Det er nå det gjelder..

I kveld gjelder det, når Larvik møter Buducnost i Champions League. Hittil har de tapt to av to kamper, mot Krim og Gyør og må vinne i kveld for å ha noe sjans til å gå videre til semifinalen. 
Når de ikke en semifinale er det første gang siden 2008/2009 sesongen, da røyk de allerede i gruppespillet.

Larvik har møtt Buducnost flere ganger tidligere, og sånn har de siste møtene gått:

 Semifinalen 2010/2011. 
Larvik - Buducnost  endte med en 25-20 seier hjemme. De to mest rutinerte sto frem, Gro Hammerseng og Tonje Larsen scoret begge 6 mål hver. Ceilie Leganger var også god i målet, mens Heidi Løke kjempe på streken. 

Returoppgjøret var veldig spennende. Larvik hadde 5 mål å gå på, men det ville ikke si at de la seg flate av den grunn.
Det sto 15-10 favør Larvik til pause, og det ble en spennende andre omgang. Jeg husker Kari Mette Johansen spilte en bra kamp, både fremover og bakover. Linn Sulland og Linka R. Koren ble toppscorer med 5 mål. Det jeg også husker var at Olga Medvedeva fikk komme innpå og hun satte inn en skikkelig suser, og Tonje Larsen satte vel inn et mål på direkte frikast rett før pause. Selv om de i en periode i andre omgang ledet med 9 mål, lå de plutselig bare 3 mål foran. Heldigvis holdt de den ledelsen ut kampen og var i sin første CL finalen noensinne. De vant senere over Itxaco i finalene, og ble det første norske laget som vant CL noen gang i kvinnehåndball. 


Glade jenter i  heksegryta. 4500 Buducnostsupportere ble helt stille på tribunen.

Semifinalen 2011/2012
Det er som å gå fra himmel til helvette. Med to seiere i 2010/2011 sesongen, ble det noe annet denne gangen. 
 
Det ble et knepente 20-22 tap på hjemmebane og håpet var ikke ute av den grunn. Linka spilte en god kamp med 8 mål, men bommet på en god sjanse mot slutten. Dette var også noen flere gjorde i den kampen.  Cecilie Leganger var vel den som holdt oss inne i kampen. Isabel Blanco og Tonje Larsen var bautaer bakover. 

Så var det denne returkampen da. Absolutt en kamp man egentlig ikke vil ta opp igjen, men sien vi har en oppsummering så må vi vel.
Resultater 23-13 sier vel sitt. 
Fremover var det helt forferdelig, men bakover skal de ha skryt. Cecilie Leganger sto vel en av sine beste omganger i 1.omgangen, og gjorde så resultatet ikke så verre ut. Det sto bare 10-7 til pause, 17 mål på en hel omgang tilsammen. Det sier jo sitt når toppscoreren til Larvik, Linn Sulland, bare scorer 3 mål i løpet av kampen.  Nei, denne kampen håper vi ikke på en gjentagelse av. 
Det var tilslutt Budcnost som sto med Champions League pokalen etter å ha vunnet mot Gyør i finalen. 
 
Buduknust 2012/2013
En jevn bortekamp endte med seier 20-18.
Bakover var det ingenting å si på, og Leganger var god på straffer. Isabel spilte en god 2.omgang for klubben. 
 

Så var det hjemmekampen, og her sier også resultatet sitt.  28-16 på seier å hjemmebane, en fantastisk prestasjon.
De eldstre og rutinerte sto frem, Gro Hammerseng ble toppsocrer med 8 mål. Karoline D. Breivang og Linka R. Koren med 5 mål hver.
Etter 17 minutter sto det 10-1 på tavla, nesten ikke til å tro. Karo og Gro sto som bautaer i forsvaret, og Cecilie var fantastisk.  13-5 til pause og 28-16 tilslutt. 

Ingen av lagene sto igjen som vinnere denne sesongen, men Larvik kom seg til finalen mot Gyør. Der tapte de, dessverre!  
OP.no vartet opp med denne forsiden på nettsiden sin


 Som dere ser har det vært veldig varierende resultater de siste sesongene. Buducnost har vist seg som sterke hittil i år, og er en av de tøffeste motstanderne. De spilte uavgjort mot Gyør, og slo Krim 30-15. Larvik har tapt 2 av 2 kamper, mot Gyør og Krim. 

Følg med på kampen på TV2sportskanalen og sumo.  

Ingen kommentarer


Skriv en ny kommentar