kjempes hardt om plassene bak Larvik. Storhamar har et lite tak om sølvet inntil videre ihvertfall. 

4 kommentarer


Elise
-09.01.2014 kl:18:04


Jeg eeelsker at Larvik avga poeng, for jeg er dritalei av null spenning i toppen i postenligaen på hundre og ørten år..og enda bedre for oss som bor i nærheten av Hamar og er Storhamarsupportere :)
Larvik (og Norge) - håndball
-09.01.2014 kl:18:59


Elise: Ser den... jeg er Larvik fan, så selvfølgelig håper jeg de vinner hver kamp. Men hadde vært bedre med sånne spennende kamper nesten hele veien. Synes det er flott at Storhamar var så nære, og de hadde faktisk fortjent å vinne. Men de var målløse de siste fem minuttene, og det er da kampen avgjøres... Det er ikke Larviks feil at de er så gode, de andre må gjøre noe med det :)

Men det er større spenning mellom plassene bak Larvik nå, enn det var før :)
-09.01.2014 kl:21:47


Joda, men er jo ikke så lett når Larvik har mye mere midler å rute på, det er ikke deres feil. Er jo forsåvidt litt larviks feil når de kjøper spiller på spiller. Ja så klart man må ha det for å bli verdens beste, men i likkavæl. De har jo ikke altfor mange lokale spillere heller slik som mange andre lag, som er oppfostre der, er ikke mange for dem. Og det er jo ingen tvil om at både at vi vet alle rede 1mnd før seriestart hvem som vinner og slik minsker håndballinterressen. Men blir fortsatt ikke ordentlig morsomt før noen andre enn larvik vinner seriegull 😄 men ja de andre lagene har noe å jobbe med, så klart og de prøver å prøver, men når Larvik "stjeler" de beste gang på gang 😄
Larvik (og Norge) - håndball
-09.01.2014 kl:23:55


Anonym: Da må de rundt klubben også gjøre noe annerledes. Larvik har jobbet hardt for de midlene de har og kjemper om å være best i Europa. Derfor kjøper de også spiller på spiller, fordi de vil kjempe i toppen. De har jo ikke bare fått de midlene uten hardt arbeid. Jeg ser den at det er kjedelig, men sånn må det være hivs de andre lagene ikke gjør noe. Vi ser nå at noen lag nærmer seg, og Storhamar viste at det ikke er umulig.

Skal de bare la være å bruke de midlene de har fordi at de andre lagene skal ha en sjanse? Det blir jo bare dumt. De har jo begynt å få opp noen lokale spillere nå, fra rekruttlaget.. Denne diskusjonen går jo hvert år, og selvfølgelig skjønner jeg at det er kjipt for håndballen i Norge i det store og hele. Allikvel burde vi være glade for at Larvik er med i Europa og kjemper om gullet der!!

Skriv en ny kommentar